Akvaariot kerrostaloissa?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

jhmp
Junior Member
Junior Member
Viestit: 226
Liittynyt: 16:54, 05.07.2002

Akvaariot kerrostaloissa?

Viesti Kirjoittaja jhmp »

Moro,

Haluaisin kuullakommentteja, että minkä kokoisia akvaarioita
kerrostaloissa asuvilla harrastajilla on?

Mielessä pyörii nyt tuollainen 1000l allas, mutta mietityttää, että
miten mahtaa lattian kantavuuden kanssa olla...
Jos omistat ison akvaarion ja olet joutunut varmistelemaan
kantavuuksia tms. niin olisi mukava kuulla kokemuksistasi.
Viimeksi muokannut jhmp, 11:53, 24.11.2002. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Hymyyle vaa, vaikka tuntuus äkkipäätä ourolta naamalihaksis.
Soon suasiteltavaa ihmissuhteeren kannalta -ja ilimaasta peeärrää.
VilleJ
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4745
Liittynyt: 19:55, 17.02.2002
Paikkakunta: hki

Viesti Kirjoittaja VilleJ »

Soita isännöitsijälle tai kysy mieluummin rakennuttajalta ja tiedustele sieltä.

Kyselin aikoinani itse isännöitsijältä ja "rakennuttajalta" (työnjohtajalta), kummatkaan ei antanut mitään painorajaa, mutta sanoivat, että kyllähän se nyt sen kestää. Kestäähän ne vesisängynkin, ja siihen itse totesin, että pinta-ala onkin hiukan toinen :) Betonifirma ei osannut sanoa juuta eikä jaata, kun olisi pitänyt tietää tarkalleen betonielementin malli. Epäilivät 150kg-1000kg/m^2. Lähetin sähköpostia vielä talon suunnitelleelle yksikölle, mutta eivät ole vastanneet tähän päivään mennessäkään mitään. Hiljaisuus on siis myöntymisen merkki.

Joten iskin akvaarion (450l ~ 600kg) pystyyn keskelle olohuonetta tilanjakajaksi. Ei ole vielä ainakaan käväisty alakerran puolella. Olen kyllä harkinnut siirtäväni akvaarion seinän viereen, mutta...
Jaani
Senior Member
Senior Member
Viestit: 537
Liittynyt: 15:19, 21.08.2002
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Jaani »

Suurin altaistani on 576 litraa, muut altaat 325 litraa, 180 litraa ja 55 litraa. Yhteensä vettä yms. altaan sisältöä on kämpässäni 1136 litraa. Oikeastaan aika vähän, kun kuitenkin on neljä allasta. Sisustuksena jokaisessa altaassa on myös kiviä. Altaat ovat uuden kerrostalon kymmenennessä kerroksessa.

Olen töissä betoni- ja graniittialalla, ja kun otin asian lounaalla puheeksi niin meillä insinöörit sanoivat, että aivan huoletta saan altaitani laitella. Rakenteet eivät tule pettämään. Tietty on sanottava, että uusi on aina uusi. Vanhoissa taloissa rakenteet voivat olla heikommat (tai vahvemmat).

Yleisesti ottaen betonirakenteet kestää kyllä sen mitä asuntoon sisälle saa mahtumaan. Mutta varmuuden välttämiseksi on hyvä kuitenkin tarkistaa asia jostakin. Tosin sen voi arvata, että kukaan ei anna varmaa vastausta, sillä jos joskus talon rakenne pettää, niin silloinhan osoittava sormi kääntyy luvan antaneeseen " Tuo antoi luvan ja vannoi, että kyllä kestää". Vastuu ja korvauskysymykset ovat aina hankalia.

-Kingfisher-
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Näistä tulee mielenkiintoisesti kahta todella eri ääripäiden kantaa. Ystäväni on muuttamassa niinikään aivan uuteen kerrostaloon ja kyseli sieltä että minkäkokoisen akvaarion saa laittaa (ajatuksenaan taisi olla joku 500 - 600 litrainen merivesipytty tilanjakajana olohuoneessa). Vastaus oli, että korkeintaan 150 - 200 litrainen ja sekin kantavan seinän viereen... Jotenkin järki sotii tuollaisia vastauksia vastaan. Eihän se oikeasti voi olla, ettei kerrostalon lattia muka kestäisi varmuudella tuon isompaa kuormaa. Eihän??? 8O
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
Chyental
Senior Member
Senior Member
Viestit: 738
Liittynyt: 13:06, 21.01.2002
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Chyental »

No, kerrostalossa kesti ihan hyvin 312 litrasen, vaikka vähän pelkäsinkin, kun meinasin 450 litrasta aluksi...

Mutta nyt asun 1920-luvulla rakennetussa puutalossa, josta ei ole tallessa minkään näköisiä piirustuksia...pienellä avikilla kyllä on viikon pysyny ehjänä..
-Chyental-
KingLittle
Junior Member
Junior Member
Viestit: 212
Liittynyt: 11:56, 02.09.2002
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja KingLittle »

Mulla on kerrostalossa 320-litrainen ja 200-litrainen, molemmat olen ihan varmuudeksi sijoittanut kantavien seinien viereen...
Jaani
Senior Member
Senior Member
Viestit: 537
Liittynyt: 15:19, 21.08.2002
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Jaani »

Mari kirjoitti:Näistä tulee mielenkiintoisesti kahta todella eri ääripäiden kantaa. Ystäväni on muuttamassa niinikään aivan uuteen kerrostaloon ja kyseli sieltä että minkäkokoisen akvaarion saa laittaa (ajatuksenaan taisi olla joku 500 - 600 litrainen merivesipytty tilanjakajana olohuoneessa). Vastaus oli, että korkeintaan 150 - 200 litrainen ja sekin kantavan seinän viereen... Jotenkin järki sotii tuollaisia vastauksia vastaan. Eihän se oikeasti voi olla, ettei kerrostalon lattia muka kestäisi varmuudella tuon isompaa kuormaa. Eihän??? 8O
Tämä on sitä varmuuden varmistelua ja vastuunkiertoa. Ei haluta ottaa vastuuta, eikä luvata yhtään mitään, ettei vaan joskus joku kohta pettäisi. Siksi nuo tuommoiset vastaukset.

Jos aikuinen ihminen hyppii tasajalkaa tai yhden jalan varassa, niin paljonko tulee kuormaa? Tai jos 100-150 kiloinen nainen kulkee stiletti-koroilla, niin mikä on pistekuorma tai jos hän vielä sattuu hypähtämään tai kääntymään kannan varassa. Noiden kantavuuslukujen mukaan normaali eläminenkään ei onnistuisi kerrostalossa aikuisikään ja -kokoon varttuneilla ihmisillä. Vähän sama kuin linnuilla, että alkuelämä pöntössä ja sitten loppuelämä ulkoilmassa, kun alkaa siivet kantaa. Pitäisikö ihmisten alkaa noudattamaan samaa linjaa. Lapsena kerrostalossa ja aikuisena vaikkapa kerrostalon roskiksessa tai veneen alla :mrgreen:

Meidän insinöörit sanoivat, ettei tarvitse kysellä kantavuuksista yhtään mitään keneltäkään. Niin varmalla pohjalla he olivat mielipiteissään. Ontelolaatan täytyy kestää akvaarioiden kuorma. Asuintaloni on kyllä 12 kerroksinen ja tämän korkuisissa taloissa rakentajan mukaan täytyy käyttää erikoisvahvoja rakenteita, mutta tästä ei ollut käydyissä pöytäkeskusteluissa puhetta. Tavallisenkin rakenteen tulisi kestää.

Miten sitten lattia pettäisi - kokonaispainon vai pistekuorman takia? Itse laitoin akvaarion jalkojen alle graniittilevyn palat (n. 100x100x20 mm) jakamaan painoa. Tämän tein ihan vain parketin takia, sillä en luottanut siihen, että parketti kestäisi putkijalustan jalan alla. Jotenkin en jaksa itsekään uskoa sitä, että jalat menisivät läpi ontelolaatasta tai että koko akvaario menisi läpi lattiasta alakerran naapurin olohuonetta koristamaan. Jos betoni pettää, niin ontelolaatassa on pitkittäissuunnassa vielä todella kireälle pingotetut vaijerit vahvistamassa rakennetta ja estämässä elementtien romahtamista.

Tuli tässä vaan mieleen, että mitenköhän lattia kestää kerrostaloissa kivisiä takkoja, uuneja yms. Painoa tulee kivelle semmoiset 2700-2900 kg/kuutio ja kyllähän yhteen takkaan tiilet, muuraukset, metalliset ovet yms osat ja verhouskivet mukaan lukien tulee painoa aikalailla.

Ensimmäisenä tuli mieleen takoista ja tulisijoista Tulikivi. Ohessa tuote-esittelyä painoineen. Painot vaihtelee näissä malleissa 1840 kg-2160 kg. Mitenkähän tämmöiset rakenteet saadaan kerrostaloihin kestävälle pohjalle? Olen nähnyt uusia kerrostaloja esim. Herttoniemen rannassa, jossa huoneistoissa todellakin on takka tai miten ennen vanhaiset kaakeliuunit - kai nekin jotain painaa. Painoa tulee uskoakseni helposti saman verran kuin keskivertoa isompaan akvaarioon.


katsokaa ja ihmetelkää :mrgreen:
http://www.tulikivi.fi/www/TLTuote.nsf/ ... ormaEuropa

Mielenkiinnolla odotan milloin se päivä tulee, kun minulla ei enää ole isointa akvaariota, eikä olohuoneessa lattiaa.

-Kingfisher-
artturi
Member
Member
Viestit: 281
Liittynyt: 13:18, 21.08.2002
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja artturi »

Kerrostaloasunnon lattian ontelolaatat painavat jo itsessään ~15 tonnia, plus sitten muut rakenteet, joten tommonen kuution akvaario on prosentuaalisesti aika pieni lisäkuorma siihen. Eduksi laskisin myös sen että akvaarion kuorma ei pahemmin hypi, joten hetkelliset pisterasitukset ei tule kauhean suuriksi. Jonkun vanhan puutalon kanssa asia voisi jo ruveta ihan oikeasti ahistamaan.
jhmp
Junior Member
Junior Member
Viestit: 226
Liittynyt: 16:54, 05.07.2002

Viesti Kirjoittaja jhmp »

No niin! Hienoa! Kiitoksia jo tulleista vastauksista!

Soittelin isännöitsijälle, joka oli ollut sitten yhteydessä johonkin rakennus/suunnittelufirmaan ja vastaus oli: "Nykyään lasketaan 150kg/m2, ja tässä on sitten kaikki varmuuskertoimet jo mukana".

Viitaten edellisiin kommentteihin, niin tuo arvon täytyy kyllä olla jotain jolla rakennuksen on laskettu kestävän seuraavaan jääkauteen saakka, tms... :roll: Sitä tosiaan sopii ihmetellä, että miten tuollaisissa taloissa uskaltaakaan tällainen reilu satakiloinen karju enää liikkuakkaan... Saati, että peräti kevyesti hyppelisi... [;)]
Hymyyle vaa, vaikka tuntuus äkkipäätä ourolta naamalihaksis.
Soon suasiteltavaa ihmissuhteeren kannalta -ja ilimaasta peeärrää.
Kimmo S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2243
Liittynyt: 14:37, 18.04.2002
Akvaarioseurat: SMAS, Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kimmo S »

jhmp kirjoitti: Viitaten edellisiin kommentteihin, niin tuo arvon täytyy kyllä olla jotain jolla rakennuksen on laskettu kestävän seuraavaan jääkauteen saakka, tms... :roll: Sitä tosiaan sopii ihmetellä, että miten tuollaisissa taloissa uskaltaakaan tällainen reilu satakiloinen karju enää liikkuakkaan... Saati, että peräti kevyesti hyppelisi... [;)]
Ja mietis jos vielä joskus suomi voittaa ruotsin MM-lätkän finaalissa viimesellä sekalla! 8O
kirjo
Member
Member
Viestit: 332
Liittynyt: 17:00, 24.11.2002
Paikkakunta: Helsinki

Joopajoo

Viesti Kirjoittaja kirjo »

Itse soitin aikoinaan isännöitsijälle 250 litraisesta, + lecaharkot. Isännöitsijä naurahti että alla 600 kilon ei tarvitse edes kysellä, siihen asti kestää taatusti. Talo on surkea 80-luvun alun betoniloota. 500 litrainen kyllä itseänikin jo pelottaisi, jaan mieluummin pikkualtaita eri huoneisiin.
Elämä on sitä mitä meille tapahtuu silloin kun teemme muita suunnitelmia.
-Thomas La Manee-
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Itse vain ilmoitin vuokraemännälle että nyt on sitten aikamoinen vesilasti meillä. Hikkasi vähäsen ja mietti mitä pitäisi tehdä vesilaskun kanssa ja asia oli siinä. Ei hänellä tainnut edes tulla mieleen tuo lattian kestävyys... :twisted:
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
dsl
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1387
Liittynyt: 11:41, 22.12.2001
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja dsl »

Tulipa mieleen.

Paljonko piano painaa? Iso sellainen? Piano yleensä vielä seisoo vain kulmistaan, jolloin rasitus on todella pistemäinen (tosin vaikuttanee vain korkkimattoon tai puuhun painaen pienen ruman jäljen). Koko pianon ala on toisaalta myös pienempi kuin akvaarion ja kaapiston. Tuli vain mieleen, ettei koskaan ole kuulunut, ettei vanhaankaan taloon saisi pianoa viedä. Nopealla katsomisella en netistä löytänyt pianolle painoa.

Entäs paljonko painaa täytetty kylpyamme, jonka senkin saa viedä kai joka taloon?
jhmp kirjoitti:Soittelin isännöitsijälle, joka oli ollut sitten yhteydessä johonkin rakennus/suunnittelufirmaan ja vastaus oli: "Nykyään lasketaan 150kg/m2, ja tässä on sitten kaikki varmuuskertoimet jo mukana".
Tämä on tätä "emme lupaa enempää, ettemme missään tapauksessa joutuisi vastuuseen" mentaliteettia. Sinäällään tuo 150 kg/m2 raja on aivan älytön. Jos se on oikeasti noin pieni, niin pitäisi kontrolloida, ettei kaksi lihavaa ihmistä juttele alle metrin päässä toisistaan. Ja jos jutustelijoita on yli 4, niin saapi kehitellä jo hassun ringin.

Joku jolla on iso akvaario voisi valittaa kuluttaja suojaan talonsa olevan viallinen, koska sen lattiat takuuvarmasti kantavat vain 150 kg/m2.
hmm. aw on kyllä aika lailla hölmö paikka.
pehis
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 1010
Liittynyt: 15:24, 19.06.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja pehis »

Kingfisher kirjoitti:
Mari kirjoitti:Näistä tulee mielenkiintoisesti kahta todella eri ääripäiden kantaa. Ystäväni on muuttamassa niinikään aivan uuteen kerrostaloon ja kyseli sieltä että minkäkokoisen akvaarion saa laittaa (ajatuksenaan taisi olla joku 500 - 600 litrainen merivesipytty tilanjakajana olohuoneessa). Vastaus oli, että korkeintaan 150 - 200 litrainen ja sekin kantavan seinän viereen... Jotenkin järki sotii tuollaisia vastauksia vastaan. Eihän se oikeasti voi olla, ettei kerrostalon lattia muka kestäisi varmuudella tuon isompaa kuormaa. Eihän??? 8O
Tämä on sitä varmuuden varmistelua ja vastuunkiertoa. Ei haluta ottaa vastuuta, eikä luvata yhtään mitään, ettei vaan joskus joku kohta pettäisi. Siksi nuo tuommoiset vastaukset.
Kyllä tuo minustakin hieman tuolta kuulostaa.
Itse kysäisin taloyhtiöltä aikoinaan lupaa 1100 - litraiselle altaalle ja sanoivat vain, että hyvin pystyy laittamaan. Talo on 70 - luvulla rakennettu "tavallinen" kerrostalo ja allas sijoitettu tilanjakajaksi keskelle olohuonetta. Lupaan ilmoittaa, jos tankki löytyy joskus kellarin puolelta ;-)
Tiitu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1234
Liittynyt: 18:22, 21.06.2001
Paikkakunta: Espoo

painavia ihmisiä ja esineitä

Viesti Kirjoittaja Tiitu »

Joissakin kerrostaloissa on vesisängyt kielletty, koska painoa tulee liikaa ainakin jos sellainen on joka asunnossa. Vesisänkyhän painaa noin 1000 kiloa. Olen tätä painoasiaa joutunut enemmänkin punnitsemaan ammatti.-ihmisten ja piirustusten kera. Talomme betoniset ontelolaatat ovat mitoitettu kestämään 150 kg/m2 ja minulle sanottiin, että voin laittaa 200 kg per ontelolaatta, jonka leveys on 120 cm. Jos asetan akvaarioni niin, että se on puoliksi toisen ja puoliksi toisen päällä, niin 400 kg voi aivan huoleti laittaa. Vielä 600 kg meni ilman nikotteluja, mutta 1000 kg oli ammatti-ihmisille jo sellainen paino, etteivät enää tahtoneet ottaa siitä vastuuta.

No pieni autohan painaa tuhat kiloa, joten kyllä se on mielestäni aika paljon asuntoon kuin asuntoon. Parasta on asentaa akvaario kantavan seinän lähelle ja vielä tarkistaa, ettei kyseistä laattaa ole jo ennestään paljon kuormitettu. Huono laatta on esim. se, johon portaat tms. on tuettu. !000-litraisen sijasta voi harkita vaikka kahta pienempää, jotka eivät olisi ihan vierekkäin. Jos on esimerkiksi lauta-lattia, niin sen ja telineen väliin kannattaa laittaa 15- tai 18-millinen vesivaneri painoa jakamaan.

Piano ei muuten paina läheskään niin paljon kuin isommat akvaariot! Muistan kuinka kaksi tavallisen näköistä ukkoa kantoi oman Ukko-Kawaimme (isoin ja painavin pianotyyppi) sisään. Ähellyksestä päätellen painoa oli toki yli 100 kg/mies, muttei varmaankaan yhteensä lähellekään 400 kiloa. Muuten tarvittaisiin maastavedon voimannostajia.

Toinen juttu: Olen asunut muutamassakin eri elementtikerrostalossa. Isoja eroja niiden tukevuudessa tuntuu olevan. Heppoisin talo jopa huojui, kun neljännessä kerroksessa 6-7 naista piti aerobic-jumppaa. Pelkäsin ihan tosissani, että kohta talo romahtaa, elleivät pian lopeta. Tietysti yhtäaikaiset hypyt olivat pahasta, eikä mitään olisi huomannut jos naiset olisivat vain istuneet kahvipöydässä. Toisaalta harvoin sattuu kymmenen satakiloista sälliä makaamaan samalle neliömetrille ainakaan kovin pitkäksi aikaa! Ei sellaista varmaan ole painolaskelmissa otettu huomioon.
VilleJ
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4745
Liittynyt: 19:55, 17.02.2002
Paikkakunta: hki

Viesti Kirjoittaja VilleJ »

Pehis kirjoitti:Itse kysäisin taloyhtiöltä aikoinaan lupaa 1100 - litraiselle altaalle... Talo on 70 - luvulla rakennettu "tavallinen" kerrostalo ja allas sijoitettu tilanjakajaksi keskelle olohuonetta.
Haa.. Tämä rauhoitti taas mieltä; Jos kerran 70-luvulla rakennettu kerrostalo kestää yli 1000kg painon, kestää silloin vuonna 98 rakennettu kerrostalo varmasti 600kg painon.. Eniten itseäni on vain mietityttänyt se, kun akvaario on keskellä lattiaa (ontelolaatat ovat noin 8m pitkiä).
Tiitu kirjoitti:Heppoisin talo jopa huojui, kun neljännessä kerroksessa 6-7 naista piti aerobic-jumppaa. Pelkäsin ihan tosissani, että kohta talo romahtaa, elleivät pian lopeta.
Kerro, kuka noin halvalla talonsa rakennuttaa :D En ainakaan sen asuntoihin koskaan muuta - kovemmassa tuulessa on talo jo vaakatasossa...
Fisu
Senior Member
Senior Member
Viestit: 553
Liittynyt: 22:01, 24.01.2002
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tre, Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Fisu »

Oops, pitäisikö kysyä lupa kirjahyllyn pitämiseen kerrostalossa?
Tavallinen kirjahylly painaa helposti 400-700 kg ja sen pinta-ala on melko pieni (esim meillä noin 0,72m^2, mutta todellisuudessa kosketus pinta lattiaan on huomattavasti pienempi, luokkaa 0,1m^2).
Kari
cicely
Junior Member
Junior Member
Viestit: 66
Liittynyt: 13:21, 22.07.2002
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja cicely »

Asun v. -46 rakennetussa puurivitalossa, jonka lattiat ovat vinot ja joka nurkasta vetää. Akvaarion (180 l) kohdalta lattia on hiukan notkollaan, onneksi jalustassa on säätömahdollisuus.

Ainakin toistaiseksi lattia on kestänyt, vaikka ½-vuotta sitten tupareissa oli pakko pistää jengi takapihalle jytäämään, kun innostuivat diskoamaan mun mielestä epäilyttävällä innolla (ts. lattia heilui 8O ).

Nyt 180 litraisen akvaarion kanssa samalla seinälä on myös 125 litrainen. Toivottavasti pysyvätkin paikallaan, eivätkä romahda kellariin.

Itsekin mietin painorajoja. Mikäli 150 litrainen on suurinta, jota kerrostaloon voi laittaa, niin silloinhan ei 150 kiloinen mies saa esim. istua millään raskaalla huonekalulla, jollei halua tehdä yllätyskäyntiä alakertaan.
Todellinen epäitsekkyys on toisten kiinnostusten jakamista. - George Santayana
saurama
Valopää
Valopää
Viestit: 1880
Liittynyt: 13:54, 12.06.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja saurama »

Asumuksemme on "kaunis" 60-luvun kerrostalo. Olohuoneessa on seinustalla 540-litrainen tukevan jalustansa kanssa. 700kg siis varmaan ainakin. Näin vanhassa petonkitalossa vain ei ole ontelolaattoja vaan välikatot on valettu paikalla. Umpikamaa toisin sanoen. Tämä varmistui myös sillä kun porasin kattoon kuutta reikää videoprojektorin kattotelineelle (teline ja tykki noin 100kg yhteensä), kun olisi ollut Hilti eikä mitään harrastajalelua...

Pari pienempää 128-litraista tai kasikymmpinen sairaala Lundiassa tuskin kuormittavat mitään muuta kuin vedenvaihtajaa.
einars
Junior Member
Junior Member
Viestit: 191
Liittynyt: 20:45, 14.10.2002
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja einars »

jhmp kirjoitti:vastaus oli: "Nykyään lasketaan 150kg/m2, ja tässä on sitten kaikki varmuuskertoimet jo mukana".
Jos todellakin kestävyys on tuota luokkaa, niin enhän minä tällä kauniilla sadan kilon kehollani enää uskalla mennä vääntämään stereoista ääntä, jotka sijaitsevat täyteen ahdetussa täyspuisessa kirjahyllyssä, joka seisoo kahdella 20x35 cm jalalla. Täytynee hankkia kaukosäädin ja pysyä huoneen toisella puolella.

Itse uskon, että talo kestää varmasti akvaarion painon, vaikka se olisi 1000 litrainen. En ole koskaan kuullut, että kukaan bibliomanisti olisi käynyt kysymässä lupaa tuhansien kirjojensa sijoittamisesta kerrostalossa kirjahyllyyn. Kirjahyllyn paino jakautuu todella pienelle alalle ja sitä on paljon. Tarkisaminen on kuitenkin hyvä asia, enkä minä vastuuta ota kenenkään kokeiluista, mutta tuo 150 kg/m2 tuntuu jo naurettavan pieneltä (käytännössä saisin pitää 100 litraista akvaariota).

Onko kukaan koskaan kuullut minkään asumiseen tarkoitetun rakenteen pettäneen liika suuresta kuormasta?
hannu
Senior Member
Senior Member
Viestit: 508
Liittynyt: 18:00, 18.02.2002
Akvaarioseurat: Oulun Akvaarioseura, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja hannu »

Muutama vuosi sitten tuohon vastapäätä rakennettiin kerrostalo käyttäen noita ontelolaattoja. Jossain rakennusvaiheessa kaikissa huoneissa oli 1 tai 2 jumalattoman suurta säkkiä keskellä huonetta. En tiedä mitä säkeissä oli, mutta niiden kyljessä luki ihan selvästi 1000 kg. Tuolla perusteella ei luulisi lattian ihan heti pettävän isommankaan altaan alla.

Hannu
jhmp
Junior Member
Junior Member
Viestit: 226
Liittynyt: 16:54, 05.07.2002

Viesti Kirjoittaja jhmp »

hannu kirjoitti:...ontelolaattoja. Jossain rakennusvaiheessa kaikissa huoneissa oli 1 tai 2 jumalattoman suurta säkkiä keskellä huonetta....niiden kyljessä luki ihan selvästi 1000 kg.
Mielenkiintoinen huomio.

---> Jani
Jaani
Senior Member
Senior Member
Viestit: 537
Liittynyt: 15:19, 21.08.2002
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Jaani »

hannu kirjoitti:Jossain rakennusvaiheessa kaikissa huoneissa oli 1 tai 2 jumalattoman suurta säkkiä keskellä huonetta. En tiedä mitä säkeissä oli, mutta niiden kyljessä luki ihan selvästi 1000 kg. Tuolla perusteella ei luulisi lattian ihan heti pettävän isommankaan altaan alla.
Uskoakseni säkeissä on ollut tasoitetta, joka vedetään ontelolaattojen pintaan ja niiden välisiin uriin täytteeksi. Ei oikein tule muuta tavaraa mieleen, mitä voisi mennä noin paljon jauhomaisessa muodossa rakennuksella. Tuskin se sentään sementtiäkään oli.

Mutta tuon painon allahan rakenteen olisi pitänyt jo pettää tai ontelolaattoihin olisi pitänyt tulla ainakin hiusmurtumia, jolloin talo olisi myytäessä ollut jo viallinen. Näin ei kuitenkaan käynyt. Jokainen voi vetääkin tästä omat johtopäätöksensä ontelolaattojen kestävyydestä.

-Kingfisher-
dsl
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1387
Liittynyt: 11:41, 22.12.2001
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja dsl »

jhmp kirjoitti:Soittelin isännöitsijälle, joka oli ollut sitten yhteydessä johonkin rakennus/suunnittelufirmaan ja vastaus oli: "Nykyään lasketaan 150kg/m2, ja tässä on sitten kaikki varmuuskertoimet jo mukana".
Soita kuluttajaviranomaisille ja valita, että talosi on rakennettu liian heikosti.

Milläköhän tuo tulikivi selvittää, kestääkö lattia niiden uunin. Toisaalta sitä rakennettaessa taidetaan joka tapauksessa repiä välistä lattian ylimmät kerrokset pois.
hmm. aw on kyllä aika lailla hölmö paikka.
kirjo
Member
Member
Viestit: 332
Liittynyt: 17:00, 24.11.2002
Paikkakunta: Helsinki

Painosta

Viesti Kirjoittaja kirjo »

Täytyy kommentoida kuitenkin tuohon " tuskin kukaan on kuullut koskaan lattian romahtaneen" virkkeeseen. Väitin samaa ystävälleni, isompaa allasta hankkiessani. Hän yllätten kertoi kahdesta tapauksesta: Sekä Krunikassa että Kumpulassa täällä Hesingissä on vesisänky romahduttanut lattian, alempaan kerrokseen asti. Kuulemma 80 ja 90 luvuilla sattuneita. Veti vähän hiljaiseksi, ja ko. henkilön sanaan kyllä luotan. Että ei se mahdotonta ole.
Elämä on sitä mitä meille tapahtuu silloin kun teemme muita suunnitelmia.
-Thomas La Manee-
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”