Taistelukalojen tuonti lomareissuilta?

Rihmakalat, kiipijäkalat, pusukalat, taistelukalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Kalapuikko
Junior Member
Junior Member
Viestit: 54
Liittynyt: 23:50, 04.10.2002
Paikkakunta: Järvenpää

Taistelukalojen tuonti lomareissuilta?

Viesti Kirjoittaja Kalapuikko »

Taistoherra Conan Barbaari voi hyvin, mutta joskus on taas isännän paikka akvaariossa vapaana. Onko kukaan tuonut lomareissuillaan taistoja? Reissaillaan yleensä tuolla Kaakkois-Aasiassa ja ei olisi suurempi vaiva käydä jollain taistofarmilla (samoin paikallisista akvaarioliikkeistäkn voisi tehdä löytöjä), mutta miten pitää kala hengissä ja kunnossa pidemmän matkaa?

Samoin citessopimus? Eipä olisi kivaa, jos tulli kummassa tahansa päässä kalat sitten takavarioisi.

Onko ideassa muutenkaan mitään järkeä?
Liisa S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1129
Liittynyt: 11:39, 02.11.2001
Paikkakunta: Espoo HAS, Monniklubi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liisa S »

Tavallinen, viljelty taisto kuuluu taatusti maailman 20 tavallisimman akvaariokalan joukkoon eli ei tasan varmasti ole CITES-laji! Tulli ei kalaa narauta, laillisesti liikkeestä ostettuja tavallisia makeanveden kaloja saa viedä ulos kaiketi mistä maasta vaan ja Suomeen niitä saa tuoda vapaasti omaan käyttöön ilman mitään proopuskoita.

Se mikä voi koitua ongelmaksi on lentomatka: osa maailman lentoyhtiöistä ei huoli mukaan mitään elukoita ilman kunnollista ennakkoilmoitusta ja osa ei silloinkaan, eli kiltti pieni kalakin voi jäädä lentokentälle koska se on eläin ja siten rinnastettavissa esim. koiriin.

Itse matkustaminen sujuu pieneltä labyrinttikalalta aika ongelmitta. Kalaa paastotetaan pari päivää, jos mahdollista, ja sitten pakataan melkein mihin hyvänsä pikku astiaan, jota avataan sopivasti silloin tällöin harvakseltaan ilman takia. Kestää kokonaan hoidotta vaikka pari päivääkin, mutta toki mieluiten matkustaa käsimatkatavarassa. Ei missään tapauksessa saa pakata hapen kanssa, vaikka se onkin useimmille muille kaloille se ainoa oikea tapa matkustaa.
Kalapuikko
Junior Member
Junior Member
Viestit: 54
Liittynyt: 23:50, 04.10.2002
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja Kalapuikko »

Eli citessopimusta ei tarvita akvaariokaloista? Vaikka kaikista elävistä kasveista EU:n ulkopuolelta tarvitaan, oli mikä yleinen viljelty kasvi tahansa? Samoin siemeniäkään ei saa tuoda EU:n ulkopuolelta ilman lupaa, niin että helpolla sitten kalojen kanssa pääsee. Itse myönnän kyllä salakuljettaneeni (tosi pahis) erinäisiä viljeltyjä puutarhakasveja, mutten kuitenkaan tulipoltteen isäntäkasveja.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Labyrinttikalat”