Oskareiden altaasta + kasvamisesta

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
NuoriAkvaristi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 21:10, 24.04.2007

Oskareiden altaasta + kasvamisesta

Viesti Kirjoittaja NuoriAkvaristi »

Moi kaikille

Olen lukenut paljon oskareiden persoonallisuudesta, ja haluaisin kuulla, kuinka nopeasti ne kasvavat.

Meillä on n 450 litran akva, mutta syksyllä ostamme todennäköisesti uuden, suuremman.

Haluaisin tietää, menisivätkä nuoret oskarit noin puoltaa vuotta tuossa 450 litrassa, jos sitten olisi tiedossa ehkäpä tuplaten suurempi allas?

Entä mitä muita kaloja tuohon voisi laittaa oskujen kanssa, jos siis edes niitä voi...
pikkuakvaariosta
Member
Member
Viestit: 264
Liittynyt: 22:58, 26.01.2007
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja pikkuakvaariosta »

Hei vaan, miksi (nuoriakaan) oskareita pitäisi olla monta? Jos pari muodostuu, saat todennäköisesti ylettömästi poikasia, joista on hyvin vaikea päästä eroon...
Suosittelisin, että otat yhden oskarin, jota sitten kasvattelet rauhassa tuossa sinänsä kunnioitettavan kokoisessa akvaariossasi.
NuoriAkvaristi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 21:10, 24.04.2007

Viesti Kirjoittaja NuoriAkvaristi »

pikkuakvaariosta kirjoitti:Hei vaan, miksi (nuoriakaan) oskareita pitäisi olla monta? Jos pari muodostuu, saat todennäköisesti ylettömästi poikasia, joista on hyvin vaikea päästä eroon...
Suosittelisin, että otat yhden oskarin, jota sitten kasvattelet rauhassa tuossa sinänsä kunnioitettavan kokoisessa akvaariossasi.
Mutta mitä olen lukenut, niin 'tylsistyvät' yksin...
jnordi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 102
Liittynyt: 20:05, 26.09.2006

Viesti Kirjoittaja jnordi »

Joo kyllä niitä hyvä olis olla ainakin se kaksi. Isompi oskuni on kasvanut puolessa vuodessa 8 senttisistä sintistö 18 senttiseksi jötkäleeksi ja ei tunnu vielä olevan kasvu lopahtamassa. Toinen ei ole ihan samaa vauhtia kasvanut, mutta perässä tulee. Kyllä uskoisin, että tuo 450 litraa riittää alkuun. Kannattaa vaan muistaa se että ei ruoki aina kun sitä pyytävät. Saat muuten olla kokoajan kaatamassa soppaa altaaseen :mrgreen: .. Oskarin kanssa menee isot monnit muunmuassa. Messiin voi kokeilla myös muita rauhallisia hieman isompia kaloja, jotteivat joudu ruokalistalle.
NuoriAkvaristi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 21:10, 24.04.2007

Viesti Kirjoittaja NuoriAkvaristi »

Olen lukenut tältä palstalta, että ainakin isot plekot kävisivät... Mutta mitkäs monnit/monniset oskareiden kanssa pärjäisivät?

Entä mitkä plekot?

Entäpä jos niitä 'muita suurehkoja kaloja' hakisi, niin entäpä 15 cm:ksi kasvava tulievä? Helmiäistonkijat, ja muut tonkijat?
pasihe
Member
Member
Viestit: 416
Liittynyt: 20:23, 04.01.2006
Akvaarioseurat: Oulun Akvaarioseura
Paikkakunta: Kempele

Viesti Kirjoittaja pasihe »

Meillä Oskujen kanssa on menestynyt Isopurjepleko ja 2 Koruripsimonnia. Tulievää ei kannata kokeilla, täysikasvuiset Leväbarbitkin päätyy ruokalistalle.
Pj Oulun Akvaarioseura http://www.oulunakvaarioseura.net/
1080L Malawi
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Kaksi Oskua menee hyvin sen puolen vuoden verran 450 -litraisessa. Ne tosiaan kasvavat huimaa vauhtia ja ovat välillä rämäkkää porukkaa, jotka vaativat tilaa, virikkeitä ja puhdasta vettä.

Pariskunnalle/kahdelle Oskulle 550 litraa on aivan minimi, itse en laittaisi alle 720-litraiseen. Kavereiksi sopii isot plekot (ispurjepleko, tummaleväpleko) tai ripsimonnit (kannattaa muistaa, että jotkut ripsimonnit kasvavat tolkuttomiksi möhkäleiksi eivätkä välttämättä mahdu suureenkaan altaaseen!). Mutta kannattaa muistaa että suuret kalat kuormittavat paljon ja pitää allas mahdollisimman niukasti "kalastoituna" ;) Kunhan oppii tuntemaan Oskunsa niin ymmärtää, ettei niiden altaassa se monen kalan vilske ole "se juttu" vaan niiden hauskojen persoonallisuuksien seuraminen.

Oskarit ovat myös mahdottomia kakkaajia, eli niiden altaassa saa olla järeämpää järeämpi suodatus. Puhutaan siis vähintään kahdesta järeästä ukosuodattimesta sekä sisäsuodattimesta ja näilläkin nitraatiti kapuavat ennen viikottaista vedenvaihtoa hälyttävän korkealle.
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
terra
Junior Member
Junior Member
Viestit: 152
Liittynyt: 13:38, 05.01.2002
Paikkakunta: Finland

Viesti Kirjoittaja terra »

Itellä 550l 2 oskaria, kaverina turkoosikirjoahven-pariskunta, pohjalla vilistää haarniskamonneja 2 ja täpläviiksimonni. Niin ja 2 tavallista imumonninalkua...
Ovat vielä ainakin onnistuneet välttämään oskun suun!

Joka siis todella syö kaiken mikä vaan suuhun mahtuu, pyrstö vaan jää toisesta hetkeksi heilumaan! 8O
Ei niin suloista katseltavaa...

Vesiarvoja en ole sen kummemmin mittaillut mutta reilut vedenvaihdot säännölliset ja hyvä suodatin. Luonnilisena typen poistajana toimii altaasta kasvava traakkipuu. Homma tuntuu toimivan koska ollut näin jo useamman vuoden ilman kalakuolemia ja turkoosit kutevat lähes jatkuvasti.

Ja välillä sisustaminen on vallan hurjaa! :mrgreen:
justiina8
Senior Member
Senior Member
Viestit: 656
Liittynyt: 19:33, 13.08.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Uurainen

Viesti Kirjoittaja justiina8 »

Meillä viisi oskaria... altaassa kaverina sinikirjoahven pariskunta, sateenkaarikirjoahven pariskunta, tiikerinuoliaisia, monnisia ja leväbarbeja. Todennäköisesti levikset voi joutua surman suuhun, vaikka ovat täysikokoisia. Tiikerinuoliaisia eivät oskarit oo edes katelleet, vaikka niistä osa on vielä pieniä.
Akvaariokärpänen puraisi vuosien tauon jälkeen...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”