Tunnistatko?

Malawi- ja Tanganjika-akvaariot, kalat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Pipsa-
Junior Member
Junior Member
Viestit: 117
Liittynyt: 18:34, 17.01.2007
Akvaarioseurat: JKL
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Tunnistatko?

Viesti Kirjoittaja Pipsa- »

Heips,

tarvitsisin hiukan tunnistamisapua. Oheisessa linkissä on kuvia kaloista. Kauniin sininen kala on Melanochromis cyaneorhabdos (maingano) uros. Kuvissa on samanlainen kala, mutta harmahtavalla värityksellä. Olen ostanut sen Melanochromis cyaneorhabdoksena sen ollessa poikanen, mutta olen alkanut epäilemään sen olevan risteytys Auratuksesta ja "mainganosta"...yhdyttekö samaan? Päättelin näin, koska yläevän reuna on väriltään oranssi kuten auratuksilla. Ja tietenkin kyseessä on uros joka kiusaa maingano urosta siihen malliin, ettei se uskalla upeita värejään enää näyttää. :( Näyttää vielä siltä, että kyseinen kala on perinyt auratus urosten agressiivisen luonteen, se nimittäin pomottaa koko akvaariota.

Toinen kysymys koskee keltaista kalaa... se myytiin poikasena labidochromis caeruleus naaraana, mutta se on väritykseltään ja ulkonäöltään aivan erinäköinen kuin muut caeruleukset joten mikähän kala mahtaisi olla kyseessä?

Kiitos avusta!


http://www.pipsa.suntuubi.com/?cat=12
Fairie
Starting Member
Starting Member
Viestit: 18
Liittynyt: 20:29, 07.08.2006

fisuista...

Viesti Kirjoittaja Fairie »

Keltainen kala taitaa olla näitä oranssimalaweja (Metriaclima estherae):
Kuva
Caerulus tuo oranssi ei tosiaan ainaskaan ole... Melanocromiksista olen kuullut että kaikki lajikkeet olisi kohtalaisen äksyjä, mutta tuo sinun harmahtava yksilö on kyllä todella harmaa cyanehabdokseksi... Voisi olla risteytys, ei ainakaan muistuta meidän cyanehabdoksia ollenkaan, johtava uros on paljon sinisempi. Meilläkin nämä äksyt melanot hallinnoivat kyllä huoleti jo puolet pidempiä ja leveämpiä aulonocaroja, äkäisiä ovat! :D
Lahjoitetaan hyvään kotiin yksi ahkera, kolmivuorotyöhön tottunut, ruokapalkalla ahkeroiva talonmies. Noin 8cm "parrakas" partis (siis uros?)
Pipsa-
Junior Member
Junior Member
Viestit: 117
Liittynyt: 18:34, 17.01.2007
Akvaarioseurat: JKL
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pipsa- »

Hienoa kiitos, että tuli tunnistus tuolle keltaiselle naaraskalalle. Nyt voin hankkia sille lajitovereita. Kiitos avusta! :mrgreen:

Harmaasävyinen on varmasti "sekarotuinen" :( , en ole nimittäin vastaavaan törmännyt.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Malawi ja Tanganjika”