Silikonioperaatio

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
VilleKa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 117
Liittynyt: 16:59, 23.11.2009
Sukupuoli: Mies

Silikonioperaatio

Viesti Kirjoittaja VilleKa »

Yksi sauma on selkeästi huonompi
Yksi sauma on selkeästi huonompi
Huono pystysauma.jpg (72.15 KiB) Katsottu 755 kertaa
Muut saumat hyviä ja kimmoisia
Muut saumat hyviä ja kimmoisia
Muut saumat moitteettomia.jpg (55.33 KiB) Katsottu 755 kertaa
Moikka!

Parin vuoden harrastustauon jälkeen ostin käytetyn 375l 150*50*50 akvaarion tässä tällä viikolla ja nyt on mietinnässä mitäs nuille silikoneille tekisi, vai tekisikö mitään. :D Akvaario on ollut edellisellä käyttäjällä tyhjillään vuoden verran ja ikää sillä on ehkä 6 vuotta. Lasit ovat hyvässä kunnossa, jonkin verran pintanaarmuja mutta toinen pitkä lasi lähes naarmuton.

Silikonisaumoista etulasin viereiset pystysaumat ovat jonkin verran jossain punertavassa levässä/liassa ja repsottavat jonkin verran, toinen enemmän ja toinen vähemmän. Muut saumat moitteettomat. Silikoni kirkasta ja kimmoisaa, eikä repsota. Akvaariossa on ollut 3D tausta ja sen puolen kaikki, myös pystysaumat, ovat moitteettomat. Mielenkiintoista miten tuo tausta on suojannut näin hyvin levääntymiseltä ja rispaantumiselta.

Allas on nyt puolillaan vettä ja ainakin nyt pitää vettä. Tuo yksi sauma on ainoa joka hieman hermostuttaa, pitäisikö uusia vai ei :frown: Luotan kuitenkin alkuperäisiin saumoihin enemmän kuin omiin kötöstyksiin ja mielelläni en nuihin hyvän näköisiin saumoihin koskisikaan. Mutta yhden sauman vaihto taitaa olla aika huono idea?

Mielessäni kävi, että laittaisiko tuon huonon näköisen sauman päälle soiron alumiinilistaa tai jotain muuta johon lasitussilikoni tarttuu ja tiivistäisi sen siihen hyvin? Pleksiin silikoni ei taida tarttua, entä jonkinlainen akryylilevystä leikattu lista?Visuaalisuuten tuleva huononnous ei haittaa sillä tuo entinen etulasi tulisi jatkossa takalasiksi ja 3D tausta siihen eteen.

Oma mielipiteesi, tekisitkö kuvan saumalle mitään vai löisitkö altaan toimintaan jos ei koetäytössä vuoda? Huonossakin saumassa on repsottavien kohtien sisäpuolella n.1cm tai hieman vajaa hyvännäköistä ja kimmoisaa silikonia.
-riff-
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1299
Liittynyt: 18:04, 15.05.2005
Akvaarioseurat: TAS, HAS, Ciklidistit
Paikkakunta: Tampere

Re: Silikonioperaatio

Viesti Kirjoittaja -riff- »

VilleKa kirjoitti:Oma mielipiteesi, tekisitkö kuvan saumalle mitään vai löisitkö altaan toimintaan jos ei koetäytössä vuoda? Huonossakin saumassa on repsottavien kohtien sisäpuolella n.1cm tai hieman vajaa hyvännäköistä ja kimmoisaa silikonia.
En tekisi ja löisin altaan toimintaan jos ei vuoda.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”