Kyhjöttävät katkaravut

Muihin ryhmiin sopimattomat kalat (sateenkaarikalat, sädekalat, pallokalat jne.), mukaan lukien muut "örkit".

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Liisa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 139
Liittynyt: 12:01, 26.04.2004
Paikkakunta: Helsinki

Kyhjöttävät katkaravut

Viesti Kirjoittaja Liisa »

Altaaseen tuli viikko sitten kuusi amanorapua (C. japonica). Aluksi uudet tulokkaat liikuskelivat levää syöden siellä täällä, mutta nyt koko porukka kyhjää suodattimen ja lasin välissä jo kolmatta päivää. Ilmeisesti eivät syökään mitään, sillä suolessa ei näy tavaraa olevan. Tipautin suodattimen taakse leväpitoisen pohjakalojen tabletinkin, mutta ravut eivät osoita sitä kohtaan mitään kiinnostusta.

Altaassa on ennestään pari muuta katkarapua, joiden lajia en tunnista - leväkatkan nimellä ne myytiin. Ne ovat amanoja jonkin verran pienempiä ja tummempia ja nenän päästä pyrstön tyveen kulkee paksuhko vaalea viiva. Pyrstön reuna on samaten vaalea. Ne liikkuvat sangen rohkeasti näkyvillä, enemmän pohjalla kuin kasvien lehdillä. Muina asukkeina on sekaparvi sinineon- ja rubiinitetroja sekä kaksi nuolimonnia, ja tietenkin tuntematon määrä kierteissarvi- ym. muita kotiloita.

Kalat eivät osoita mitään mielenkiintoa katkarapuja kohtaan, joten mieleen onkin hiipinyt epäilys, josko nämä tunnistamatonta lajia olevat ravut häiriköivät amanoja.

Altaassa lämpöä 25 astetta, nitriitti 0, nitraatti noin 12,5 ja pH 6,7. KH- ja GH -arvoja en tiedä, koska testit ovat menneet vanhaksi - näyttävät nollaa malawialtaankin vedelle, johon sentään lisätään yhtä jos toista suoloa). PH on kuitenkin sama ennen ja jälkeen vedenvaihdon (30% pari kertaa viikossa, koska asukkeja 70 litran altaaseen on kertynyt melkoisesti). Altaassa on käytössä hiilidioksilevitin ja vedenvaidon yhteydessä lisätään vedenparannusaineen lisäksi Waterlifen turveuutetta ja Tetran kasviravinnetta. Kasvillisuus on runsasta ja kantojakin on. Valot ovat päällä 4+5 tuntia, välissä neljän tunnin tauko).

Osaisikohan joku auttaa toisten rapujen lajin tunnistamisessa ja kertoa, miksi amanot ovat niin onnettoman oloisia?
pitchoune
Junior Member
Junior Member
Viestit: 208
Liittynyt: 13:38, 05.12.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pitchoune »

Etteivät kaverisi harjaravun piikkiin menisi? Niillä ainakin on leveä vaalea juova selässä.
http://www.aquahoito.info/suomi/ayriais ... arjrap.php
...kaikessa rauhassa kalojen kanssa...
Sami
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1889
Liittynyt: 15:47, 06.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Labyrinttiyhdistys
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kyhjöttävät katkaravut

Viesti Kirjoittaja Sami »

Liisa kirjoitti:Osaisikohan joku auttaa toisten rapujen lajin tunnistamisessa ja kertoa, miksi amanot ovat niin onnettoman oloisia?
Juovaharjarapu, Atyopsis moluccensis, on Caridina japonicaa huomattavasti pidempi ja rotevampi, joten se ei täsmää kuvaukseen.
Sitäpaitsi sen tunnistaa helposti sen isoista pyyntiraajoista - "harjoista".

Veikkaisin, että nuo tuntemattomat ravut ovat joko Caridina sp. "zeylanica" tai Caridina cf. babaulti "malaya".
Kummankaan ei pitäisi kiusata C. japonica -rapuja.

Suosittelisin testaamaan veden vaikkapa jossain akvaarioliikkeessä, jotta saadaan nuo kovuudet selville. KH olisi sikäli hyvä tietää, että sopivan suuruisena se ehkäisee pH:n muutoksia, joille ravut ovat melko herkkiä.
-Sami-
Betula
Member
Member
Viestit: 405
Liittynyt: 17:44, 25.01.2005
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Betula »

Ovatko amanot tulleet esille? Saattoivat vetäytyä vaihtamaan kuorta, ja kun uusi kuori on kovettunut, niin lähtevät tutkimaan allasta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut kalat ja eliöt”