

I stand corrected


Valvoja: Moderaattorit
Tämä olikin ihan uusi tietopasihe kirjoitti:Nykytietämyksen mukaan selkäuimareita olisi useampaa lajia, on pitkään väännetty kättä siitä ovatko ne täysin omia lajeja vai paikallisia muunnoksia.
pasihe kirjoitti:Itsellänikin on ollut ns. pingispallomuotoa, joka jää n.5-6 cm ja on ruumiinrakenteeltaan pyöreä, kun taas toiset olivat kymmensenttisiä ja huomattavasti solakampia.
pasihe kirjoitti:Sitten on vielä kuonoselkäuimari mutta sen tunnistamisessa ei juuri ole erehtymisen vaaraa...
Suurin osa syö. Itselläni on siimaripsimonni,muutama seepraripsimonni,2 rengasripsimonnia, Isoripsimonni ja kaksi toistaiseksi tunnistamatonta synoa.Sitten OT:na yleinen ripsimonnikysymys: syövätkö muut lajit itsensä samanlaiseksi palloksi kuin selkäuimarit?
Myös mustaa selkäuimaria on. Kerran myivät Kotkassa nokijuovaa mustana uimarina , ja siellä ne erheet nyt on, takaisin otettuna. Minä en niitä ostanut mutta eräs toinen "tuttu"Adrianna kirjoitti:Tämä olikin ihan uusi tietopasihe kirjoitti:Nykytietämyksen mukaan selkäuimareita olisi useampaa lajia, on pitkään väännetty kättä siitä ovatko ne täysin omia lajeja vai paikallisia muunnoksia.
Teillähän on jo ikäkalojamightyblue kirjoitti:Kuinka vanha tuo Adriannan selkis on? Meillä taitaa isolla olla ikää jo kymmenen vuotta jos ei enemmänkin..
Ja vähän myöhemmin;Adrianna kirjoitti:Tämä yksilö on ollut minulla noin kahden vuoden ajan
.Adrianna kirjoitti:Tuo ja sen kaksi melkein yhtä valtaisaa (pullukkaa Sarcastic ) kaveria ovat olleet meillä sen pari vuotta, tulivat siis ekassa ostoerässä
Onhan käyttäyminenkin apuna määrityksessä, mutta Synodontikset määritetään etupäässä muutamien tärkeiden ominaisuuksien perusteella. Yksi niistä on silmän koko (läpimitta) suhteessa mittaan silmän etureunasta kuonon kärkeen. Toinen tärkeä tunnus on olkalisäkkeen muoto. Lisäke on tuo kyljessä pistävä piikki päästä taaksepäin. Rasvaevän pituus ja korkeus on tärkeä. Evien muotokin antaa vihjeitä. Niitä ei kuitenkaan yleensä käytetä tieteellisissä kuvauksissa, kun evät tahtovat hajota säilötyiltä yksilöiltä. Ruumiin muotosuhteet ovat tärkeitä, mutta vain normaaleilla luonnosta peräisin olevilla yksilöillä. Akvaarioissa kalat voidaan turvottaa epänormaaleiksi, kuten kuvasta näemme.Adrianna kirjoitti: Mistä tuon voisi sitten tunnistaa varmaksi selkäuimariksi, muusta kun siitä että 90% ajasta (kantojen ja kasvien seassa pörrätessään) ovat nurinpäin?
Joo meidän möhkö on kyllä ihmeen kauan eläny, sillä oli kaverikin joka oli saman ikäinen mutta se lähti kalojen taivaaseen jo pari vuotta sitten, tämä yksi sitkuttaa vieläkin. Ja nuo pienemmät mitä mulla on, ovat jo kans jotain viiden vuoden paikkeilla mutta eivät oo kasvaneet lähellekään tuon ison mittaa.Adrianna kirjoitti: Teillähän on jo ikäkaloja. Nämä selät ovat liikkeestä ostettu aika pieninä, minulla olleet vajaa pari vuotta, toissa kesästä. Vaihdoin juuri vettä ja otin aimo kökkäreen survaria sulamaan, jos tulisivat näytille niin saisi videokuvattua. Valokuvaaminen on hankalaa kun pelkäävät salamavaloa ja ilman salamaa ei tuolla kameralla saa kuvia mistään paitsi auringonlaskusta suoraan kohti kuvaten
. On säädelty ja käännelty ja väännelty, mutta ei. Saamarin HP.