Bakteerilääkitys ja suodatus (+leväbarbin pyrstö)

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Vastaa Viestiin
SaimiNauku
Starting Member
Starting Member
Viestit: 33
Liittynyt: 17:29, 15.05.2003
Paikkakunta: Oulu

Bakteerilääkitys ja suodatus (+leväbarbin pyrstö)

Viesti Kirjoittaja SaimiNauku »

siis leväbarbin pyrstö näyttää aikas ikävältä, sientä ei taida olla mutta paha bakteeritulehdus. Pyrstö ei sen kummemmin ole riekaleina, mutta on haljennut pahasti. Lisäksi peräpää on ihan "vereslihalla" noin sentin matkalta. En usko että muut kalat olisivat tähän syyllisiä sillä potilalla ei ole vaurioita missään muualla kuin pyrstössä. Muut asukin ovat lisäksi pieniä ja rauhallisia.

kräähkrääh, olen vielä lähdössä matkoille aamulla.. kiva jättää toipilas toisten niskoille. Iskin vedet karanteenialtaaseen mutta luultavasti se ei pidä vettä (ollut kuivilla pari kk kun oli tarkoitus vaihtaa silikonit mutta en ole kiireiltäni joutanut, tässä sitä nyt ollaan :frown: )

eli jos ja kun joudun hoitamaan kalaa samassa akvaariossa muiden kanssa niin otanko siis suodattimen (mattosellainen) kokonaan pois, ja jätän vain pelkän pumpun kierrättämään vettä niinkuin lääkepurnukan ohjeissa neuvotaan?

kyseessä on dessamor- niminen sieni- ja bakteeritulehduslääke. vaikuttavat aineet millilitrassa: Cuprum sulfuricum 10 mg, etakridiinilaktaatti 4mg, tetrametyylitioniinikloridi 2,75mg, akriflaviinikloridi 2mg. ensimmäisenä ja toisenä päivänä pitäisi lisäillä lääkettä, kolmantena päivä lääkitys seis ja suodatin takaisin akvaan. sitten ilmeisesti muutama päivä ilman lääkitystä ja taas 7. päivä suodatin pois ja lääkettä veteen. vasta kahdeksantena päivänä veden vaihto 30%, ei lääkkeenlisäystä, suodatin takaisin. eikö vettä siis todellakaan vaihdeta laisinkaan tuossa välipäivinä? olin kuvitellut että vettä vaihdetaan lähinnä päivittäin... 8O

olisi tuolla kyllä joku 20-30 litran muoviastia... pistänkö sittenkin sinne? mites suodatus ym, mulla on kyllä vapaalla useampikin suodatin mutta ovat olleet kuukausia kaapissa käyttämättömänä.
SaimiNauku
Starting Member
Starting Member
Viestit: 33
Liittynyt: 17:29, 15.05.2003
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja SaimiNauku »

no niin, nyt se killuu viinisammiossa ja on poloinen ihmeissään :mrgreen: laitoin pohjalle hieman hiekkaa ja jotain muovikrääsää. ei valaistusta. kalojen hoitaja toimii lääkepurkin ohjeiden mukaan, mutta jos jollain tulee mieleen jotain niin laittakaa tänne ohjeita. hoitsu käy netissä käydessään tarkastamassa... :)
Liisa S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1129
Liittynyt: 11:39, 02.11.2001
Paikkakunta: Espoo HAS, Monniklubi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liisa S »

Leväbarbit tukehtuvat nopeasti seisovassa vedessä, eli suodatin käyttöön ja äkkiä. Viinisammio + sisäsuodatin on ihan kelpo karanteeniastia, on ollut meilläkin käytössä. Ei hiukkaa pohjalle mutta jonkun kasvin (vaikka muovia) voi sinne heittää.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”