Kala_ kirjoitti:...Kysyin, mitä suoloja ovat lisänneet veteen:
Kummassakaan ei mitään. Taisi vielä molemmat sanoa, että kokonaiskovuutta voi nostaa? Turussa k-a veden kokonaiskovuudelle on siinä seitsämän kieppeillä!
Tuolla malawi-laskurilla laskettuna ainoa, jota pitäisi saada lisää on natriumvetykarbonaatteja. Sanoinkin toisessa paikassa ensin, että vissiin ruokasoodaa sekaan, mutta siihen vain tuhahti: "Ei tartte, kokonaiskovuutta jotkut nostavat".
Jokatapauksessa aion kyllä tuon laskurin suuntaan edetä, koska täällä päin KH on vain siinä 1-2, ja pH hanasta otettuna n. 7,5 mutta tipahtaa akvaariossa lähes samantien n. 6,5.
Aika tyypillistä.

Kun ei tiedetä asiasta juuri mitään pitää silti neuvoa vaikka väärin, jotta vaikutettaisiin asiantuntijalta.
![Wink [;)]](./images/smilies/icon_wink.gif)
GH 7:ssa on mitä todennäköisimmin jo tarpeeksi molempia, magnesiumia ja kalsiumia, joten niitä lienee turha enää lisätä.
Kannattaa ennemmin luottaa vaan niihin laskurin vesiarvoihin, jotka perustuvat niihin kahteen ja ainoaan tieteelliseen ja luotettavaan vesianalyysiin, jonka järven vedestä olen nähnyt. Urbaania legendaa malawijärven "erittäin kovasta vedestä" liikkuu edelleen sitkeästi ja paljon (mm.
www.cichlid-forum.com :in kalaprofiilit, joihin aloittelijat ja jo kokeneemmatkin harrastajat tietenkin luottavat kuin jumalan sanaan

) Karbonaattien lisäys natriumvetykarbonaattina on varmasti juuri se, mitä vedellesi täytyy tehdä. Mikäli sinulla on sähkönjohtokykymittari, kannattaa pysyä vielä kohtuullisen lähellä järven arvoa.
Izze kirjoitti:Niinpä. Tosin tuon kolmen poikueen perusteella ei tietysti voi sanoa vielä mitään. Ei ole oikein vielä "ännää" tarpeeksi tehdä vankkoja johtopäätöksiä. Ja voihan olla, että tuon sinisen koiraan käyttäytyminen tai feromonien tuotto tai jokin muu tekijä ei ole oranssin koiraan kanssa kilpailukykyinen. Mielenkiintoista seurata tilanteen kehittymistä.
"ännää" ei ole täälläkään kovin paljoa, mutta mielenkiintoinen homma kalojen kutukuvio kyllä on. On se jännä juttu tuo luonnonvalinta tapahtui se sitten akvaariossa tai luonnossa.
...Tuo OB poikasten kasvattaminen on kiva haaste. Itselläni Labeotropheus fuellebornia on 2 MC + 3 OB-naaraita, joilta odotan jälkeläisiä kunhan vain naaraat kasvavat sukukypsiksi. Kokoero on aika huima tällä hetkellä koiraiden (n.11 cm) ja naaraiden (n. 5 cm) välillä.
Heh! Mahtaa siinä saada naaraat kyytiä, kun ukko innostuu antamaan oikeen kunnon kylkiläimettä!
