Akvaariofani kirjoitti:En minäkään ymmärrä, sitä miksei kasveja saisi laittaa kypsyvään akvaarioon, mitään kunnon selitystä ei ole vielä tullut...
a) myllertävät vesiarvot voivat vahingoittaa kasveja
b) akvaario voidaan pitää täysin pimeänä kypsytyksen ajan, jolloin levät eivät ala kasvamaan
Eikä kelpaa vastaukseksi? Mitä vielä tarvitaan? Pyhähenki?
Minusta ainakin nuo kaksi kohtaa on jo aika oleellista ja hyödyllistä.
Eikös joillakin ole ollut ongelmia noiden kemikaalien hankkimisessa?
Ammoniakkia löytyy jopa pesuaineista, joten miksi apteekki ei sitä möisi? Vaihtaa sitten toiseen apteekki joka myy.
Apteekki ei ole myynyt tai jotain. Lisäksi ei innota säilyttämään mitään ammoniakkiliuosta kotona, ties vaikka joku lapsi maistaa siitä, jos purkki on jäänyt näkösälle tai kaappi lukitsematta tms. Ja se hirvensarvisuolakin haisee pahalta...
Kumpihan on todennäköisempää, että lapsi maistaa sitä bakteerivalmistetta tai napsii iloisen värisiä bactozymejä kuin että maistaisi pistävälle haisevaa ammoniakkia - tai saati joisi sitä?
Lisäksi multa pitää lapota poiskin, vaikkei se mikään iso homma ole, mutta kuitenkin.
Kuka sitä multaa akvaan käskee tunkemaan? Ja mikään pakko ei ole koko multaa edes käyttää.
Ja entäs se testi, millä seurataan ammoniakkitasoa? Sekin maksaa, lisätyötä mittauksista tulee myös...
Niin, pitäisi se huomioida myös tuossa valmisteen käytössäkin...
Tehkää miten teette, mutta se ei ole ainoa tie!

Lappiinkin pääsee tästä melko suoraan, mutta voihan sitä aina käydä moikkaamassa nahkahousu kansaa, tutustua keltaisiin ihmisiin ja käydä vääntämässä norsun kärsää ja ajaa sitten Lappiin. Monta on tietä, toiset tuntuvat vain kovin pitkältä...