Partiksien herkut

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

cW
Member
Member
Viestit: 393
Liittynyt: 19:41, 04.02.2002
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja cW »

Vaan kuinkahan mahtoi ravintoarvoille käydä tuossa keittämisessä? Joku joskus jossain väitti että esimerkiksi vitamiinit ei oikein kuumasta tykkää...
coeliac disease
Lisa
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 7365
Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lisa »

Mitäs merkittäviä ravintoarvoja kurkussa on? :roll:
Kun syö kylliksensä, ajattelee sivistyneesti ja ihmeen hienosti monesta asiasta.
iisa
Member
Member
Viestit: 320
Liittynyt: 15:23, 29.09.2002

Viesti Kirjoittaja iisa »

cW kirjoitti:Vaan kuinkahan mahtoi ravintoarvoille käydä tuossa keittämisessä? Joku joskus jossain väitti että esimerkiksi vitamiinit ei oikein kuumasta tykkää...
Sitä en tiedä, enkä edes tiedä onko kurkussa mitään niin tärkeitä ravinteita. Ruokavalio kun on kuitenkin melko monipuolinen, ja herkkua se kurkku partiksilleni lähinnä on.

[;)]
cW
Member
Member
Viestit: 393
Liittynyt: 19:41, 04.02.2002
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja cW »

Lisa kirjoitti:Mitäs merkittäviä ravintoarvoja kurkussa on? :roll:
Vettä :mrgreen: Eikös kurkkua nimitetä maailman kalleimmaksi vedeksi =P Jos viitsin itse nähdä sen vaivan että kurkunsiivun altaaseen kannan, niin en sitten viitsi tehdä hommasta täysin tyhjää keittämällä kurkusta niitä vähiäkin pois mitä siinä saattaa olla.

Edit: niin tuo yllä oleva ajatusmallli juontaa juurensa siitä että itse syön rehut mieluusti mahdollisimman vähän kypsennettynä, rapeina. Pois lukien tietenkin mm. perunan...
coeliac disease
pusukala
Starting Member
Starting Member
Viestit: 30
Liittynyt: 21:55, 16.01.2003
Paikkakunta: pori

Viesti Kirjoittaja pusukala »

Meidän partikset syö mielellään kiehautettua kyssäkaalia :D
olen pieni ja huomaamaton, mutta kasvan suureksi.
mysli
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1308
Liittynyt: 15:15, 06.06.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja mysli »

cW kirjoitti:
Lisa kirjoitti:Mitäs merkittäviä ravintoarvoja kurkussa on? :roll:
Vettä :mrgreen: Eikös kurkkua nimitetä maailman kalleimmaksi vedeksi =P Jos viitsin itse nähdä sen vaivan että kurkunsiivun altaaseen kannan, niin en sitten viitsi tehdä hommasta täysin tyhjää keittämällä kurkusta niitä vähiäkin pois mitä siinä saattaa olla.

Edit: niin tuo yllä oleva ajatusmallli juontaa juurensa siitä että itse syön rehut mieluusti mahdollisimman vähän kypsennettynä, rapeina. Pois lukien tietenkin mm. perunan...
Minä pakastin kurkut pieninä annossiivuina. Uppoavat ja pysyvät pohjassa, joskin "lentelevät" aika helposti, jos partis niitä enemmän tönii. Niin ja peruna muuten on erittäin hyvää raakana, melkein parempaa kuin keitettynä.
Myymis
Starting Member
Starting Member
Viestit: 4
Liittynyt: 15:25, 16.04.2002
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Myymis »

Päätin itsekin tämän keskustelun innoittamana kokeilla miten kurkku tekee kauppansa meidän partamonnipariskunnalle ja täytyy sanoa että erinomaisen vastaanoton sai :D. Vartin verran kurkkuviipale lojui pohjalla ennen kuin partisukko tajusi käydä herkuttelemaan ja vähän ajan kuluttua mamma tuli myös katsastamaan että mitäs se ukko siellä mutustelee. Herrasmiehenä(?) ukko päätti kuitenkin ensin täyttää oman vatsan ja ajoi mamman pois [;)]. Aika nopeasti nuo partikset omaksuivat tuon kurkun ruuakseen, tänään kun tosiaankin sitä ensimmäistä kertaa niille tarjosin.

Kurkkuviipale tosiaankin painuu pohjaan ihan ilman apuvälineitä, kun sitä aikansa keittelee.. ravintoarvojen säilymisestä en sitten tiedä. Jos jotakuta kiinnostaa, niin täällä on Kansanterveyslaitoksen ilmoittamia ravintoarvoja elintarvikeryhmittäin. Alkoholijuomien tilalle kun valitsee "vihannekset, hedelmäkasvikset" ja klikkaa sitä "Näytä ravintoarvot" -nappulaa, löytää myös kurkun ravaintoarvot. Joku ravintoarvoista jotain ymmärtävä voinee vastata siihen onko kurkussa mitään merkittäviä ravintoarvoja joita keittämällä voi tuhota.

Täytyykin alkaa kokeilemaan jatkossa myös muita täällä mainittuja kasviksia. Jos vaikka sitten jättiläismiekkakasvien lehdetkin pysyisivät vähän paremmassa kunnossa, nyt kun tuntuvat maistuvan sekä partiksille että plekolle..
-m y y m i s-
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”