Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Lukittu
Malys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1413
Liittynyt: 12:02, 23.06.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuusamo

Viesti Kirjoittaja Malys »

"Mitenköhän tämän suodattimen virtaus on näin äkkiä (=alle puoli vuotta) pienentynyt näin paljon?" (kyseessä Proffa 2028). Avaan suodattimen, tadaa, pari desiä hiekkaa masiinassa, levyt tukossa, massatkin melkoisen tukossa. Just. :roll: Kyllähän minä tiesin, että ei kovin hyvä juttu pitää imusiivilää vasten hiekkaa (ei mahdu muuten paikoilleen, pitäisi varmaan lyhentää putkea), mutta että noin paljon hiekkaa imenyt. No nyt on kivi alla, niin ei ainakaan niin helposti ime.

Parven viimeinen kardinaalitetrakin kuollut. Ehti se mulla ollakin 8,5 vuotta.
Aqualung
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5530
Liittynyt: 13:54, 06.04.2007
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja Aqualung »

Malys kirjoitti: Kyllähän minä tiesin, että ei kovin hyvä juttu pitää imusiivilää vasten hiekkaa (ei mahdu muuten paikoilleen, pitäisi varmaan lyhentää putkea)
Itsellä ollut vastaava ropleema ja imuputki 45 asteen kulmassa oli hyvä patentti.
My word's but a whisper - your deafness a SHOUT.
I may make you feel, but I can't make you think.

Liikkuvaa ja liikutettua kuvaa riutastani YouTubessa
Atomipommi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 28
Liittynyt: 19:05, 22.03.2007

Viesti Kirjoittaja Atomipommi »

Oli puolisen vuotta vähän hiljaisempaa, mutta nyt se innostus on taas alkanut! :D Huomenna hommaamaan uusia kasveja, ja pienempi akva on tarkoitus perustaa uudestaan. Vettä vaihtelin äskettäin isompaan pyttyyn ja suodattimeen laitoin yhden uuden patruunan...
Luuranko on teline josta lihat riippuvat.
Oikku
Junior Member
Junior Member
Viestit: 87
Liittynyt: 08:07, 04.10.2006
Paikkakunta: Haukipudas

Viesti Kirjoittaja Oikku »

Jee! Kohta on "blondinpoikasia".Eli albiinopartamonnit on kuteneet..
_Ansku_
Member
Member
Viestit: 300
Liittynyt: 11:33, 30.06.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: SLN

Viesti Kirjoittaja _Ansku_ »

Maanantaina lisää tetroja & ahvenia :mrgreen: parinviikon päästä saa ne rihmakalat...
IceQueen
Member
Member
Viestit: 425
Liittynyt: 21:46, 11.10.2006
Akvaarioseurat: Porin Akvaariokerho ry
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja IceQueen »

Vesien vaihtoa tänäiltana. Ja omppuja tahtoo hän tuohon pienempään! :)
317 L (sekala)
pitchoune
Junior Member
Junior Member
Viestit: 208
Liittynyt: 13:38, 05.12.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pitchoune »

Järkyttävä asunnon ostostressi!!!1 Mutta sittenpähän syksymmällä, kun pahin on toivottavasti ohi, saan kalat uuteen kotiin vuoden sijaishoidosta! :)
...kaikessa rauhassa kalojen kanssa...
Malys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1413
Liittynyt: 12:02, 23.06.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuusamo

Viesti Kirjoittaja Malys »

Aqualung kirjoitti:
Itsellä ollut vastaava ropleema ja imuputki 45 asteen kulmassa oli hyvä patentti.
Mulla tuo imuputki onkin jo kallellaan, enempää en saa, vaikka yrittänyt, kun kehykset ottavat vastaan. No josko tuo kivi auttaisi ongelmaan.
JanneH
Junior Member
Junior Member
Viestit: 108
Liittynyt: 19:45, 10.11.2004
Paikkakunta: Vantaa, Myyrmäki Rock City

Viesti Kirjoittaja JanneH »

Viime aikoina taas pyörinyt mielessä kiekkoilu mutta luonnonkiekoilla.... Ja sitä varten pitäs hommata toinen kalusteallas, se on vähä fifty - sixty että jos tähän taas hurahtaa niin se on menoa sitten.
JanneH
* Itseäni olen aina kiittänyt ja kiitosta on riittänyt *
Kuvia
naatti
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1155
Liittynyt: 15:00, 10.04.2006
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja naatti »

Hahaa!! Rihmalevän ja vihersamennuksen loppu koitti viimein!
Tuulahelena
Junior Member
Junior Member
Viestit: 176
Liittynyt: 21:01, 20.06.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: ROVANIEMI

Viesti Kirjoittaja Tuulahelena »

Hitto kun sais jostain sen täydellisen ison altaan ostettua ja sais nuo kaikki rescuet väljemmille vesille. Aina on jotain vikaa; joko silikoniremppa edessä tai allas on niin kaukana, ettei täältä periferiasta voi lähteä hakemaan tai suodatin kuolee ym ym.

21 partamonnipoikasta odottaa 100l-altaan pohjalla kohtaloaan, saas nähdä miten monta saadaan maailmalle ja kenelle "kellot soivat" (suomennos: keittiöveitsi).

Hitsi kun kasvit kasvaa hyvin, oiskohan pitänyt laittaa kuitenkin tuota papukaijanlehteä myyntiin, biojätteeseen meni monta pitkä riukua kun yrittää tunkea altaasta ulos. No ehkä ensi kerralla.
pitchoune
Junior Member
Junior Member
Viestit: 208
Liittynyt: 13:38, 05.12.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pitchoune »

Mulla on upouusi lappo ja lapposin sillä tänään ekaa kertaa! Oli aivan mahtavaa, vaikka niinkin arkinen asia kyseessä. Kalankakat leijuivat putkessa kuin tähtisumu! Tuntui, että allas "tyhjenikin" paljon nopeammin kuin pelkällä letkulla.

Kala-arjen iloa kaikille muillekin!

------------------------

Kun Partis<3 aiemmin ketjussa kertoi, että Paratiisikala parka oli hypännyt olkkarin matolle niin en ollut kuullut läiskähdystäkään, ja kaiken lisäksi se oli ilmeisesti onnistunut loikkaamaan juuri silloin kun olin päättänyt vihdoin maalata parvekekalusteet loppuun että niillä ehtisi istuakkin tänä kesänä.,

luulin ensin, että kala oli hypännyt tuoreeseen maaliin ja sotkeutunut ja pilannut samalla tuoreen maalipinnan, mutta eihän siinä onneksi ihan niin tainnut käydä! Onni onnettomuudessa :)
...kaikessa rauhassa kalojen kanssa...
bj
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2426
Liittynyt: 06:44, 27.12.2006
Akvaarioseurat: TAY, CorydoradinaeFinland
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja bj »

Huh, onpas savottaa.. Päätin vielä kerran vaihtaa akvaan hiekat, entistä hienompaan monnisten iloksi. Hain Biltemaa 0,1 - 0,7, kun pikkuakvassani on hienoa hiekkaa hiekkakuopalta ja onkin tosi hyvän näköistä.
Hieman vaaleaa tuo on, mut on se silti paljon luonnollisemman näköistä kuin punertavat hiekat. Nyt erottuu loisteputkivalossakin varjot paremmin. Osa on vielä vaihtamatta, piti ulkoiluttaa koirat ja pitää kahvipaussia välillä. Onneks saan tänään jo kaikki uudet hiekat paikoilleen. Kauankohan mahtaa mennä, että sameus laskee, huomiseen ainakin varmaan.

Huomasinpa sisustusta siirtäessäni, että juurakon alla on kutua, ilmiselvästi jonkin monnisen, toivottavasti joku jää henkiinkin.
SaksanpaimenKoira - kotisivut http://www.kamuteams.fi, kalajuttuja http://www.kamuteams.fi/Akvaariokalat.html
Hermen
Senior Member
Senior Member
Viestit: 909
Liittynyt: 16:26, 21.09.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Rantasalmi

Viesti Kirjoittaja Hermen »

Tehtiin eilen kaverin kanssa sisustuksen vaihdos tuonne miun seura-akvaarioon. Iso kanto siis kahden pienen tilalle ja vähän harvennusta kasvistoon. Pelkäsin ihan hirveästi, että jokin menisi vikaan: Vesiarvot lähtisivät heittelemään, kalat kuolisivat tai iskisi hirmuinen levä-invaasio. Tänä aamuna ryntäsinkin melkein heti herättyäni akvaarion eteen tarkistamaan tilanteen. Kaikki kalat ehjiä ja tallessa, yllättävän aktiivisia kaikki. :o

Mutta entäs sitten myöhemmin tänään. Tänä päivänä olin ensimmäistä kertaa ikinä tyytyväinen siihen, että otimme silloin alussa juuri noita intiaaninsulkia tuonne keskivesistöön. Nyt iltaruuan antaessani pystyin vain haukkomaan henkeäni, kun näin inkkariparven melkeimpä etulasissa ja kaikkein kauneimmissa väreissään. 8O Ensinnäkin, nuo kalat eivät koskaan ole olleet etulasin tuntumassa, koska ovat vähän arkoja. Toisekseen, sisustus ei ole koskaan ollut sellainen, jossa inkkareiden värit olisivat päässeet esille (liian vaaleaa siis).

Inkkarit näyttivät aivan mielettömiltä! Evät olivat keltaisemmat kuin koskaan ja kyljet eivät olleet enää tylsän harmaat, vaan upean vihreänsävyiset. Nyt tuon uuden sisustuksen myötä myös niiden parvikäyttäytyminen on päässyt paremmin esille: Kuinka kauniisti ne lipuivatkaan ohuena rimpsuna kannon ohi etulasia pitkin uudelle ruokintapaikalleen. :) Mieletöntä...

Minä kun vielä pelkäsin, että tuosta sisustuksesta tulee ihan fiasko. Kanto näytti alussa ihan liian suurelta, vesi oli sameaa ja kasvit ihan solmussa toistensa kanssa. Nyt kuitenkin suodatin on tehnyt urakkansa ja puhdistanut veden. Silmä alkaa tottua jo kantoon ja kalatkin viihtyvät yllättävän hyvin. Kuten jo mainistinkin, värit ovat aikaisempaa paremmat ja kaikki ovat aktiivisempia kuin ennen. Jopa partis näyttäytyi valoisan aikaan useita kertoja!

Tänään tunsin hetkellisesti, että nyt tuossa minun akvaariossa on ainesta sellaiseen upeaan, komeaan ja kauniiseen akvaarioon, jossa kalat ja kasvit pääsevät kaikki olemaan edukseen. :o

Ja kommentteja sisustukseen voi laittaa mulle vaikka YV:llä. Kuvat löytyy kotisivuiltani kuvagalleriasta (kuvan laatu hyvin heikko, yritän ottaa tänä iltana paremman, kun alkaa olla ulkona pimeämpää). Kommentit olisivat hyvin kaivattuja ja arvostettuja! [;)]
seura-akvaariot 350l + 112l. Akvaarioharrastuksessa mukana myös kissarouva ja labradorilapsi.
Miiwa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 12:10, 16.03.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Miiwa »

Mies tahtoo isomman akvaarion kaappijalustalla että voi kikkailla valojuttujen kanssa (tahtoo väkertää sellaset kuutamovalot mitä täällä oli yhdellä, menin hölmönä näyttämään) ja että saadaan lisää kaloja. Mihinköhän ton 63-litraisen tunkee, ilmeisesti tarttee sit myydä pois ja mistähän sais halvalla tollasen kaappijalustallisen akvaarion. 120-140 -litraista ajattelin, sen suurempaan en jaksa vettä vaihtaa ämpäreillä enkä jaksa kikkailla mitään hanasysteemiä.
Ja siis tietenkin sen hoitaminen jää mulle...
_Ansku_
Member
Member
Viestit: 300
Liittynyt: 11:33, 30.06.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: SLN

Viesti Kirjoittaja _Ansku_ »

Torstaina sisustus siirron yhteydessä uusiks. Uusia kasveja, monnisille "hiekkalaatikko", ehkä ilmastin, ja uus juurakko. Ja ehkä joku uusi koriste ja piilopaikka (vaikka saviluola). Sitten lauantaina ehkä pandamonnisia... Voiko/kannattaako hiekkis tehdä niin, että reunoina on pieniä, litteitä kiviä? Ja sitten pitäs ostaa turveuutetta. :mrgreen:
Kisu74
Senior Member
Senior Member
Viestit: 695
Liittynyt: 18:25, 01.10.2006
Akvaarioseurat: Akvaarioharrastajien nettiseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Niska-Pietilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kisu74 »

Nyt ei fyysinen määrä akvaarioista lisäänny. Koot korkeintaan muuttuvat. :P

Kannoin lauantaina nimittäin kämppään 4. ja 5. akvaarion. Ja 21l faunaboksikin on majoitettuna pikkupoikasilla. Kesälomaksi ja alkusyksyyn puuhaa ja hurjia suunnitelmia

Suunnitelmat (alustavat):
140l 1 toistaiseksi karanteenissa. Sitä vain hoidetaan, muuten ei muutu hetkeen. Myöhemmin siirtyy tuohon vessan oven eteen eteiseen. Tetra-painotteinen allas + korumonnisten koti tulee siitä.
140l 2 silikonien vaihto ja siitä allas olohuoneeseen 40,5 l viereen (samanväriset kehykset).
63l tyhjenee ja menee sisarelleni
112l:een menee 63l taistot + jotain pohjakalaa ja pikkuinen parvi jotakin keskelle
40,5l:sta tulee rapula tai sit menee karanteeni/kasvi/poikasallas käyttöön. MIettimättä siis
21l faunaboksi tyhjillään / kasvialtaana ja käytössä vain tarvittaessa karanteeniin tai poikasille
miljoonakala84
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6732
Liittynyt: 20:55, 29.01.2007
Paikkakunta: Kerimäki

Viesti Kirjoittaja miljoonakala84 »

Miula kävi toissapäivänä paha tilanne, kun yks miun kirjomonnisista tunki, itsensä suodattimen ja sivulasin väliin. onneksi sille ei käyny kuinkaan. :roll:
Kisu74
Senior Member
Senior Member
Viestit: 695
Liittynyt: 18:25, 01.10.2006
Akvaarioseurat: Akvaarioharrastajien nettiseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Niska-Pietilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kisu74 »

miljoonakala84 kirjoitti:Miula kävi toissapäivänä paha tilanne, kun yks miun kirjomonnisista tunki, itsensä suodattimen ja sivulasin väliin. onneksi sille ei käyny kuinkaan. :roll:
Miulla on korumonniset tehny samaa. Onneksi huomasin ajoissa. :roll:
g.rosea
Senior Member
Senior Member
Viestit: 793
Liittynyt: 10:08, 27.08.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja g.rosea »

Täällä on akvaristi iloinen, uusi isompi akvaario ja sisustus on jo jotenkin siedettävä, olen tuonut Beliinistä kasveja ja kotiloita sekä komeat simpukat (ette muuten varmasti arvaakkaan miten kovasti simpukkaiset kaivaa, käy yöllä hirveä rapina kun sorat lentää lasia vasten :mrgreen: ).
Pitäisi vaan jostan hankkia käytetyt monimetallit tuohon päälle, ei tuolla 15w 86litrassa paljon kasviakvaariota suunnitella. [;)]
miljoonakala84
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6732
Liittynyt: 20:55, 29.01.2007
Paikkakunta: Kerimäki

Viesti Kirjoittaja miljoonakala84 »

Kisu74 kirjoitti:
miljoonakala84 kirjoitti:Miula kävi toissapäivänä paha tilanne, kun yks miun kirjomonnisista tunki, itsensä suodattimen ja sivulasin väliin. onneksi sille ei käyny kuinkaan. :roll:
Miulla on korumonniset tehny samaa. Onneksi huomasin ajoissa. :roll:
luultavasti se tunki itsensä sinne suodattimen välin sen takia, kun mun partamonni on kovin innokas jahtaamaan noita monnisia takaa. Varsinkin ruoka aikana. :roll:
tothe
Starting Member
Starting Member
Viestit: 6
Liittynyt: 12:31, 11.07.2007
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tothe »

Ens viikolla saan tilaamani demasonit. ja tällä viikolla olis tarkotus vähän purnukan sisustusta muunnella.
Lammikkoilija
Junior Member
Junior Member
Viestit: 232
Liittynyt: 20:28, 08.05.2007

Viesti Kirjoittaja Lammikkoilija »

Tänään pitäisi saada lammikkoon kaloja.
8-)

Ps. Tilatkaa joku SUURI akvaario kultakaloille: http://cgi.ebay.com/NEW-HAND-BLOWN-GLAS ... dZViewItem

:frown:
fazerina82
Member
Member
Viestit: 369
Liittynyt: 12:35, 24.05.2005
Akvaarioseurat: TAY, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Perniö

Viesti Kirjoittaja fazerina82 »

Palasin alkutaipaleelle, lähtökuoppaan.
Ostin miljoonakaloja meidän akvaan.
Olis pitänyt olla ostamatta. Nimittäin nyt niitä on tosiaan miljoona siellä :mrgreen:
Muistelin muutenkin harrastuksen alkuani tässä..
Semmonen 50l lasinen purkki. Kokonaan vedenvaihto 1x vko, plus hiekkojen pois ottaminen akvaariosta ja pesu..kenties vielä fairyllä!!??
Sitten käden lämpöistä vettä akvaan, kalat perään ja pumppu päälle.
Sitten ihmeteltiin miksi miljoonakaloja kuoli!!! Miksi ihmeessä!! Kala parat!!
En nyt sit tiedä olenko yhtään edistynyt, mut aika pro harrastajalta vaikutan näin miettiessäni tota 12v lapsen intoa... :roll:
Akvaariot ovat vieneet sydämeni, lirisee siellä sun täällä ja isompaa tahdon..
VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Pari uutta kalalajia laitettiin tilaukseen tänään. Jee.
Omaan seura-akvaariooni sain VIHDOINKIN kauniin parven rusokiiloja ja olen valtaisan onnellinen. Jossakinvaiheessa parvikokoa voisi vielä kasvattaa. :)

Tässä on ihan just kesäloma lopuillaan ja auton moottoriremonttia viimeisteltiin tänään, lähti se ainakin käyntiin kun ekan kerran testattiin, huomenna pakoputki paikoilleen ja loppuviimeistelyjä.. Yhtä hyvälle näytti pari päivää sitten silikoonaamamme 100-litrainen karanteeni noille tuleville uusille affenille.. Se saan yön yli muhia, niin näkee vuotaako mistään.
Harmi vaan kun kesäloma loppuu kun vihdoistaviimein näytti kesäkin tulevan. :|
Lukittu

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”