Hunajarihmojen kutu

Rihmakalat, kiipijäkalat, pusukalat, taistelukalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Nomeni
Starting Member
Starting Member
Viestit: 7
Liittynyt: 21:24, 15.06.2003
Paikkakunta: Oulu

Hunajarihmojen kutu

Viesti Kirjoittaja Nomeni »

Akvaariooni (90 L) muutti jokunen aika sitten hunajarihmapariskunta. Muutama päivä sitten uros alkoi puhaltelemaan kuplapesää, joka lopulta hajosi liian kovan pintavirtauksen vuoksi. Suodatinta pistettiin alemmaksi ja jaavansammal kiinnitettiin nurkkaukseen ja kuplien puhaltelu jatkui.

Eilen pesä oli valmis uroksen mielestä ja kalat kutivat. Tänä aamuna pesästä ei olut jäljellä kuin pieni haituva, muutenkin pesä oli aika pieni kudun alussa. Veden pinta oli mennyt ihan oudon väriseksi alhaalta päin katsottuna, aivan kuin siinä olisi ollut öljyä (saman väristä). Olisiko veden "värjääntyminen" voinut johtua tästä kudusta?

Miten saisin pintavirtauksen paremmin haltuun? Meillä suodatin on 8-kulmainen ja se kierrättää vettä 280 L/tunnissa. Merkkiä en muista tähän hätään, mutta alaosa on vaaleamman vihreä kuin yläosa. Se on näitä peruspaketin mukana tulevia suodattimia pieneen akvaarioon. Suodattimen suuaukko on suorakulmion muotoinen eikä siihen ole mitään suukappaletta, millä saisi virtauksen kohdistettua jonnekin tiettyyn suuntaan. Eikä suodattimessa ole mahdollisuutta pienentää ulostulevan veden virtaamaa.

Kannattaako kutu kuplineen siirtää toiseen akvaarioon kun kalat ovat lopettaneet kutemisen? Akvaariossa majailee pariskon lisäksi 3 perhoskirjoahventa ja 2 piikkisilmää, ahneita fisunpojille? Miten parisko hoitaa jälkeläisiään, onko viisaampaa pitää vanhemmat erossa poikasista? Olen saanut poikasten hoidosta sen verran useampaa eri versiota, että en oikein enää tiedä, mihin uskoa :(
bettaboy85
Senior Member
Senior Member
Viestit: 834
Liittynyt: 20:43, 11.09.2002
Paikkakunta: helsinki

Viesti Kirjoittaja bettaboy85 »

Hunajista ei oo kokemusta mutta muissa rihmoissa tuntuu olevan ihan jees antaa vaan olla. Sulla ei tunnu olevan mitään kalaa mikä voisi tulla sinne niitä mätiä tai poikasia syömään.
Ainakin noi murisijat ja taistot tuntuu pystyvän pitämään tommoset Käppänä kirjoahvenet kaukana.
Habermaier
Junior Member
Junior Member
Viestit: 119
Liittynyt: 22:25, 17.12.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Habermaier »

Tuo veden "värjääntyminen" johtuu varmaankin siitä kun laitoit suodatinta alemmaksi ja näin se ei enää pyörittele pintavettä niin kovaa ja siksi se kalvo tuli siihen pinnalle. Itselläni tuollainen kalvo tulee heti, jos en pidä kansilaseja päällä. Liian pölyinen huone? [;)] Se kalvo voi tulla myös jos liikaruokit kalojasi.
Itselläni oli kuteva hunajarihmakalapariskunta ja ne tekivät kutuja omia aikojaan, yleensä silloin kun akvaariossa oli hirmuisesti kasveja. Uros hoitaa pikkukaloja muutaman päivän, mutta sitten omat poikaset siirtyvät sen ruokalistalle. Laita kutuintoinen pariskunta johonkin kasvipöheikölliseen kutuakvaarioon ja odota, että kuplapesä syntyy. Katso myös, että siellä on kutua. Minun hunajaukkoni teki myös monesti vaan pelkkiä kuplapesiä, joissa ei sitten ollutkaan mitään. Huomaat kyllä kun poikaset kuoriutuvat. Ihania minipieniä mustia rääpäleitä. Ukkeli hoitaa niitä tarmokkaasti jonkin aikaa, riippuu kai hieman yksilöstä kuinka kauan. Ja ainiin, siirrä se naaras kala pois kutuakvaariosta heti kutemisen jälkeen, sille poikaset ovat alusta alkain herkkuruokaa.
En tiedä tuliko tästä nyt mitään tolkkua, mutta toivottavasti jotain apua edes [;)]

Habermaier
appura
Member
Member
Viestit: 484
Liittynyt: 16:10, 23.01.2005
Paikkakunta: Lieto

Re: Hunajarihmojen kutu

Viesti Kirjoittaja appura »

Voiko siis tuo kutuallas olla nyt ilman suodatinta, kun poikaset ovat kuoriutuneet? Vai kannattaako sinne laittaa esim. hapetin?
appura
Member
Member
Viestit: 484
Liittynyt: 16:10, 23.01.2005
Paikkakunta: Lieto

Re: Hunajarihmojen kutu

Viesti Kirjoittaja appura »

Osaako joku auttaa?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Labyrinttikalat”