Barcelonan nahtavyydet seka muita paikkoja

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
haukka
Senior Member
Senior Member
Viestit: 782
Liittynyt: 20:36, 07.03.2004
Paikkakunta: Hämeenlinna

Barcelonan nahtavyydet seka muita paikkoja

Viesti Kirjoittaja haukka »

Elikkas kun ei ole muutakaan tekemista tahan aikaan ja ootellaan huoneeseen paasya viela 5 tuntia niin aattelin pistaa reissulta kaikkea mita ollaan nahty. Barcelonassa kaytiin erittain upeassa aquarium paikassa joka suunnilleen on samanlainen kuin sealife, mutta nahtavaa kymmenen kertaa enemman. Kuvia sielta tuli otettua aika paljon ja muutenkin aikaa vierahti useampi tunti. Muuten Barcelonassa oli aika vahan akvaarioliikkeita, paitsi se hullu naky jota en ehka olisi halunnut nahda, mutta maassa maan tavalla!! eli siella oli tori jossa oli erilaisia trooppisia kaloja ja elaimia ahdettu pieniin tiloihin ja niita ihmiset sitten kavi palyilemassa. Esimerkkina pienen kameleontin ja iguaanin sai 15 eurolla. Yksi asia mika tarttui akvaarioliikkeissa silmaan oli se etta merivesipuolta oli yllattavan paljon. Kiekkoja ja plekoja jonkin verran, mutta muuten sitten vain pelkkaa sita normaalia mita suomessakin. Hassuinta tassa aamussa oli se kun saavuimme tahan hotelliin/hostelliin oli se etta taalla oli aikaisemmin jo kaksi muutakin kaynyt aqua-webissa. Taitaa jotkin muut olleet joutuneet ootteleen huonetta :roll:
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Barca

Viesti Kirjoittaja Jani »

Minäkin kävin siinä akvaariossa ja ihmettelemässä myös niitä kadulla olevia eläinkauppoja. Kyllä kävi kameleontit ja muut sääliksi. Olot niillä tosin eivät olleet ihan surkeat.

Akvaario oli ihan hieno mutta aika lailla sealife -mainen. Tuntuu että kun on nähnyt yhden, on nähnyt ne kaikki. Isot valkohait olivat mukavia :) Akvaarioliikkeitä ei tullut bongattua kun keskityin "liikaa" muihin nähtävyyksiin. Niitähän Barceloonassa riittää!
saurama
Valopää
Valopää
Viestit: 1880
Liittynyt: 13:54, 12.06.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja saurama »

Minäkin muutama vuosi sitten poiketessani Barcelonassa yritin bongata keskustasta akvaarioputiikkeja. Aikaa oli vähän kun reissu oli "ikäänkuinvähäntyömatka". Parin osoitteen sain kaapunti-infosta, toisesta löytyi vähän kalojakin. Muutamaa monnista (kupari ja pari muuta), jotain tetroja (ainakin neon) ja taisi olla taistelukalojakin. Helsinki voi paukuttaa henkseleitään aika rajusti kun vertaa, minkätasoisia akvaariokauppoja täällä on. Se Barcelonan iso yleisöakvaario rannassa oli tosiaan suurempi kuin Sealife, mutta minusta Sealife on paremmin tehty. Valot ovat kauniimpia altaissa ja yleisilmekin vedessä puhtaampi. Toki Barcelonan akvaariossa (mikä ikinä sen nimi olikaan...) oli enemmän lajeja ja ihan mielelläni siellä kävin.
Samu Saurama
www.AudioVideo.fi - ilmaiseksi kaikki viihde-elektroniikasta
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Onkohan Barcelona jotenkin AW:läisten suosiossa? Satuttiin nimittäin samaan bussiin Hämeenlinna-lentsikka-asema Haukan kanssa. Siinä sitten ihmeteltiin, että minnekäs sitä olette matkalla. "Barcelonaanhan tässä". "Jaa, niin mekin". :mrgreen:
Löysin yhden akvapuodin ihan keskustasta. Oli tosi halpoja kalat. Sitä samaa kuin täälläkin oli kaupan, paitsi että merivesijuttuja noin 1/4 valikoimasta.

La Ramblan kojuja en olisi halunnut nähdä. Lintuja oli paljon myynnissä ja ötökkejä. Kalat olivat aika vähissä, vaikka akvaarioita oli. Ilmeisesti kuolo oli korjannut ennen ostajia. Yhdestä löytyi kaksi pientä kultakalaa, joilla oli elinaikaa jäljellä tunneissa mitattava aika. :cry:

L'Aquàriumissa tuli käytyä totta kai. Paljon oli nähtävää, mutta kalojen huono kunto vähän häiritsi välillä. Haialtaan asukeissa oli puremajälkiä vähän turhan paljon ja muutaman merivesialtaan asukeilta oli eviä järsitty pois.
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Tämäkin on käynyt Barcelonen akvaariossa pari vuotta sitten, se oli upea. Siellä oli hassuja "seiso likuhihnalla" -juttuja, varmaan ruuhkien välttämiseksi ei voinut pysähtyä altaiden ääreen vaan liukuhihna vei väkisin eteenpäin :roll: Ramblan kojut olivat kyllä kauhistuttavia. Pahiten kirpaisi kultakalat täpötäysissä, sameissa altaissa joiden vesi näytti koostuvan enemmän kiinteästä kuin juoksevasta aineesta :? Katukissoja ihastelin (sääli kissoja, mutta todella kuniin värisiä yksilöitä oli) ja eläinkauppoja oikein etsimällä etsin, vaan en löytänyt kuin yhden jossa sitten myytiinkin pelkästään sapuskaa koirille ja kissoille. Erittäin kiva kaupunki, suosittelen, mutta ne Ramblan eläinkojut saisi kyllä kieltää!
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

millia kirjoitti:Kuvia Barcelonan akvaariosta.

(Sivut 18-23)
Joo! Siellä oli mutten upea yläkerta makeanvesineen kaikkineen! Kaamea sillisalaati kyllä, mutta harvemmin näkee hienoja "tavallisia" kaloja isoissa näyttelyissä :mrgreen:

Tämä Oli mun suosikki. Mistäköhän johtuu *tiirailee omaa sitruunakirjoahventa* 8-)
Ja tuo pyrstötön tyyppi on myös veikeä, mikä sen nimi nyt olikaan... Täällä ei meinattu uskoa, ettei se ole juuri kääntymässä, vaan että tuo on oikeasti sen koko kylki :mrgreen:
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
jarvij
Elite Senior Member
Elite Senior Member
Viestit: 15316
Liittynyt: 16:24, 05.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Ciklidistit,
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki/HAS/Ciklidistit/TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jarvij »

Ei pyrstötön tyyppi, vaan möhkäkala Mola mola.
Möhkäkalojen heimossa, Molidae on ainakin kolme lajia:
Masturus lanceolatus . peitsimöhkäkala
Mola mola . möhkökala
Ravzania laevis . pikkumöhkäkala

Että joku noista sitten. [;)]
Sivuillani voi jo olla vastaus kysymykseesi:
http://www.aquahoito.info/suomi/sivuni.php
jo yli 15000 kirjoittamaani viestiä täällä.
Majqua
Senior Member
Senior Member
Viestit: 937
Liittynyt: 00:01, 06.08.2003
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Majqua »

Voihan möhkö. Kukahan on keksinyt noin osuvan suomenkielisen nimen möhkäkalalle? :mrgreen:
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Majqua kirjoitti:Voihan möhkö. Kukahan on keksinyt noin osuvan suomenkielisen nimen möhkäkalalle? :mrgreen:
Naulan kantaan!
Emme todellakaan tienneet kalan lajia, kun sitä Barcelonassa ihmeteltiin. "Ihmemöhköksi" sitä sitten kutsuimme. Näköjään "lajimääritys" ei sitten kovin pitkälle metsähallituksen puolelle mennytkään. :mrgreen:
pitchoune
Junior Member
Junior Member
Viestit: 208
Liittynyt: 13:38, 05.12.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pitchoune »

Tuoreet terveiset vaan minultakin Madridista, Barcelonasta sekä Barcelonan akvaariosta! Kyllä tuntuu Barcelona olevan kaikkien huulilla just nyt. Hirveästi oli turisteja ainakin näin kesäaikaan, minun makuuni liikaakin, kun aina oli joku tunkemassa matkalaukkuineen väkijoukossa. Mutta kannatti käydä.

Barcelonan akvaario oli jännä paikka. Näkyvissä oli mm. merilohikäärmeitä, kivi- ja skorpionikaloja ja merihevosia. Siellä sitä körötettiin liukuhihnalla haiakvaarion ali ja rauskut ne liiteli kuin linnut pään yläpuolelta! Aiheeseen sopi myös viereisessä IMAX-teatterissa esitetty Cousteau nuoremman tuottama Tiburones (Hait)- elokuvapätkä, joka tosin oli aika lailla nuorelle yleisölle suunnattu, mutta antoi tosi realistisen merenalaisvaikutelman.

Myös minun ensimmäinen ihmetyksen aiheeni oli liskot. Kaupungin symbolihan on Drac-lisko Park Güellissa, mutta enpä olisi silti osannut odottaa, että jengi kulki pitkin katuja iguaanit olalla ja menivät kauppoihin sisään liskon kanssa muina miehinä/naisina!
...kaikessa rauhassa kalojen kanssa...
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Kesällä käytiin Barcelonassa ja tietenkin piti käydä siellä aquariumissa joka oli kyllä mahtava. Suosittelen jos käytte siellä päin.

Kivana yllärinä oli pingviini allas :)

Siellä oli haimonneja jotka oli yli 1m pitkiä eli siitä voi päätellä miten hyvin sopivat kotiavaaruoihin :roll:
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
malawi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1269
Liittynyt: 14:59, 22.09.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Barcelonan nahtavyydet seka muita paikkoja

Viesti Kirjoittaja malawi »

Terveisiä Barceloonasta!

Ja hitto vieköön, kun matkalaukkuun ei mahdu enempää tavaraa. Hitsi, täällä Barceloonassa on edullistä akvaliikkeissä. Esim Corydoras sterbai maksaa huimat 5,10€ ja suodattimet ovat kanssa hyvin edullisiä. Meriakvaario osasto on yhtä iso kuin makeanveden osasto, eikä silläkään puolella ole kalojen hinnat pilattu. Täältä löytyy ennen näkemättömiä seisojatetroja ja meren elävien puolella merihevosia hyvän valikoiman. Löytyy noin 5-6kpl 1000 litran akvaarioita täynnä elävää korallia. Saapuin tänne sunnuntaina ja sen jälkeen olen kännyt sielä jo kolme kertaa. Otin toki kuvia. Laitan tänne heti kun saan vaan koneelle :D
paperbird
Starting Member
Starting Member
Viestit: 46
Liittynyt: 19:43, 08.03.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Ikaalinen

Re: Barcelonan nahtavyydet seka muita paikkoja

Viesti Kirjoittaja paperbird »

ei varmaankaan taida tuo kalojen kuljetus sieltä onnistua?
Osaisitkos antaa jonkinlaista määritystä liikkeen sijainnille? itsellä barcan reissu toukokuussa edessä ja jos kävisi samalla liikettä katsomassa :)
200L tankki, Pk Mäyräkoira, cockeri, rex marsupojat, 2 kahdeksanjalkaista karvapalloa ja kärmes.
malawi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1269
Liittynyt: 14:59, 22.09.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Barcelonan nahtavyydet seka muita paikkoja

Viesti Kirjoittaja malawi »

Voin huomenna katsomaan liikkeen nimeä ja osoitetta. Se on Ravalin alueella. En tuo itse mitään elävää kotiin, mutta suodatin nanoakvaarioon meinaan tuoda. Maksaa vaivaiset 13€.
malawi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1269
Liittynyt: 14:59, 22.09.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Barcelonan nahtavyydet seka muita paikkoja

Viesti Kirjoittaja malawi »

Kuulin kaverilta joka täällä asuu ettei täällä saisi enään myydä eläviä kaduilla. Edelleen näkee että myyvät kultakaloja, hanstereita, undulaatteja ja vastasyntyneitä punakorvakilpikonnia, mutta mitään liskoja en nähnyt. Mutta on se kyllä väärin.
hyaSINTTI
Junior Member
Junior Member
Viestit: 104
Liittynyt: 21:51, 05.09.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Barcelonan nahtavyydet seka muita paikkoja

Viesti Kirjoittaja hyaSINTTI »

Kiva ketju! Laittakaahan vaan näkemisen arvoisia osoitteita/linkkejä tulemaan, itsellänikin keväällä Barcelonan reissu odottaa! Elävää en ala kuljettelemaan, vaikka saisikin, mutta muuten ostosvinkit ovat oikein tervetulleita :D Oma reissu on vain viisi päivää, joten etsiskelemiseen ja harhailuun ei ole juurikaan aikaa!
malawi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1269
Liittynyt: 14:59, 22.09.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Barcelonan nahtavyydet seka muita paikkoja

Viesti Kirjoittaja malawi »

hyaSINTTI kirjoitti:Kiva ketju! Laittakaahan vaan näkemisen arvoisia osoitteita/linkkejä tulemaan, itsellänikin keväällä Barcelonan reissu odottaa! Elävää en ala kuljettelemaan, vaikka saisikin, mutta muuten ostosvinkit ovat oikein tervetulleita :D Oma reissu on vain viisi päivää, joten etsiskelemiseen ja harhailuun ei ole juurikaan aikaa!
Sitten kun sä tänne pääset niin kyllä sä tajuat mitä haluat kotiin mukaan. Viisi päivää vaan? Itse tulin viettämään kolme viikon lomaa. Katos, ei voi tietää mitä hauskaa täällä on :) Tai sitten se vaan johtuu siitä että rakkaani asuu täällä, eihän muuten olisi rahaa näin pitkälle lomalle! 8-)
malawi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1269
Liittynyt: 14:59, 22.09.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Barcelonan nahtavyydet seka muita paikkoja

Viesti Kirjoittaja malawi »

Tässä linkki kyseiselle liikkeelle josta kauheasti kehuskelin :D

http://www.daueracuarios.com/
malawi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1269
Liittynyt: 14:59, 22.09.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Barcelonan nahtavyydet seka muita paikkoja

Viesti Kirjoittaja malawi »

Barcelonassa jälleen ;) Tällä kertaa katson mitä kivoja kasveja saisin tuotua suomeen mukaan.
hyaSINTTI
Junior Member
Junior Member
Viestit: 104
Liittynyt: 21:51, 05.09.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Barcelonan nahtavyydet seka muita paikkoja

Viesti Kirjoittaja hyaSINTTI »

Meillä on reissu ensi viikolla!! Jo alkaa jänskättää :mrgreen:

Harmillisen vähän on aikaa, "pakolliset" nähtävyydet ja muutamat hyvät illalliset olis ehdittävä! Toivottavasti osutaan hyviin ja maltillisen hintaisiin ruokapaikkoihin, eikä mihinkään turistirysiin... Saapa nähdä, ehtiikö mihinkään akvaliikkeisiin, mä kun olen seurueesta ainoa, jota saattais kiinnostaa :roll:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”