Innostuin nyt itsekin sitten kokeilemaan kookoksia. Kolmannesta kaupasta löytyi ja kotona aloin ohjeiden mukaan nakuttelemaan, kun en oikein kunnon työkaluja (o)saa käyttää.
Valehtelematta varmaan lähemmäs 20 minuuttia jaksoin nakuttaa, kunnes oli käden kipeytymisen takia pakko lopettaa. Isä onneksi lupasi auttaa ja sai kookoksen auki rälläkällä.
Sisältä löytyikin sitten mielenkiintoinen yllätys. Hedelmäliha oli kuivanut n.1cm paksuksi ja hyvin kovaksi kerrokseksi kookoksen kuoreen kiinni. Kookosmaidosta ei ollut enää jälkeäkään.
Ei siis ihme, ettei nakuttelu auttanut, kun kuori oli sentin paksuinen ja kivikova. Onneksi kuivunut (ja homeinen!) hedelmäliha lähti itsestään irti, joten kovertaminen jäi väliin.
Enää pitäisi oviaukot saada tehtyä. Sahalla varmaan olisi helpointa.
Mutta pistän tähän nyt kuvan tuosta kuivuneesta hedelmälihasta +kuorista. Kuvassa siis vain yksi kookos, reunoilla olevat ovat kovettunutta hedelmälihaa. Ei varmaan ihan normaalisti pitäisi tältä näyttää..?
