Kääpiörihmojen käyttäytyminen

Rihmakalat, kiipijäkalat, pusukalat, taistelukalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Kathy77
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 18:57, 07.08.2006
Paikkakunta: Lempäälä

Kääpiörihmojen käyttäytyminen

Viesti Kirjoittaja Kathy77 »

Hankin hiljattain akvaariooni (112 l) kääpiörihmakalapariskunnan. Muuten on ollut ihan rauhaisaa, mutta uros ajaa jatkuvasti naarasta takaa ja näykkii sitä. Muut kalat jäävät kutakuinkin rauhaan (neontetrat, viisiraitabarbit, monniset, matokalat ja partamonni). Huomasin keskusteluista, että kääpiöillä saattaa olla iso ego. Onkohan sama ongelma nyt uroksella? Onko neuvoja, miten pitäisi reagoida? Vai pitääkö menon antaa jatkua? Voiko veden kemia vaikuttaa asiaan? Altaassani on ollut aiemmin leväongelmia, mutta nykyisin veden pitäisi olla kunnossa. Vesiarvoja ei tosin ole tähän antaa.
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Ihan normaalia tuo on terveelle kääpiörihmalle. Isommassa akvaariossa olisi enemmän tilaa uida karkuun. Nyt täytyy siis järjestää lisää suojia, ettei koko ajan tarvitse eukon olla pakosalla. Pintaan asti ylettyviä kasvitiheikköjä lisää!
crisse_83
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4720
Liittynyt: 04:42, 17.04.2005
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kullaa, altaita vielä Harjavallassa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja crisse_83 »

Rutkasti vaan kasvipuskia altaaseen piilopaikoiksi ja jos muu kalasto antaa periksi niin yksi tai kaksi kääpiörihma rouvaa lisää niin koiraan agressiot jakautuvat useamman yksilö niskaan.
Ketuttaa kuin pikkuoravaa pakkasella. Käpy on jäässä, hammas katki ja oksakin niin himskatin liukas. (Siistitty versio.)
Kathy77
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 18:57, 07.08.2006
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja Kathy77 »

Kiitti vinkeistä. Täytynee tarkkailla, josko löydän jostain sopivia kasveja. Ainoa pintaan asti ulottuva on tällä hetkellä kierrevallisneria vaikka tosin muuta lyhyempikasvuista pusikkoakin löytyy. Olen ollut hieman epäonninen kasvienkasvattaja. Tupsulevää on ollut toisinaan ongelmaksi asti ja kasveja kuollut turhan paljon. Jos lisäkasvillisuus ei auta niin sitten voisin harkita toisen eukon hankkimista. Isompaa allasta ei tällä hetkellä kykene hankkimaan, mutta uskon että muutama uusi kala voi nykyiseenkin vielä ehkä mahtua.
-Tassu-
Senior Member
Senior Member
Viestit: 669
Liittynyt: 18:54, 11.05.2006
Akvaarioseurat: Labyrinttiyhdistys, Lapin Akvaristit
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja -Tassu- »

Kokeilepa pintakasveja. Esim. pistiaa löytyy usein lahjoitetaan-palstalta (kasvaa meilläkin ongelmaksi asti :mrgreen: ).

Piiloja tarjoavat myös oksat ja juurakot, eikä haittaa vaikka nekin kelluisivat tai yltäisivät ainakin jostain kohdasta pinnalle asti. Niiden takana naaras voi piileskellä ja pääsee silti pinnalle haukkaamaan happea. Sehän on labyrinttikalalle tärkeää.
Koira, käärmeitä, liskoja, hiiriä, sirkkoja, kaloja, rapuja, kotiloita, sekä pari poroa. "Milloin alatte periä tänne pääsymaksua?" kysyi lapsen kaveri meillä käydessään..
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Labyrinttikalat”