Isot ja pienet mustahuulibarbit

Barbit, rasborat, seeprakalat, kardinaalikalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
golden nugget
Junior Member
Junior Member
Viestit: 101
Liittynyt: 21:11, 12.01.2005
Paikkakunta: Turku

Isot ja pienet mustahuulibarbit

Viesti Kirjoittaja golden nugget »

Viedessäni meidän mustahuulibarbia takaisin kauppaan juttelin liikkeen omistajan kanssa näistä puolimetrisiksi kasvaneista mustahuulibarbeista. He kun väittävät näiden jäävän vain noin 25-senttisiksi.
Seuraavalla kerralla vieraillessani putiikissa tämä omistaja kertoi käyneensä mielenkiintoisen keskustelun Särkänniemen Akvaarion henkilökunnan kanssa. Heillä kuulemma on 14 000 L altaassa mustahuulibarbeja, jotka eivät ole yrityksistä ja toiveista huolimatta kasvaneet kahdeksassa vuodessa 27cm pidemmiksi.

Heidän tietämyksensä mukaan mustahuulibarbeja on myynnissä kahta alkuperää:
1. Luonnosta (jostain Aasiastapäin, en nyt muista tarkempaa mistä) pyydettyä ja sielläpäin kasvatettua, joka todellakin kasvaa puolimetriseksi.
2. sekä sitten jostain muualtapäin olevaa, enemmän "teollisesti akvaariojalostettua" tai jotain... ja pieneksi, alle 30-senttiseksi jäävää sortimenttia.

Näin siis tiedettiin Särkänniemen akvaariossa. Tarkoituksenani on vielä käydä siellä ihan henk.koht. paikanpäällä katsastamassa 27-senttiset mustahuulibarbit ja koittaa päästä juttusille jonkun kalaexpertin kanssa. [;)]
-SYÖKÄÄ KANAA!-
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Särkikalat”