Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?
Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Yhdessä akvaariossa on massiivinen rihmaleväinvaasio. Onko mitään hyötyä, jos hävitän kaikki kasvit vai pitääkö suodatin ja pohjasora desinfioida? Auttaisiko sekään? Kalat voin sijoittaa muihin akvaarioihin.
Toisessa on tolkuton määrä postitorvi- ja ? kotiloita! Ei auta kurkut tai poimimiset. Pitääkö niiden kanssa vain oppia elämään?
Yhden altaan rihmalevistä pääsin eroon kun poistin kaikki kasvit ja pesin niistä näkyvät levät pois, sora imuroitiin myös puhtaaksi näkyvästä levästä. Turvesuodatuksen laitoin koska ph oli yli 7 ja vähän myös turveuutetta suoraan veteen. Parin päivän välein poistin näkyvät levät ja lopetin kalojen ruokinnan. Ph:n pidin alle 7:n ja kyllä se levä alkoi vähitellen hävitä.
Kotiloista sen verran että jos ne ovat ihan niitä pieniä ½ - 1 cm:n mittaisia niin jokin nuoliainen hävittää ne hetkessä. Meilläkään ahvenet eivät oikein reagoineet niihin pieniin kotiloihin mutta yksi verkkonuoliainen hävitti ne viikossa eikä niitä ole sen jälkeen näkynyt. Rouske vain kuului iltaisin hämärästä akvaariosta kun pisteli niitä parempiin suihin .
Kokeilen reseptiä rihmaleviin, paisti ph on nykyisellän jo 6,5-7. "Kotiloallas" on 128 litrainen, joten siihen ei oikein nuoliaiset mene. Olen kyllä harkinnut klovninuoliaisten siirtämistä väliaikaisesti sinne. Ei kai se eläinrääkkäyksen puolelle mene, jos siellä jokusen viikon ovat.
Väliaikaisestihan tuonne 128 litraan voi sijoittaa vaikkapa 6 kappaletta touhunuoliaisia. Eikä niilä tainnut muutenkaan tuo altaan kokovaatimus olla "kovin suuri". Pitänee tarkistaa .....juup, tarkistus osoitti Akvaariokeskuksen sivuilla akvaarion minimikooksi 100L!!
Minä sain valtaisan rihmalevästön pois viikossa nestemäisellä hiilellä Mainio aine. Sitä on oltava varastossa aina. Myös tupsulevä katosi kuin taikaiskusta. Jaavansammalesta ei tiennyt, kumpaa on enemmän, rihmalevää vai sammalta. Argentiinan vesirutto tosin otti itseensä ja kuoli, mutta pieni hinta silti. Ärsyttävä rikkaruohohan se oli.
Niitä on kai eri merkkisiä, minä ostin Marilta Easy-Lifen Easycarboa.
Onnelliset ihmiset ovat odottaneet elämältä vähemmän. -Brana Crncevic-
Hiili oli minullekin uusi idea, täytyy laittaa mieleen!
Lisään vielä pari onnistunutta kokeilua tähän rihmaleväketjuun. Tein nimittäin pari ehkä vähän outoa juttua:
1. En halunnut heittää pois pahoin "levittynyttä" rusolehteä, joten nypin siitä rihmalevät ensin pois ja sitten pesin rusolehden oksat pienessä astiassa - turveuutteella! Siirsin oksat sitten karanteeniakvaariooni (jossa EI ollut yhtään kalaa tietenkään). Karanteeniakvassa yritin pitää pH:ta oikein alhaalla laittamalla reilusti turveuutetta mukaan. Levä jäi alakynteen, ei tosin täysin hävinnyt.
2. Toinen toimiva jippo on ollut imuroida vedenvaihdon yhteydessä rihmaleväiset hiekka"nokareet" pois, poistaa niistä ensin hieromalla levää ja sitten - keittää tämä noin 1/2 dl hiekkaa, ennen kuin palautan sen akvaan. Ei nimittäin tee mieli hyvää hiekkaa poiskaan heittää, ja pienen määrän keittäminen ei kai haittaa.
Omassa akvassani rihmalevä tuntui tulleen vihersamennuksen "jälkitautina", ja nyt kun allas on pikkuhiljaa palannut tasapainoon, on leväkin hiljalleen jäänyt alakynteen. Hiljaa hyvä tulee, kuten usein akvan kanssa!
Täällä myös taistellaan rihmalevän kanssa, se on tarrannut erityisesti melalehtiin ja mattosuodattimeen! Varsinkin sillä puolella mattosuodatinta jossa on hiilarilevitin, on erittäin runsaasti rihmalevää, kun taas toisessa päässä mattoa ei sitä juurikaan ole. Kummallista .
lafe kirjoitti:Täällä myös taistellaan rihmalevän kanssa, se on tarrannut erityisesti melalehtiin ja mattosuodattimeen! Varsinkin sillä puolella mattosuodatinta jossa on hiilarilevitin, on erittäin runsaasti rihmalevää, kun taas toisessa päässä mattoa ei sitä juurikaan ole. Kummallista .
Mitä mieltä olette, voisiko nestemäisellä lannoitteella olla mitään tekemistä rihmalevän kanssa? Käytin alunperin sera florinettea eikä ongelmaa ollut. Kun vaihdoin yhteen erilaiseen saksalaiseen nestemäiseen ryöhähti valtava invaasio. Nyt jätin sen tauolle ja laitoin seraa taas, ja levistä hävisi pariss apäivässä noin puolet, erityisesti miekkakasvista jossa sitä on sitkeästi ollut.
Meillä oli kanssa ongelma rihmalevän kanssa, mutta parissa päivässä nestemäisen hiilen lisäämisen jälkeen kasvu pysähtyi. Levän poiston jälkeen (hammasharjalla) ei levät ole enään uusiutuneet.
Aine on easy-lifen easy-carbo ja annostus 100L on n.2.5ml/pv.
Suosittelen.