Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.
Kertokaapa te aktiiviharrastajat mitkä ovat nykyajan akvaarioharrastuksen must-jutut. En ole moneen vuoteen akvaarioita harrastanut joten pelkään pudonneeni kelkasta. Nyt on taas allaskotiin tulossa, joten pitää päästä takaisin kärryille.
Eli mm. mikä on suurin hitti suodatuksessa, veden parantaminen jne jne
Tosin joudun nyt siirtämään akvaarion kaloineen joten siitä ei nyt ole apua, mutta jatkoa ajatellen (jos yhtään tunnen itseäni niin kohta pitää taas saada isompi allas ja ja... )
-mattosuodatin
-ammoniakki kypsytys
-akvaarion valaisu tietokoneen avulla
-akvaarion valaisu ledivaloja käyttäen
-Kalatuberkuloosi
-Tauditon akvaario
-Vedenvaihdot
Siinä nyt ne ensimmäisenä mieleen tulleet. Niin ja sitten tietysti tällä palstalla se ikuinen juupas-eipäs keskustelu.
Elävistä taitaa pinnalla olla nyt ravut ja kotilot.
Mutta ennenkaikkea: älä osta mitään Suomesta. Suomalaiset kaupat haluavat vaan rahat pois.
Teemu Salonen kirjoitti:Mutta ennenkaikkea: älä osta mitään Suomesta. Suomalaiset kaupat haluavat vaan rahat pois.
Pliis sano että tuosta puuttuu -hymiö?
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Ammoniakki on apteekista saatavaa jauhetta, minkä avulla akvaario kypsytetään (n.3-5vk), mutta siitä sinun ei luultavasti vielä tarvitse välittää, jos se sinun akvaario tulee joltakin suoraa.
Must jutuissa ei pidä unohtaa katkarapuja. (Meinasin muuten eilen kasveja siivotessani litistää yhden katkikseni sormien välissä, kun oletin sen olevan huono kasvin lehti )
Tervetuloa jälleen harrastuksen pariin (toivottavasti nyt pysyvästi).
If you focus on what you've left behind, you'll never be able to see what lies ahead
Kiitos kiitos vuosien aktiiviharrastamisen jälkeen onkin ollut ihan orpoa olla ilman allasta monta vuotta. Hieman harmitta atuon altaan pieni koko (128 l), mutta kaippa silläkin taas alkuun pääsee...
lisää tiedotuksia alan nykytilasta otetana kiitollisena vastaan, tieto mm. pohjamatskuista ja muista sen kaltaisista kausi-asioista kiinnostaa.
Jos käyttäis vaikka puoli päivää alkeet- ja yleistä keskustelua -osioiden lukemiseen niin varmaan ne kuumimmat kysymykset tulis äkkiä selville... Voisi sitten ihan itse muodostaa näkemyksiä.
Kaikkihan olisi hyvin helppoa, ellei jotkut asiat olisi niin vaikeita.
mutta miksi suotta jos joku esittää ne näkemykset valmiina
vuosia akvaarioita harrastaneena ei oikein huvita alkaa ihan alkeitakaan lukemaan, ihan kaikki asiat kun eivät (kai) ole parissa vuodessa muuttuneet...
No pohjamateriaalista kun kysyit, niin hiekkapohjan suosiminen oli itselleni se uusi juttu kun pari vuotta sitten palstalle eksyin.
Kypsytyksessä tosiaan tuo kalaton kypsytys on ihan ehdoton. Eli altaaseen lisätään bakteereja ja niitä ruokitaan kunnes nitriittiä saadaan aikaan ja se muodostumaan nitraatiksi. Vasta sitten lisätään kalat soppaan.
Omatekoiset kasvilannoitteet, kuten saviturvepallerot ja PMDD ovat myös suosiossa.
aask kirjoitti:Sitten se vedenvaihto Kerran viikossa Puolet...
Tämä riippuu todella paljon altaan asukeista. Itse en menisi vaihtamaan noinkaan paljon omista altaistani vettä kerralla. Vaihdan 30-40% viikossa. Jotkut vaihtavat vettä kaksikin kertaa viikossa, mutta se on ihan oman akvaarion tarpeista kiinni.
If you focus on what you've left behind, you'll never be able to see what lies ahead
Taski kirjoitti:mutta miksi suotta jos joku esittää ne näkemykset valmiina
Niin... ite en tätä yleensä suosi . Alkeet-osion lukemisella en toki tarkoittanut että alkeita pitäisi opiskella, vaan sitä että siellä niitä keskeisimpiä kysymyksiä koko ajan pyöritellään. Eli vilkuilemalla läpi saa kätevästi yleiskatsauksen. Ja kun tätäkin katsoo
wantukka kirjoitti:
aask kirjoitti:
Sitten se vedenvaihto Kerran viikossa Puolet...
Tämä riippuu todella paljon altaan asukeista.
niin huomaa ja muistaa että eihän semmosia aspekteja taida ollakaan josta oltaisiin yhtä mieltä . Pelkään siis sitä että tästä ketjusta tulee joko tosi pahasti painottunut (jos vaan yhden puolen kannattajat kirjoittavat) taikka sitten valtaisa juupas-eipäs setti, toistaen kaiken sen ajatustenvaihdon mikä jo muualla käydään. Mutta miten vaan. Ja onhan tässä jo hyviä pointeja tullutkin. Jatkakaa
Kaikkihan olisi hyvin helppoa, ellei jotkut asiat olisi niin vaikeita.
Menee nyt ehkä ohi aiheen, mutta kaikkien täytyy muistaa, että jokainen on havainnut hyväksi (toivottavasti) juuri sen tavan millä akvaariotaan hoitaa. Keskustelupalstalla on mukava huomata, että ihmiset ovat eri mieltä, siis jos ei mennä keskustelun kanssa ihan överiksi ja siitä johtuen se menee lukkoon.
Jotta tämä viesti ei niin paljon poikkeisi aiheesta niin annan viestin aloittajalle hyvän linkin, missä on todella selkeästi selostettu kiljupullon teko. Eli linkkihän on http://satuj.aqua-web.org/hiilidioksidi.php
If you focus on what you've left behind, you'll never be able to see what lies ahead
Akvaario on nyt tuotu kotiin ja pystytetty olohuoneen nurkkaan. Keltabarbeista osa heitti henkensä kuljetuksessa, muutoin porukka näytti selvinneen ihan ok. Nyt siten vaan armotonta vesiarvojen tarkkailua vähän aikaa... Kun lopun porukan vointi on tasaantunut niin pitäne alkaa uudistaa hieman kalastoa. Kasveja pitää käydä hankkimassa jo tänään, akvaariossa oli hillitön määrä anubias nanaa eikä sitten mitään muuta...
Niin, tuli se mieleen ihan huomiona, että jos typpikierron seuraaminen akvaariossa on uusi juttu, kannattaa todellakin opiskella ne alkeet uudestaan (viittaan keskusteluihin akvaarion "kypsytyksestä") ja yrittää sisäistää ne. Mielestäni ymmärtämiseen ei riitä pinnallinen niin-ja-niin-iso-määrä-sitä-ja-tätä-silloin-ja-silloin, vaan käsitys siitä miksi tehdään mitäkin ja milloin. Aquahoito.infossa on kattava määrä akvaarionhoidon nykyasiaa monen kymmenen vuoden kokemuksella kirjoitettuna.