Akvaristien kesäherkut
Valvoja: Moderaattorit
-
- Member
- Viestit: 431
- Liittynyt: 14:36, 19.09.2002
- Akvaarioseurat: Jyväskylän Akvaarioseura
- Paikkakunta: Jyväskylä
Käypänen kesäherkku tämäkin:
Keitä basmatiriisiä 2 tai 4 annosta (riippuu kuinka nälkäinen olet)
Riisin kiehuessa leikkele saksilla pekoniviipaleet pieniksi
paloiksi lämpimälle pannulle ja paista pekoni rapeaksi.
Samantien Popsin juustonakit sormenpään kokoisiksi
paloiksi ja pakastemaissipussi sulamaan lävikköön.
Kun riisi on valmista, kippaa se pannuun pekonin seuraksi.
Sekoittele vähän ja lisää sitten nakinpalat ja maissit.
Vähän siinä pannulla muhittuaan valmista syötäväksi.
Valkosipulia päälle ja vähän thousand island kastiketta.
Jam!
Huom. Tarvitset ison paistinpannun, jossa on korkeat reunat.
Tietysti kansi siihen on aika hyvä olla myös.
Keitä basmatiriisiä 2 tai 4 annosta (riippuu kuinka nälkäinen olet)
Riisin kiehuessa leikkele saksilla pekoniviipaleet pieniksi
paloiksi lämpimälle pannulle ja paista pekoni rapeaksi.
Samantien Popsin juustonakit sormenpään kokoisiksi
paloiksi ja pakastemaissipussi sulamaan lävikköön.
Kun riisi on valmista, kippaa se pannuun pekonin seuraksi.
Sekoittele vähän ja lisää sitten nakinpalat ja maissit.
Vähän siinä pannulla muhittuaan valmista syötäväksi.
Valkosipulia päälle ja vähän thousand island kastiketta.
Jam!
Huom. Tarvitset ison paistinpannun, jossa on korkeat reunat.
Tietysti kansi siihen on aika hyvä olla myös.
~Tinski~
Tinski: tuo vaikuttaa samanlaiselta kuin filippiiniläinen paistettu riisi. Siihen laitetaan mausteeksi valkosipulia ja osterikastiketta ja on uskomattoman hyvää. Siis 2 hengen riiseihin tulisi n. 2 rkl osterikastiketta. Vegejä laitetaan myös vähän enemmän, itse olen laittanut suikaloituja porkkanaa ja vihreää papua ja paljon sipulia. Lisäksi voisi lopuksi laittaa päälle suikaloitua kevyesti vatkattua ja paistettua kananmunaa...
-
- Member
- Viestit: 431
- Liittynyt: 14:36, 19.09.2002
- Akvaarioseurat: Jyväskylän Akvaarioseura
- Paikkakunta: Jyväskylä
Kyllä! Kuulostaa hyvältäMari_P kirjoitti:Tinski: tuo vaikuttaa samanlaiselta kuin filippiiniläinen paistettu riisi. Siihen laitetaan mausteeksi valkosipulia ja osterikastiketta ja on uskomattoman hyvää. Siis 2 hengen riiseihin tulisi n. 2 rkl osterikastiketta. Vegejä laitetaan myös vähän enemmän, itse olen laittanut suikaloituja porkkanaa ja vihreää papua ja paljon sipulia. Lisäksi voisi lopuksi laittaa päälle suikaloitua kevyesti vatkattua ja paistettua kananmunaa...

Ainekset on siis aikalailla vapaavalintaiset.
Soveltaa vain omien mieltymyksiensä mukaan.
~Tinski~
Tässä pari juttua joita on kesän mittaan tullut syötyä useampaan kertaan. Varoitus etukäteen, näiden tekemiseksi täytyy joko tappaa kala tai ostaa toisen tappama sellainen.
Haukirulla, mukailtu hesarin ruokasivuilta löytyneestä ohjeesta:
Fileeraa hauki ruodottomaksi. Muuten hienohelmat keljuilee kalamiehelle jonka kalanjalostusprosessi on ihan perästä. Kostuta leivinpaperi, levitä fileet vierekkäin, toinen pyrstöpuoli vasempaan ja toinen oikealle eli tee niistä niin suorakaide kuin osaat. Selkäfileillä jotka tietysti tuossa Y-ruotojen poistovaiheessa otit talteen voi taiteilla suorakaiteen vielä säännöllisemmäksi. Mausteita maun mukaan, sopivia esim. suola, mustapippuri, sitruunapippuri, yrttinen kalamauste jne jne.
Suorakaiteen päälle täytteet, meidän suosikkimme on nopeasti pannulla kuullotettu sipuli, valkosipuli-yrtti hovijuusto kevytversiona joka pysyy paistaessa hieman paremmin koossa kuin rasvaisemmat ja siitä puuttuvan rasvan korvaamiseen voisiivuja. Timjamia sellainen määrä joka on mausteen ja täytteen välimaastossa.
Rullaa paperin avulla fileet täytteiden ympärille, jätä paperi päälle mutta vältä jättämästä sitä rullan sisään. Kääri paketti vielä alumiinifolioon ja grillaa n. 25 min (2 kg hauesta tehdyt fileet). Kypsyyden testaus: tökkää tikku hetkeksi keskelle rullaa. Jos tikku tuntuu huulia vasten kuumalta, valmista tuli. Voi kypsentää myös hiilloksella, aika lienee merkittävästi lyhyempi.
Syö minkä kanssa huvittaa. Meillä yleensä perunat ja jokin kastike, viimeksi erinomaiseksi osoittautui ihan yksinkertaisesti Blå Bandin sinihomejuustokastike.
Haukitortillat
No ei taida paljon neuvoja kaivata. Pannulla paistetut haukisiivut sopivat erinomaisen hyvin myös tortillan täytteeksi.
Tietenkin haukea voi syödä lukuisilla muilla tavoilla, pistin nuo pari vaan vinkiksi, koska ihmisillä tuntuu olevan kummallisia negatiivisia käsityksiä hauesta ruokakalana. Se on hyvää, helppoa valmistaa ja jos kalassa joka tapauksessa tulisi virkistyksen vuoksi käytyä, myös halpaa. Kaupassa n. kaksi kertaa kirjolohen hintaista mutta suoraan sanoen hintansa väärtti.
Mika
Haukirulla, mukailtu hesarin ruokasivuilta löytyneestä ohjeesta:
Fileeraa hauki ruodottomaksi. Muuten hienohelmat keljuilee kalamiehelle jonka kalanjalostusprosessi on ihan perästä. Kostuta leivinpaperi, levitä fileet vierekkäin, toinen pyrstöpuoli vasempaan ja toinen oikealle eli tee niistä niin suorakaide kuin osaat. Selkäfileillä jotka tietysti tuossa Y-ruotojen poistovaiheessa otit talteen voi taiteilla suorakaiteen vielä säännöllisemmäksi. Mausteita maun mukaan, sopivia esim. suola, mustapippuri, sitruunapippuri, yrttinen kalamauste jne jne.
Suorakaiteen päälle täytteet, meidän suosikkimme on nopeasti pannulla kuullotettu sipuli, valkosipuli-yrtti hovijuusto kevytversiona joka pysyy paistaessa hieman paremmin koossa kuin rasvaisemmat ja siitä puuttuvan rasvan korvaamiseen voisiivuja. Timjamia sellainen määrä joka on mausteen ja täytteen välimaastossa.
Rullaa paperin avulla fileet täytteiden ympärille, jätä paperi päälle mutta vältä jättämästä sitä rullan sisään. Kääri paketti vielä alumiinifolioon ja grillaa n. 25 min (2 kg hauesta tehdyt fileet). Kypsyyden testaus: tökkää tikku hetkeksi keskelle rullaa. Jos tikku tuntuu huulia vasten kuumalta, valmista tuli. Voi kypsentää myös hiilloksella, aika lienee merkittävästi lyhyempi.
Syö minkä kanssa huvittaa. Meillä yleensä perunat ja jokin kastike, viimeksi erinomaiseksi osoittautui ihan yksinkertaisesti Blå Bandin sinihomejuustokastike.
Haukitortillat
No ei taida paljon neuvoja kaivata. Pannulla paistetut haukisiivut sopivat erinomaisen hyvin myös tortillan täytteeksi.
Tietenkin haukea voi syödä lukuisilla muilla tavoilla, pistin nuo pari vaan vinkiksi, koska ihmisillä tuntuu olevan kummallisia negatiivisia käsityksiä hauesta ruokakalana. Se on hyvää, helppoa valmistaa ja jos kalassa joka tapauksessa tulisi virkistyksen vuoksi käytyä, myös halpaa. Kaupassa n. kaksi kertaa kirjolohen hintaista mutta suoraan sanoen hintansa väärtti.
Mika
Tänä aamuna onnistuin tekemään kiireessä uskomattoman hyvät pöperöt töihin. Eli paistetaan kananfilesuilut oliiviöljysä, lisätään kiinalainen wokkikasvissekotus (vesikastanjoita, kiinalaisia sieniä, papuja..)kypsennellään niin pitkään että näyttää kypsältä. Listätään thaimausteseos(saa kaupasta valmiissa pusseissa)ja heitetään pari desiä vettä päälle ja annetaan porista sen aikaa, että seos on saennut. Keitetään munanuudeleita tai joitain muita (ilman mausteita) ja lisätään tehty kanahässäkkä päälle ja annetaan maustua
Hyvvee ol ja aikaa meni vajaa puol tuntii.
Hyvvee ol ja aikaa meni vajaa puol tuntii.
Gaspacho on kyllä kesäruokien ykkönen, kumma kun ei ole tullut näilläkään helteillä vielä tehtyä. Viileiden vihannesten lisäksi tehosekoittimeen voi heitellä myös jäitä ja espanjalaiset eivät unohda lirauttaa joukkoon valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä, joita ilmankin taatusti meilläpäin pärjää. Tuo Sateenkaari02:n versio oli sen verran hyvän kuuloinen, että huomisen ruoka on päätetty.
Espanjalaisten näkemys kesäruoasta on gaspachon seuraksi valmistettu tomaatista, sipulista ja vaikka jäävuori- tai keräsalaatista sekä kurkusta tehty perussalaatti, unohtamatta etikkaa ja oliiviöljyä, perunamunakkaan kera. Siihen tarvitaan:
4 perunaa
1 sipuli
5 munaa
kuplivaa kivennäisvettä (tai vaikka kermaa)
pippuria
suolaa
Munakas syntyy pilkkomalla perunat ohuiksi viipaleiksi ja silppuamalla sipuli reiluiksi paloiksi. Paista nämä runsaassa öljyssä läpensä kypsiksi varoen liikaa ruskistamasta, mausta. Vatkaa munat hieman vaahtoavaksi, tasaiseksi seokseksi ja lirauta joukkoon vähän vissyä. Kaada kypsät kasvikset pannulta munien sekaan, sekoita ja laita koko sotku pannulle, miedolle lämmölle. Kun munakkaan pohja vaikuttaa kyllin kiinteältä, laita pannun päälle laakea lautanen alassuin. Käännä pannu niin, että puoliraaka munakas putoaa lautaselle, laita pannu takaisin levylle ja liu'uta munakas paistumaan toiseltakin puoleltaan. Munakkaan voi tarjota lämpimänä tai kylmänä.
Ja kun elokuun illat viilenevät, voidaan Sevillan lämpöä muistella venäläisen kalakeiton, seljankan, voimin:
300 g kirjolohta
1 purjo
1 iso sipuli
3 porkkanaa
1 l kalalientä (vaikka kalaliemikuutiosta)
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl tomaattisosetta
1/2 prk tomaattimurskaa
3 valkosipulin kynttä
laakerin lehti
pippuria
suolakurkku
kaprista
smetanaa
voita
Kuullota sipuli- ja porkkanaviipaleet voissa ison kattilan pohjalla. Kaada päälle kalaliemi ja viini. Lisää mausteeksi laakerinlehti, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Anna kiehua miedolla lämmöllä samalla, kun pilkot lohen parin sentin viipaleiksi. Lisää tomaatti ja valkosipuli, maistele terävyys sopivaksi lisäten tarvittaessa etikkaa. Lisää lohi, kaprikset ja suikaloitu suolakurkku. Anna hautua kannen alla kypsäksi n. 10 minuuttia. Lisää kullekin lautaselle annostellessasi lusikallinen smetanaa.
Espanjalaisten näkemys kesäruoasta on gaspachon seuraksi valmistettu tomaatista, sipulista ja vaikka jäävuori- tai keräsalaatista sekä kurkusta tehty perussalaatti, unohtamatta etikkaa ja oliiviöljyä, perunamunakkaan kera. Siihen tarvitaan:
4 perunaa
1 sipuli
5 munaa
kuplivaa kivennäisvettä (tai vaikka kermaa)
pippuria
suolaa
Munakas syntyy pilkkomalla perunat ohuiksi viipaleiksi ja silppuamalla sipuli reiluiksi paloiksi. Paista nämä runsaassa öljyssä läpensä kypsiksi varoen liikaa ruskistamasta, mausta. Vatkaa munat hieman vaahtoavaksi, tasaiseksi seokseksi ja lirauta joukkoon vähän vissyä. Kaada kypsät kasvikset pannulta munien sekaan, sekoita ja laita koko sotku pannulle, miedolle lämmölle. Kun munakkaan pohja vaikuttaa kyllin kiinteältä, laita pannun päälle laakea lautanen alassuin. Käännä pannu niin, että puoliraaka munakas putoaa lautaselle, laita pannu takaisin levylle ja liu'uta munakas paistumaan toiseltakin puoleltaan. Munakkaan voi tarjota lämpimänä tai kylmänä.
Ja kun elokuun illat viilenevät, voidaan Sevillan lämpöä muistella venäläisen kalakeiton, seljankan, voimin:
300 g kirjolohta
1 purjo
1 iso sipuli
3 porkkanaa
1 l kalalientä (vaikka kalaliemikuutiosta)
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl tomaattisosetta
1/2 prk tomaattimurskaa
3 valkosipulin kynttä
laakerin lehti
pippuria
suolakurkku
kaprista
smetanaa
voita
Kuullota sipuli- ja porkkanaviipaleet voissa ison kattilan pohjalla. Kaada päälle kalaliemi ja viini. Lisää mausteeksi laakerinlehti, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Anna kiehua miedolla lämmöllä samalla, kun pilkot lohen parin sentin viipaleiksi. Lisää tomaatti ja valkosipuli, maistele terävyys sopivaksi lisäten tarvittaessa etikkaa. Lisää lohi, kaprikset ja suikaloitu suolakurkku. Anna hautua kannen alla kypsäksi n. 10 minuuttia. Lisää kullekin lautaselle annostellessasi lusikallinen smetanaa.
"Jos ei ole vikaa, älä rupea korjaamaan. Jos vika on todella paha, älä silloinkaan rupea korjaamaan." - Tikrun pieni kirja pomppimisesta
Suurta herkkua ovat mielestäni grillatut herkkusienten hatut, joihin laitetaan hatun sisälle pieniksi paloiteltua kinkkua ja pippuri creme bonjouria (jos se nyt noin kirjoitetaan).
Ja yksi ihan ehdoton kesän suosikkiherkku on grillatut ahvenet sitruunamajoneesin kanssa.
Kesällä kun grillataan, on ihan ehdottomasti grillattava myös ananasrenkaita. Ne jos mitkä on hyvä kevyempi lisä muiden sapuskojen ohella. Tällaisilla kuumilla ilmoilla ei paljon kyllä viitsisi niitäkään grillailla.
Ja yksi ihan ehdoton kesän suosikkiherkku on grillatut ahvenet sitruunamajoneesin kanssa.
Kesällä kun grillataan, on ihan ehdottomasti grillattava myös ananasrenkaita. Ne jos mitkä on hyvä kevyempi lisä muiden sapuskojen ohella. Tällaisilla kuumilla ilmoilla ei paljon kyllä viitsisi niitäkään grillailla.
on se rankkaa olla pieni ja karvainen - onneksi minä olen vain pieni
Täällähän on otteita kuin suoraan kokkikirjoista, täytyy lähteä jääkaapille 

" Silikonirinnat ovat kuin jalopuuratti Ladassa: Kiva hivellä mutta kyyti ei parane"
http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mulla on pääsääntönä ollut se, että äkkiä jotain uuniin ja keittiöstä pois. Ja semmosta ruokaa ettei sitä tarvitse missään nimessä pitää yli tuntia. Ja tietty jälkilämmön käyttö ruuan vielä kypsyessä uunissa, niin keittiö ei ihan hirvittävästi kuumene.
Seuraavat ainekset voi ostaa valmiina pakasteina tai tehdä itse, pointtina kuitenkin se että jos ei millään jaksa niin tää on nopea laittaa ja aikas hyvää:
Pussillinen pakasteperunoita
Pussillinen pakastekukkakaalia tms. vihanneksia
-->Kaadetaan uunivuokaan
Päälle 2 dl kermaa tai ruokakremeä
muutama nokare sulatejuustoa
Päälimmäiseksi pussillinen mozzarellaraastetta
Uuniin 200-225 astetta kunnes kuorrute on reilunruskeeta. (n. ½ tuntia)
Seuraavat ainekset voi ostaa valmiina pakasteina tai tehdä itse, pointtina kuitenkin se että jos ei millään jaksa niin tää on nopea laittaa ja aikas hyvää:
Pussillinen pakasteperunoita
Pussillinen pakastekukkakaalia tms. vihanneksia
-->Kaadetaan uunivuokaan
Päälle 2 dl kermaa tai ruokakremeä
muutama nokare sulatejuustoa
Päälimmäiseksi pussillinen mozzarellaraastetta
Uuniin 200-225 astetta kunnes kuorrute on reilunruskeeta. (n. ½ tuntia)
"No kyllä se oikeestaan on kaunis. Jos pimeessä katsoo ja siristää silmiä."
-
- Katalysaattori
- Viestit: 7365
- Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Heh, eipä ole tässä taas pariin päivään kevyttä & kesäistä pöperöä nähtykään - eilen söin itsetehtyä pyttipannua ja tänään saattaisi olla vuorossa pizzaa (äsken vedin puoli levyä suklaatia). Ei sovi myöskään unohtaa sitä sipsipussia sekä dippejä, joita yksi ilta tässä vedin napaani 
Huoh. Tulkaa laittamaan minulle terveellistä ruokaa, pian

Huoh. Tulkaa laittamaan minulle terveellistä ruokaa, pian

Kun syö kylliksensä, ajattelee sivistyneesti ja ihmeen hienosti monesta asiasta.
Vastustamaton grilli/uuniherkku:
Poista isosta herkkusienestä kanta ja täytä sisus aurajuustolla (laita nokare persikkaa) ja kierrä ympärille pekonisiivu. Sitten uuniin tai grilliin, kunnes pekoni on kypsää.
Kantsii myös kokeilla tankoparsaa, ja ympärille pekonia ja taas grilliin...
Niinkun näkyy pekonia kuluu, mutta se myös vyötäröllä näkyy
Siis olen painooni nähden aivan liian lyhyt...
Myös nopee ja helppo on 400 - 700 g jauhelihaa, purkki kermaviiliä ja pussi juustokeittoaineksia. Keskenään sekaisin, uunivuokaan ja uunissa 175 astetta, kunnes kypsä (pinta ruskea) Voi, ja ehkä myös kannattaa lisätä taikinaan herkkusieniä, Auraa, ananasta, tms....
"Köyhtyä saa vaan ei laihtua"
Poista isosta herkkusienestä kanta ja täytä sisus aurajuustolla (laita nokare persikkaa) ja kierrä ympärille pekonisiivu. Sitten uuniin tai grilliin, kunnes pekoni on kypsää.
Kantsii myös kokeilla tankoparsaa, ja ympärille pekonia ja taas grilliin...
Niinkun näkyy pekonia kuluu, mutta se myös vyötäröllä näkyy

Siis olen painooni nähden aivan liian lyhyt...
Myös nopee ja helppo on 400 - 700 g jauhelihaa, purkki kermaviiliä ja pussi juustokeittoaineksia. Keskenään sekaisin, uunivuokaan ja uunissa 175 astetta, kunnes kypsä (pinta ruskea) Voi, ja ehkä myös kannattaa lisätä taikinaan herkkusieniä, Auraa, ananasta, tms....
"Köyhtyä saa vaan ei laihtua"
Kesäherkku tämäkin
Aivan taatusti parhain mahdollinen akvaristin kesäherkku on tänä vuonna ollut golf. 28 kierrosta on jo takana. Tasoitus on pudonnut 54:stä 26,5:een, eikä tule jäämään siihen. Toisen mokoman aion kierroksia ehtiä koluamaan ennen lumien tuloa.
Voitteko kuvitella parempaa: tyyni lämmin kesäaamu, linnut laulavat, vähitellen myös päiväperhoset heräävät etc. Se on hakannut meneen tullen tietokoneen ääressä kyyhöttämisen. Suosittelen lämpimästi.
Voitteko kuvitella parempaa: tyyni lämmin kesäaamu, linnut laulavat, vähitellen myös päiväperhoset heräävät etc. Se on hakannut meneen tullen tietokoneen ääressä kyyhöttämisen. Suosittelen lämpimästi.
Re: Kesäherkku tämäkin
Et kai koita väittää, että täällä roikkuvat ihmiset ovat olleet aivan liikaa sisällä näppiksen ääressä ulkoilman sijaan 8) Kieltämättä vähän tuntuu siltä aina välillä. No, pakko käydä ajoittain naputtamassa jotain töihin liittyviä juttuja koneelta, mutta kyllä minä olen viettänyt puolet hereilläoloajastani ulkosalla ja ainakin puolet siitä luistimilla. En siis tunnusta roikkuneeni liikaa sisällä. Kunhan saan pari tekstiä kirjoitettua, sinkoan taas olemaan ihan pihalla...prboy kirjoitti:Voitteko kuvitella parempaa: tyyni lämmin kesäaamu, linnut laulavat, vähitellen myös päiväperhoset heräävät etc. Se on hakannut meneen tullen tietokoneen ääressä kyyhöttämisen. Suosittelen lämpimästi.
Ei golffia, ei luistelua... mutta kalastusta! Ja saa niitä kesäherkkujakin sitten ulkoilun jälkihoitona. Ettei pääse laihtumaan (ihan aiheellinen huoli, kuten minut tavanneet lienevät huomanneet). Tyyni ja lämmin kesäkeli ei tosin ole ihan omiaan tälle harrastukselle, mutta jos muuten sellaisesta tykkää ja saaliista viis veisaa niin ulkosaaristo ja meri sen edustalla on juuri sellaisella säällä jännä paikka. Siellä on hiljaista. Siis ihan oikeasti hiljaista, ei mitään ääntä. Ei edes lintujen tai hyönteisten ääniä. Vähän aikaa sitä "kuunneltuaan" melkein säikähtää jo kelan ja siiman ääntä uistinta tai pohjaonkea heittäessä.
Mika
Mika
Tässähän voisi mennä syömään, vaikka työtapaturman seurauksena syömäni tulehduskipulääkkeet hävittävätkin nälän...
Tämän kesä uusi suosikkini on grillattu maissi, sellainen oliiviöljyllä paiston aikana sivelty.
Muutoin hyvä ja raikas lisä esim. juusto/kinkku/kasvispiirakan kanssa olisi Egyptiläinen juusto-kurkkusalaatti. Siihen tulee *kurkkua pieninä kuutioina, *sipulia pieninä kuutioina ja *fetaa pieninä kuutioina (joku muukin juusto vai käydä), aineita suurin piirtein yhtä paljon ja päälle *sitruunan mehu, ripaus *suolaa sekä kohtuullisesti *mustapippurirouhetta. Säilyy hyvänä myös seuraavaan päivään viileissä oloissa.
Todella nopeaa purtavaa olisi tomaattipohjainen pastakastike. Pohjaksi säilykepurkki tomaattia, sekaan esim. sipulia, keäkurpitsaa, pakastemaissia, muita pakastevihanneksia jne., yrttejä mausteeksi. Ja pasta kiehuu siinä ajassa, kun kastike hautuu.
Tämän kesä uusi suosikkini on grillattu maissi, sellainen oliiviöljyllä paiston aikana sivelty.
Muutoin hyvä ja raikas lisä esim. juusto/kinkku/kasvispiirakan kanssa olisi Egyptiläinen juusto-kurkkusalaatti. Siihen tulee *kurkkua pieninä kuutioina, *sipulia pieninä kuutioina ja *fetaa pieninä kuutioina (joku muukin juusto vai käydä), aineita suurin piirtein yhtä paljon ja päälle *sitruunan mehu, ripaus *suolaa sekä kohtuullisesti *mustapippurirouhetta. Säilyy hyvänä myös seuraavaan päivään viileissä oloissa.
Todella nopeaa purtavaa olisi tomaattipohjainen pastakastike. Pohjaksi säilykepurkki tomaattia, sekaan esim. sipulia, keäkurpitsaa, pakastemaissia, muita pakastevihanneksia jne., yrttejä mausteeksi. Ja pasta kiehuu siinä ajassa, kun kastike hautuu.