Minkälaisia akvaarioita?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Suvi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 20:45, 27.07.2001
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Minkälaisia akvaarioita?

Viesti Kirjoittaja Suvi »

Jokaisen foorumin perus-gallup ja epätoivoinen yritys herätellä keskustelua

Eli minkälaisia purkkeja teiltä löytyy?

Mulla on vasta pari pientä, eli 128l. ja 65l. (Noh, 10 vuotta harrastusta perheessä on jo ylitetty, ja isomman akvaarion hankinta ajankohtainen...ollut jo vuosia...).

128litraisessa 6 kardinaalitetraa (ollut enemmän, ovat jo melko iäkkäitä), partis ja pari taistelukalanaarasta. Pohjalla Isorakeista soraa. Kasveja on aikoinaan ollut enemmänkin, mutta tilan puutteen vuoksi siellä on tällä hetkellä vain yksi aaltomiekkakasvi (muuttaa isompiin tiloihin kunhan saan sen isomman akvaarion...) joka täyttääkin kivasti koko purkin. Sen lisäksi on vielä pari puunkappaletta.

65litraisessa on 12kpl kääpiömonnisia pohjalla ja ne rauhallisiksi pintakaloiksi hankitut kerritetrat 4kpl (enempää en löytänyt...) jotka varmastikin myöhemmin korvataan vähemmän liikunnallisilla kaloilla, vaikkapa noilla kardinaali-vanhuksilla. Ja nuo kerritetrat siirretään siihen isoon akvaarioon, kunhan saan sen hankittua . Pohjalla tässä on hienoa hiekkaa ja soikeita kiviä paljon. Lisäksi monnisille kanto piilopaikaksi. Kasveina vain vedensuosikkia, sitä sitten sitäkin enemmän...

Pitäis vähän kehitellä tuon 128l. kalastoa, saattaa olla että nuo kääpiömonniset muuttavat siihen ja tällä hetkellä siinä olevat siihen isoon, ja tuosta 65litraisesta sitten tulee karanteeni.

Erittäin mielenkiintoista varmasti, mutta varmasti teiltä löytyy jotain mielenkiintoisempaa...
Taika-Jim
Senior Member
Senior Member
Viestit: 792
Liittynyt: 22:07, 09.08.2001

Viesti Kirjoittaja Taika-Jim »

Itselleni olen tunkenut tähän pieneen yksiöön 140 litran kulma-akvaarion. Isompi tietysti kiinnostaisi, mutta olette vapaita tulemaan katsomaan mahtuuko mihinkään
Kaloja on hieman liikaa, mutta ahkeralla vedenvaihdolla ongelmia ei ole ollut.
Eli neontetrat ja hunajarihmakala pariskunta hallitsevat pinta/keskivettä ja pohjalla on monnisia, kolme leväbarbia sekä äkäinen partamonni ukko.
Kasveja on todella paljon...tykkään kasveista ja mielestäni akvaario on elävämmän näköinen, kun on paljon kasveja.
Eli suurimman tilan vie muistaakseni kuusi kappaletta isokriinumia joista on muodostunut kiva peite pintaan jonka suojiin hunajarihmakoiras on rakennellut vaahtopesää. Lisäksi on kolme ruukkua vallisneriaa, yksi iso anubias, neljä pienempää anubiasta edessä, sekä edessä on vielä jotain kasvia jota en ole onnistunut tunnistamaan eivätkä kaupassa tienneet nimeä. Lisäksi sivustassa on kolme ruukkua intianvesitähdikin näköistä kasvia, jota, yllätys, yllätys, kauppias ei pystynyt tunnistamaan...ah miten asiantuntevia liikkeitä tässä pikku kaupungissa
Kuparimonniset ovat kuteneet monesti ja tällä hetkellä pohjalla uiskentelee kaksi niiden poikasta...ovat mini-kopioita emoistaan. Lisäksi hunajarihmat ovat kuteneet monesti, mutta uros ei ole tajunnut hommasta mitään...söi vaan mätimunat. Nyt tällä viikolla on vasta ruvennut rakentamaan vaahtopessä, muuta se ei juuri ole tehnytkään.
Sam Salonen
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 2536
Liittynyt: 05:37, 17.06.2001
Akvaarioseurat: HAF, HAS, TAS, TAY
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sam Salonen »

Suvi kirjoitti:Jokaisen foorumin perus-gallup ja epätoivoinen yritys herätellä keskustelua
No niin...
Suvi kirjoitti:Eli minkälaisia purkkeja teiltä löytyy?
Meidän "purkit":

1. 285 litranen
koko:
125x45x50cm ~285 litraa

tekniikka:
- suodatus:
* Eheim prof. 2026 II ulkosudatin (950l/h)
* Eheim 2010 sisäsuodatin (220-500l/h)
- valaistus: 2x36W loisteputki
- lämmitys: njet! muutenkin lämmin...

sisustus:
- vino-pino juurakoita
- kiviä, pyöreitä kivoja
- pohjalla 0.5-1.5mm puhallushiekka

vesiarvot (noin):
- pH 6.6-6.8
- KH ~2
- GH ~5
- NO2 ~0
- lämpö; kesällä 26-30 talvella 24-26

kasvit:
- punamelalehteä
- intian vesitähdikkiä
- vallisneriaa
- karvalehteä
- miekkakasveja
- keihäslehteä
- jaavansaniaista

kalasto:
- töyhtökääpiöahvenia 1+2 kpl
- lyhtytetroja 12 kpl
- kerritetroja 30 kpl
- kuparimonnisia 6 kpl
- punamonnisia 3 kpl
- sysievämonnisia 5 kpl
- leopardimonnisia 2 kpl
- partamonneja 2 kpl
- puropleko
- nuolimonni

2. 40 litranen

koko:
50x25x32cm ~40 litraa

tekniikka:
- suodatus: mikälie Hagenin sisäinen värkki, hyvin toimii...
- lämmitys: ei
- valaistus: pieni lamppu, pitäisi saada hankittua ~50cm lamppu.

sisustus:
- pari juurakkoa
- kiviä, jokunen
- pohjalla 1.5-3mm hiekka

vesiarvot (noin):
- pH 6.6-6.8
- KH ~2
- GH ~5
- NO2 ~0
- lämpö; 24-30 riippuu...

kasvit:
- karvalehteä
- jaavansammalta

kalasto:
Ei nykyhetkellä mitään...
Toimii pääasiassa kudetus/karanteeni altaana.
Suvi kirjoitti:Erittäin mielenkiintoista varmasti, mutta varmasti teiltä löytyy jotain mielenkiintoisempaa...
Eiköhän jokainen allas ole omalla tavallaan mielenkiintoinen,
omat vain tuntuvat helposti NIIN tavallisilta..

/sam
sam.salonen@abo.fi
+358-(0)40-505 7487
Neon
Starting Member
Starting Member
Viestit: 5
Liittynyt: 10:28, 10.08.2001
Paikkakunta: Finland

Viesti Kirjoittaja Neon »

--------------------------------------------------------------------------------
Elikkä altaat, 540L 150cm x 60cm x 60cm.
Tekniikkana Sacem Marathon 1000l/h, Fluval 404 1300l/h ja Shark 4 850l/h. Lämmitin oli .... Jokin 650 W ja säätö 0.5 c asteen tarkkuudella säädetty 25.5 asteeseen. Jäähdytys termostaatillinen 1500l/h puhaltava. Valaistus 2 x 150 Sylvian putket, 5 x 30 w halogeenit ilta/yö valaistukseen. Valasitus on klo 07-09 halogeeneilla n. 70w ja 09-09:30 halogeenit 150w, 09.30-10:00 toinen Sylvianan putki ja halogeenit 150w. 10:00-21:00 molemmat loiteputket eikä halogeeneja. 21-21:30 toinen loisteputki ja 150w halogeenia. 21:30-22:00 150w halogeenit. 22:00-24:00 halogeenit himmenevät hiljalleen himmeiksi ja lopulta sammuvat. Kuulosti varmaan hirveältä, mutta käytännössä valot syttyvät aamuööa hiljalleen ja aamuööa klo 10 on koko akvaario täysin valaistu.Kalat eivät säiky niin kauheasti kun valot syttyvät ja sammuvat hiljaleen ja onhan se kiva kattoa iltasella kun yökyöpeli kalat kuten juovaokamonnit tulevat syömään ja mylläämään! Ei tarvitse taskulampulla illalla etsiä kaloja . Ilmapummpu aquael 200.
No se tekniikasta. Kaloja löytyy monen sorttista, en jaksa luetella kaikkia mutta juovaokamonnit, banjomonnit, Gobius eremius (aavikko tokko), oskarit, timanttipuikkokala, haarniskamonneja, partamonneja, albiinomonneja ym. Kasveja.... Melalehti, vedensuosikki, vallisneriaa ,pallopartalevää, jaavansaniaista, vesirutto, vesiheinä (?)... ym.

Seuraaav allas: 128l 80 x 40 x 40. Tekniikka: AquaEl 4 600l/h. Kasveja ei juurikaan ole koska seeprakirjoahvenet kutupuuhissaan repivät ne lattialle saakka Valaistuksena on Sylvianan 80 cm putki ja valaistus on 09-21. Ilmapummpu aquael 200
Kalastona on Seeprakirjoahven pari joka kuti 1,5 kuukautta sitten ja seurauksena altaassa ui nyt noin 150 seeprakirjoahventa... Ei enään niin pieniä poikasia ja pitäisi hiljalleen alkaa löytämään niille uusia perheitä! Sisustus altaassa on muutama kolo kivistä ja paljon soraa yhdessä nurkassa... Edelleen seurauksena seeprojen kutu puuhista!
Seuraava allas.
112 litraa 70 x 40 x 40. Eheimin sisäsuodatin ja aquael ilmapumppu. Kasveina Vesiruttoa, vedensuosikkia ym. Kaloina plätyjä, miljoonakaloja ym...
Seuraava allas: 96 litraa 60 x 40 x 40. Suodatin eheim ja aquael ilmapumppu. Kasvit kuten edellisessä ja kalastona partamonni pariskunta. Tämä on karanteeni/poikas-allas johon näinä päivinä tulee pläyn poikasia!

Varmaan unohdin jotain....

Vettä menee paljon!

Suunnitelmissa olisi 1000 - 13000 litrainen jos jostain saisi ensin omakotitalon johon sellaisen voisi lait
Cory
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1055
Liittynyt: 10:30, 10.08.2001
Akvaarioseurat: HAS

Viesti Kirjoittaja Cory »

Aloitan vanhimmasta: 80l. Hankittu joskus muinoin uutena, mutta nykyään sillä on ikää jo yli 20 vuotta. Eli tämä on siis juuri se kippo, jolla olen harrastukseni aloittanut. Vuosien varrella siinä on asunut milloin mitäkin kaloja, mutta juuri nyt kippo on tyhjänä - silikoni ovat kuluneet. Ei kuitenkaan ole tarkoitus jättää sitä tuohon tilaan. Kunhan löydän sopivan hetken, pistän silikonit uusiksi ja .....

Tuon 80 litraisen varassa olinkin varsin pitkään. Joskus lukioaikana haaveilin toisesta kiposta ja melkein ostinkin, mutta sitten tuli opiskelut ja se hankinta jäi. Harrastus olikin pitkään semmoista "tavallista seura-akvaarion pitoa", ilman mitään sen kummempia suunnanvalintoja.


Pari vuotta sitten hurahdin monnisiin ja sen seurauksena tuli vihdoin hankittua toinen tankkikin: 160 l. Vettä siinä on tosin vain tuommoiset 120l, koska haluan antaa tietyille kasveille mahdollisuuden kasvaa myös pinnan yläpuolelle (ja täysin avoin tankki ei sattumoisin käy).

Kasvisto: tavallinen miekkakasvi, miekkakasvi "ozelot", herttamiekkakasvi ja pari sen tainta, viuhkalehteä, konnanputkea, pensasojakaalia, ruskomelalehteä, Anubias barteri var. nana, Anubias congensis sekä jotain kolmatta Anubias-lajiketta ja matalaa Sagittaria-lajia (nimet tiedossa, vaan ei muistissa :)

Muuna sisustuksena on puunkappaleita, useita pienehköjä kiviä ja pari pientä simpukan kuorta. Pohjalla 2/3 tavallista soraa, 1/3 hienoa hiekkaa. Suodatus: Eheimin ulkopömpeli ja vanha TwinFish sisäsuodatin.

Kalastona on 13 kpl nuolimonnisia (corydoras hastatus), 2 pandamonnista (c. panda), 3 täplämonnista, 7 pikkumonnista (c. habrosus), 5 millisurosta, 13 sinineontetraa ja 3 kardinaalikalaa.


Vähän aikaa sitten tuli homattua kolmaskin kippo 41l (se on tärkeä tuo 1 litra! Oikeastaan oli pakko, kun huolestuin noista 80:sen silikoneista ja päätin tyhjentää sen. Päädyin nelikymppiseen, koska sitä voi sopivasti käyttää karateenina sitten myöhemmin - ja sen saa sopivasti jemmattua nurkkaan kun sitä ei tarvita.

Asukkaat: 2 kardinaalikalaa ja 6 kpl aikuisia naarasmillejä + muutama pentu, sekä puolitoistavuotias taistotyttö (=vanhapiika! ;). Nämä kaksi kardinaalikalaa ovat täällä lähinnä sen takia, että nuo kolme muuta ovat isompia ja sorsivat näitä, eikä ruokailusta tahtonut tulla mitään. Yritän siis lihottaa näitä kahta täällä....

Kasveina on lisää tuota konnanputkea, Eusteralis stellataa, Anubias afzellii (muistaakseni tuo), pieni aaltomiekkakasvi sekä tuota samaista sagittariaa. Pohjalla puolet hienoa hiekkaa, puolet tavallista soraa. Lisäksi yksi aika iso karahka. Suodatin Eheim 2010 (mitoitettu tuota 80l varten)

Kunhan saan tuon 80:sen taas kuntoon, niin kaikki nämä "karanteenin" asukit muuttavat sinne ja lisäksi nuo täplämonniset. Monnisten lisäksi mielenkiintoni on suuntautunut pienikokoisiin lajeihin. Onneksi, sillä ei tule ainakaan heti paineita ostaa isompia altaita Myös taistelukalat kiinnostavat, mutta annanko tälle kiinnostukselle myöten, on vielä harkinnassa.


Ai joo, ja erillisessä purkissa nököttää lisäksi pandamonnisen poikasia. Saa nähdä mitä niiden kasvatuksesta tulee.....
oletus
Starting Member
Starting Member
Viestit: 42
Liittynyt: 11:53, 10.08.2001
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja oletus »

Täältä löytyy
240litranen allas,
josta löytyy:

5 albiinomonnista 2.5cm-5cm
2 lehtikalaa 8cm/5cm
1 partamonniuros 10cm
1 purjepleko 7cm
1 tummaeväpleko 6cm
2 haarniskamonnia 3cm

Näistähän viimeiset kolme kasvavat liian isoiksi akvaariooni, joten tulevaisuuden kauppalistassa on varmaan: akvaario 720-> jotain
Liikakansoituksesta tuskin tarvii puhua

Tekniikasta sen verran että:
Suodattimena toimii Tetratec IN1000 (1000l/h), joka on sisäsuodatin.
Lämpötila on kutakuinkin 26 astetta ja siitä huolehtii Tetratec 200w
Valaistuksen huolehtii 2*30w*90cm.

Kasveista jotain:
tämä tämä tuo joku karva...homma, joka on sit yhdestä varresta levittäytynyt kaikkialla akvaarioon.
vedensuosikkia
vesiruttoa
1 jättiläismiekka, joka on sit alkanu tekemään "poikasia" joita on 5 ja yks niistä poikasista (joka on vielä kiinni emossa) on alkanut tekemään poikasia
1 karahka
Pohjalla taas semmoista "ei tyyppihyväksyttyä" soraa, eli vasemmalla puolella on karkeampaa ja oikealla puolella biitsiltä varastettua hienoa hiekkaa. Taitaa ärsyttää purjeplekoani, jolla on taipumus vaihdella väriä mielialan/ehkis pohjanvärityksen mukaan (Liikkeessä, josta ostin sen oli melkeinpä oranssi pohjasora ja näin ollen kalakin oli aika oranssihtava, nykään ns. haalistunut).

Niin ja yritinhän minä peikonlehteäkin saada tonne kasvamaan, mutta se pentele ei suostunut juurtumaan. Pitää varmaan ostaa suoraa kukkakaupasta ruukkuun valmiiksi juurtunut ja siirtää se sieltä.
pehis
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 1010
Liittynyt: 15:24, 19.06.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja pehis »

85l & 400l. En nyt jaksa tarkemmin kirjotella, käykää kattomassa:
http://pehis.cjb.net
Sam Salonen
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 2536
Liittynyt: 05:37, 17.06.2001
Akvaarioseurat: HAF, HAS, TAS, TAY
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sam Salonen »

Pehis kirjoitti:85l & 400l. En nyt jaksa tarkemmin kirjotella, käykää kattomassa: http://pehis.cjb.net
Mukavan tuntuiset sivut , pakko hieman moitetta antaa värivalinnoissa.
Taustavärit ovat pikkusen liian tummat minun makuun.

/sam
sam.salonen@abo.fi
+358-(0)40-505 7487
pehis
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 1010
Liittynyt: 15:24, 19.06.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja pehis »

/sam kirjoitti:Mukavan tuntuiset sivut , pakko hieman moitetta antaa värivalinnoissa.Taustavärit ovat pikkusen liian tummat minun makuun.
Mjoo, voi olla... Itselläni on vain jotenkin niin "herkät" silmät, että käy silmiin vähänkin kirkkaammat sivut. Tosin koululla kun katoin sivujani, niin sillä näytöllä näytti ihan liian tummilta, pitää varmaan säätää vielä. Säätämistä riittää muutenkin aika paljon...

Edited by - Pehis on 29/08/2001 21:30:29
Sam Salonen
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 2536
Liittynyt: 05:37, 17.06.2001
Akvaarioseurat: HAF, HAS, TAS, TAY
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sam Salonen »

Otin vapauden ja lisäsin nuo sinun sivut "Link Managerin" alle.
Löytyy kohdasta : "Harrastajien sivuja/Kotimaiset"
Pehis kirjoitti:Mjoo, voi olla... Itselläni on vain jotenkin niin "herkät" silmät, että käy silmiin vähänkin kirkkaammat sivut.
Sama vika itellänikin on joskus havaittavissa, useimmiten kyllä jonkun iltaistumisen jälkeen
Pehis kirjoitti:Tosin koululla kun katoin sivujani, niin sillä näytöllä näytti ihan liian tummilta, pitää varmaan säätää vielä. Säätämistä riittää muutenkin aika paljon...
Tuo on totta, värit kun riippuu todella paljon käytetystä näytöstä.
Sama ongelma oli minullakin aikoinaan.

/sam
sam.salonen@abo.fi
+358-(0)40-505 7487
baku
Junior Member
Junior Member
Viestit: 114
Liittynyt: 20:09, 19.06.2001
Paikkakunta: JKL, Finland

Viesti Kirjoittaja baku »

160 litraa (aasialaistyylinen viritelmä)
- 5 kiilakylkeä
- 4 helmirihmakalaa
- 2 haibarbia (tiedän, kasvavat liian suuriksi :)
- tulipyrstö
- 2 partamonnia

kasvit:
- jättiläisvallisneriaa
- jaavansammalta
- vesiruttoa
- intianvesitähdikkiä
- anubias sp.
- miekkakasvi sp.
(aasialaisuus pätee siis vain kaloihin)

Pohjalla suurirakeinen suomalainen sora. Somisteina kaksi puukäkkyrää, kukkaruukun puolikas ja keraaminen luola, josta tulipyrstö pitää akvaarion komentoa yllä :).


60 litraa:
- 11 neontetraa
- yksi onneton orpo seeprakala
- 2 piikkisilmää

kasvit:
- samoja rehuja kuin isossakin, poislukien jättiläisvallisneria

Pohjalla puhallushiekkaa. somisteina kukkaruukun palanen (tämän alla piikkisilät majailevat) ja öklö keraaminen tykki, joka ampuu ilmakuplia.


**Kuinka kolme surrealistia vaihtaa lampun? -Yksi vaihtaa lampun ja kaksi pitelee kalaa**
Sam Salonen
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 2536
Liittynyt: 05:37, 17.06.2001
Akvaarioseurat: HAF, HAS, TAS, TAY
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sam Salonen »

baku kirjoitti:**Kuinka kolme surrealistia vaihtaa lampun? -Yksi vaihtaa lampun ja kaksi pitelee kalaa**
Toi oli hyvä todella...

/sam
sam.salonen@abo.fi
+358-(0)40-505 7487
Minxi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 44
Liittynyt: 23:25, 27.08.2001
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Minxi »

Aloitetaan pienimmästä päin:
n. 40l
sateenkaarikirjoahven vanhus (turvassa palettiparilta)
2x helmimonninen

ainoa kasvi (joka kestää ahvenen käsittelyn) jaavansaniainen juurakossa

n.80l
miljoonakaloja
platyjä
partiksia
3x leväbarbi (pieniä vielä)

paljon erilaisia kasveja, jotta millit ja platyt voivat lisääntyä rauhassa ja poikasille riittää turvapaikkoja

n.80l
6x marmoritapparakala
6x kardinaalikala
palettipoikaisia (aivan liikaa)
3x partis

kahdenlaisia miekkakasveja

250l
5x kiekkokala
5x helmimonninen
6x somamonninen
4x taistelukala (joista kaksi vielä poikasia)
2x helmipartamonni
lisäksi toisella kiekkopariskunnalla on n. 40 poikasta (mihinköhän saan nekin mahtumaan?)

miekkakasveja, vallisneriaa, pari muuta tuntematonta kasvia

ulkona n.750l ulkoallas
4x kultakala

ulpukka, uistinviita, kaisloja, vesirutto, kaikenlaista rantakasvillisuutta

kultakalat muuttavat talveksi sisälle 230 litraiseen, joka toistaiseksi on vielä tyhjä

ylimääräisenä purkkina tällähetkellä n. 20l
n. 20x kultakalanpoikasia

muuttavat pian siihen 230 litraiseen kunhan saan sen käyntiin

Tälläistä kalastoa meiltä löytyy, pienimmät hoidamme pojan kanssa kahdestaan, isoimmat ovat minun vastuulla. Toiveissa olisi päästä eroon palettikaloista. Haaveena on myös että saisin tämän kiekkopoikueen kasvatettua myyntiin asti.
Muutama kuva akvaarioistamme löytyy osoittesta:
www.geocities.com/cleodan/kalat.html
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5470
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Hyvin karkeasti vain valtalajit lueteltuna:

468-litraiseni on pusukalakolmikon valtakunta; Brachyrhamdia meesit, mehiläismonnit, vanha partispariskunta ja kymmenkunta banjomonnia pitävät pusukaloille seuraa. Kasveina erilaisia vallisnerioita, joitain melalehtiä ja liuskavesitähdikkiä. Tämä allas ei ole vielä ihan mieleiseni, sillä olen juuri tekemässä siihen muutoksia juurakoiden ja kasvien suhteen.

250-litraisessa on perhoskirjoahvenia, banjomonneja ja joitain nuoli- ja noitamonneja. Kasveina ihan tavallista vallisneriaa, useita miekkakasvilajeja ja muutamia köynnöskasveja. Tähän altaaseen ei mahdu enää yhtään kasvinpätkää lisää. :-)

63-litrainen on ollut näihin asti lumpeiden tyyssija. Tästä on tulossa paludaario, tarvikkeetkin on hankittu mutta työ on vielä edessä. Kaloina on kääpiörasboroita ja kääpiönuoliaisia sekä yksi imunuoliainen jotka saavat jäädä paludaarionkin kalastoksi.

45-litraiseni kasvaa säännöllisesti umpeen. Siellä on jaavansaniaisia, -sammalta, intianvesitähdikkiä ja erilaisia pintakasveja. Kaloina on Betta albimarginatoja, imunuoliainen ja yksi Hara jerdoni.

Landelta löytyy yksi n. 4000-litrainen piha-allas, johon olisi tarkoitus istuttaa jotain niinkin eksoottista kuin ruutanoita. :-) Lampi toimii ilman tekniikkaa, sillä siihen valuu vesi ylempää hiekkasuonia pitkin ja ylimenoputki ohjaa liian veden matalammalla olevaan ojaan. Viime kesänä kaivautettiin lisäksi kaksi tekolampea metsäkylvösalueelle, mutta en itse ole päässyt katsomaan niitä vieläkään, kun viime kesänä olin aivan liian rampa kompuroidakseni juuri käännetyllä metsäpohjalla enkä tänä kesänä ole ennättänyt mökille ollenkaan. Nämä metsälammet ovat muutaman sadan metrin päässä mökistä ja niihinkin aion istuttaa ruutanaa.
jusa
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 20:58, 17.09.2001
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jusa »

470 litraa. Aikaisemmin oli myös 112 litran purkki, jonka myin pois. Kalastona on pääasiassa kiekkoja, joita on tarkoitus pistää tankin täydeltä, mutta maltilla.

Henkisesti köyhän bangladeshin pojan kotisivun näet osoitteessa:
www.sunpoint.net/~eihuolia
Sannuli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 15:55, 24.09.2001
Paikkakunta: Finland

Viesti Kirjoittaja Sannuli »

Hei!

Uusi jäsen olen...

Isompaan asuntoon muuttamisen johdosta kotoa löytyy 500 litrainen tankki. Kasvit ovat lähinnä erilaisia miekkakasveja mutta löytyy myös suosikkikasviani brasilian kääpiöruohoa.

Suodattimina toimii kaksi ulkosuodatinta, Eheimin Prof.II 2028 ja Prof. 2229. Kivasti ovat toimineet, olen ollut tyytyväinen (vaikka toinen jouduttiin takuuvaihtamaan parin kuukauden jälkeen).

Kaloja on tällä hetkellä: kardinaalitetroja, intiaaninsulkia, kirjosuppusuita (ihan loistavia kaloja!), perhoskirjoahvenia, perun perhoskirjoahvenia, pandakääpiöahvenia, täplämonnisia, leopardimonnisia, haarniskamonneja, leväbarbeja, keltajyväpleko, miljoona ja yksi maatiaispartista (kutevat koko ajan) ja evakkoon muuttanut lehtikalapariskunta.

Haaveena olisi toinen pienempi purkki ja sinne sinipallokaloja!
NikoB
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 15:55, 01.07.2001
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja NikoB »

Löytyy vain n. 128 litranen. Kalastona 7 kirsikkabarbia, 2 harniskamonnia ja 2 partamonnia ja kasveina punamelalehtiä, intianvesitähdikkejä ja vallisnerioita.

Muita tekstejä lueskellessa tulee aika orpo olo. Kyllä sitä koko ajan tekisi mieli saada isompi mutta kun ei vaan mahdu
Skroik
Senior Member
Senior Member
Viestit: 678
Liittynyt: 02:37, 26.09.2001
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Skroik »

NikoB kirjoitti:Muita tekstejä lueskellessa tulee aika orpo olo. Kyllä sitä koko ajan tekisi mieli saada isompi mutta kun ei vaan mahdu
Älä sure, eiköhän tästäkin porukasta suuri osa haaveile aina vaan siitä
isommasta akvaariosta, vaikka kuinka suuri jo olisi. Jonain päivänä ne haaveet usein toteutuu.
TiHe
Rekihurja
Rekihurja
Viestit: 1926
Liittynyt: 13:00, 02.09.2002
Paikkakunta: Kuopio Finland

Viesti Kirjoittaja TiHe »

Byää

Minulla ei ole tällähetkellä kotonani yhtään toimivaa akvaariota. Johtuen "kaukana siintävästä muutostani."

Siskollani on lainassa minun 300 litrainen akvaarioni, toiminnassa siellä sisältäen kalastonaan muutaman kiekkokalan 5 kpl + erilaisia corydoras monnisia, mahdollisen uudellenviljelyn aloittamisen siemenet

Sitten minulla on asuntoa vaille valmiit akvaarionlasit. P.3000 x K.750 x S.800 mm olevat akvaarionlasit Litroja tähän tulee ulkomittojen mukaan laskien 1800 litraa ja akvaario jos toteutuu suunnitelmien mukaan tulee uuden asunnon olohuoneen huoneenjakajaksi. Akvaario olisi siinätapauksessa kumminkinpuolin katsottava



Kiitos Pehis moka





-------------------------

Ei järki oo kaikki yhden miehen päässä.


Muokattu - Timppa on 01/10/2001 20:46:09
pehis
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 1010
Liittynyt: 15:24, 19.06.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja pehis »

Timppa kirjoitti:Sitten minulla on asuntoa vaille valmiit akvaarionlasit. P.3000 x K.750 x S.8000 mm olevat akvaarionlasit...
8 metriä syvä... Kyllä siinä jo kelpaa kiekkojen uiskennella...

Sori, oli ihan pakko...
__________________
Luuletko tietäväsi vai tiedätkö luulevasi
aku
Member
Member
Viestit: 291
Liittynyt: 16:56, 18.10.2001
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja aku »

Itselläni on seuraavanlaiset kipot käytössä:

60l (ennen miekkapyrstö perheen päämaja). --tekniikka fluval 2, ei lämmitintä 15v loisteputki ja hehkulamppu
-kasveina
tosi paljon vedensuosikkia 2 ''tavallista'' miekkakasvia jaavansaniainen joku melalehti
-kaloina on 2 aikuista ja 5 viisi poikas miekkapyrstöä. 2 mustaamollia 2 miljoonakalanaarasta (koiraat kuoli 2 piikkisilmää 2 paletti kalaa partamonnipariskunta 1 orpo kardinaalitetra

Allas on reilusti liika kansoitettu

200l
-Kaloina 2 sateenkaariahventa 2 punakirjoahventa 2 seeprakalaa [2 kääpiöakaraa 1 aasianmutakala 3 loistobarbia 2 paratiisikalaa 2 kääpiörihmakalaa 2 palettikalaa 1 timanttipuikkokala 2 töyhtökääpiöahventa 2 lehtikalaa -kasveina on 2 keihäslehteä jaavansammalta kannolla suuri puska isorasvalehteä 4 valsneria puskaa + maavarret 1 tiikerilumme 2 jumalattoman suurta puskaa tuntematonta kasvia 1 jättivesitähdikki - tekniikka fluval 2 ja fluval 3 1 100cm loisteputki ja 70cm loisteputki lämmitystä ei ole. Että siinä olivat kipponi ja kapponi. Aika reikusti kansaa kummassakin vai mitä

Paras olla kuin ei olisikaan.
oletus
Starting Member
Starting Member
Viestit: 42
Liittynyt: 11:53, 10.08.2001
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja oletus »

Enää ei tarvitse haaveilla suuremmasta, ainakaan pariin kuukauteen.
240l allas meni myyntiin ja tilalle tuli 714l (170cm*70cm*60cm) (p*l*s) tankki.
Pistetty muuten toimintaan eilen!

Tekniikasta sen verran; puhdistuksen hoitaa eheim 2028 ja 2012. Lämmityksen Jäger 300w. Lamppuja löytyy 4 kpl (2*2putkea)

Ja kalastona on
6 oskaria (4 tiikeriä, 1 punainen ja 1 albiinotiikeri)
purjepleco
tummaleväpleco
kultajuovapleco
partamonni
2* haarniskamonni
4*albiinomonninen (taitaa mennä parempiin suihin kunhan oskarit kasvavat)
sekä "leopardimonni/pleco" nimellä ostettu pleco, eivät tienneet L-numeroa, sanoivat vaan, että viljelty kala. Eli ei monninen

Luultavasti tässä vuoden sisällä hankintalistalle tulee toinen 2028. Oskarit ja plecot nääs.
prboy
Monnispesialisti
Monnispesialisti
Viestit: 1693
Liittynyt: 09:59, 16.10.2001
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja prboy »

Suvi kirjoitti:Eli minkälaisia purkkeja teiltä löytyy?
Mulla akvaarioita aina liian vähän. Tällä hetkellä litroina isoimmasta pienimpään: 600, 325, 319, 250, 200 (kuivilla odottamassa paikkausta), 180, 150, 150, 100, 70, 70, 50, 40 ja 40. Piakkoin saan uuden hyllystön ja saan sen avulla hieman järkeä altaiden sijoitteluun. Samalla tulee 160 ja 120 litran uudet altaat. Sen jälkeen tuskin lähivuosina hommaan enää lisää, mitä nyt noita pienempiä muutan ehkä hieman isommiksi. Kyllähän minä toki olen haaveillut reilun tuhannen litran altaasta. Sopiva paikkakin on olemassa, mutta se pitäisi nostaa sisään ikkunasta, joten en ole vielä uskaltanut edes aloittaa siitä keskustelua.

Tämän hetken kalani löytyvät kotisivuni luettelosta. Tärkeimmät kasvini puolestaan saman paikan myyntilistalta.
Eeva
Junior Member
Junior Member
Viestit: 88
Liittynyt: 13:52, 17.06.2002
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja Eeva »

Minulla on ärsyttävän pienikokoinen akvaario: 128 litraa. Tällä hetkellä siellä on vain viisi monnista, ja mietinkin, mitä minikaloja sinne oikeastaan ilkeäisi laittaa. Luultavasti lisään sinne tetraparven, lajia en ole vielä valinnut.

Sisustuksena on konnanputkea, joka kasvaa pinnalle epäesteettisiksi solmuverkostoksi ja ryöppyää altaan reunojen yli, sekä vesisaniaista, josta irtoaa tuhottomasti pieniä lehdenpaloja pinnalle lillumaan konnanputkimassan sekaan. [}:)]

Olen hullaantunut rihmakaloihin (niillähän on kädet! :D ) ja kauniisti kimalteleviin barbeihin, mutta kumpiakaan ei viitsi tämänkokoiseen laittaa. Rihmoilla tulee reviiri ja barbeilla vilkkaus vastaan. Suuri Aasia-akvaario onkin haaveissa...
lagi
Member
Member
Viestit: 456
Liittynyt: 22:33, 30.10.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja lagi »

317l & n75l altaat
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”