
Yhden poikasen molliemo?
Valvoja: Moderaattorit
-
- Starting Member
- Viestit: 8
- Liittynyt: 14:14, 15.02.2007
- Paikkakunta: Mikkeli
Yhden poikasen molliemo?
Siunatussa tilassa oleva mollineitini on näyttänyt olevan jo viikkoja räjähtämispisteessä ja huomasin viime viikolla pienen mollin poikasen uiskentelevan tyytyväisenä muiden aikuisten joukossa. Tästä ilahtuneena tarkkailin herkeämättä milloin syntyy lisää, koska käsittääkseni molli synnyttää useamman jälkeläisen samaan syssyyn. Mollileidi on edelleenkin hyvin ilmapallomainen, joten panttaakohan se jälkeläisiään jostain syystä näin pitkään vai onko sen vain hankala päästä raskauskiloistaan?
Se kyllä käyttäytyy siten että se saattaisi synnyttää vielä (hakeutuu pintakasvien joukkoon omaan rauhaansa ja pysyttelee paikoillaan useamman tovin. ) Yksinäinen mollinpoika ei todennäköisesti ole muista emoista sillä ne ovat olleet pitkään hyvin sutjakoita.

-
- Member
- Viestit: 264
- Liittynyt: 22:58, 26.01.2007
- Paikkakunta: Hyvinkää
paksu molli
Jos kalasi on ollut jo VIIKKOJA pulleana, en usko että se panttaisi poikasia. Omat mollini ovat aina synnyttäneet parissa tunnissa koko poikasparven. Mutta toisin kuin kirjoissa väitetään, omat mollini eivät ole säälineet poikasia yhtään, vaan ovat hurjina hyökänneet syömään niitä. Ehkä yksi poikasesi on onnistunut piilottelemaan ne kriittiset ekat päivät...hyvä, hyvä! Luulisin että pullealla naaraallasi on jokin tauti.
-
- Junior Member
- Viestit: 135
- Liittynyt: 08:35, 01.03.2006
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Orimattila
- Viesti:
Re: paksu molli
Tai sitten se on vaan hyvin syönyt.pikkuakvaariosta kirjoitti:Luulisin että pullealla naaraallasi on jokin tauti.
-
- Junior Member
- Viestit: 67
- Liittynyt: 11:24, 14.11.2003
-
- Advanced Member
- Viestit: 3249
- Liittynyt: 13:24, 06.11.2003
- Akvaarioseurat: Turun akvaarioystävät
- Sukupuoli: Mies
- Paikkakunta: Tuusula ja Turku
- Viesti:
Olen huomannut muuten esim. molleissa olevan eroja: toiset työntävät poikasensa ulos yrityksellä - toiset vain laskevat ilman suurempaa ponnistelua.
Erityiskiinnostuksen kohteena harvinaisemmat synnyttävät hammaskarpit (tällä hetkellä kääpiö-, metalli- ja sirppihammaskarppeja ja seepralimioita) ja monniset (tällä hetkellä mustaselkä-, panda-, pikku-, sihti- ja somamonnisia).
Mulla kanssa yks platy mikä on ollut melkeen koko vuoden, eli suurinpiirtein koko elämänsä, pullea kuin mikä. Poikasia ei ole tullut. Tosin jos uros yritti vähänkään "lähennellä", niin eiköhän tämä sitten ruvennut sitä jahtaamaan. Stressiin se urospuolinen taisi sitten kuollakkin. Löysin sen altaanpohjalta puolisyötynä, taisi olla partis asialla. 

128 litraa + tyhjä 45 litran pikkuallas