Taistelukalojen viljely

Akvaariokalojen ja muiden akvaarioasukkien viljely.

Valvoja: Moderaattorit

Lukittu
Pirtsakka
Senior Member
Senior Member
Viestit: 531
Liittynyt: 20:52, 22.05.2003
Paikkakunta: Halikko

Viesti Kirjoittaja Pirtsakka »

Pitkästä aikaa kudetan taistojani. Lähinnä tuon naaraan takia, on niin maan perusteellisen pullea. Ongelma on se, että ukko ei meinaa yltää naaraan ympärille puristus-puuhiin :D Onhan se aika mahtavassa kunnossa, mutta kovasti nyt toivoisin että saavat kudun tehtyä jottei tulisi mitään mädin kovettumis-ongelmaa. Useamman tunnin ovat nyt kuteneet, aina välillä yksi mätipallero naaraasta irtoaa.

Kannattaako touhua jatkaa ja kuinka pitkään?
Serene and silent sky,
Rays of moon are dancing with the tide,
A perfect sight, a world devine -J.Liimatainen/Sonata Arctica-
peltsi92
Member
Member
Viestit: 433
Liittynyt: 16:00, 14.08.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja peltsi92 »

Kannattaa pitää niitä siellä niin kauan kun jaksavat touhuta, kyllä se alkaa sieltä jossain vaiheessa irrota! :D
perunahillo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 19
Liittynyt: 17:22, 05.04.2008
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja perunahillo »

Mullakin on nyt juuri taistojen kudetus käynnissä. Munia tuli paljon, mutta noin puolet homehtui, mutta about 40- 60 poikasta kuoriutui viime yönä. Banaaninkuoriliuoksen laitoin pari päivää sitten hautumaan ja tänään kävin ostamassa artemian munia. Artemiaa en ole ennen kokeillutkaan, mutta auttaa kuulema pääsemään hyviin tuloksiin kalanpoikasten kasvatuksessa...

Joo, noita tyttömäisiä koiraita tosiaan näkee useinkin. Siskoni osti muka kaksi naarasta, mutta toisesta kasvoikin upea koiras. Noh, vahingon seurauksena päätimme sitten kokeilla kudetusta: tähän mennessä kaikki onkin sujunut hyvin...
tarujaella
Junior Member
Junior Member
Viestit: 120
Liittynyt: 21:41, 26.05.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Laitila

Viesti Kirjoittaja tarujaella »

Pakko kysyä, mitä on banaaninkuori liuos? Ilmeisesti tuohon jotain ökkiäisiä tulee?
Miten tuota käytetään?
tarujaella 1000l
kimsl
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1009
Liittynyt: 14:52, 19.03.2007
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kimsl »

Mites teidän poikasille kuuluu?
Tänne en olekkaan tainnut krjoittaa omista taistelukalojen kudusta! ELi kudetin ekaa kertaa taistoja ja ne ovat nyt on 11 viikkosia! Niitä on noin 17 kpl:tta ja joitakin uroksia olen laittanut omiin kippoihin! :mrgreen:
Sami
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1889
Liittynyt: 15:47, 06.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Labyrinttiyhdistys
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sami »

tarujaella kirjoitti:Pakko kysyä, mitä on banaaninkuori liuos? Ilmeisesti tuohon jotain ökkiäisiä tulee?
Miten tuota käytetään?
Kyseessä taitaa olla likoeläinviljelmä (käytetään myös nimitystä tohvelieläin-), jonka voi käynnistää mm. banaaninkuoria hyödyntämällä.

http://www.aquahoito.info/suomi/ohjeita ... hvelielain
-Sami-
JohannaR
Junior Member
Junior Member
Viestit: 64
Liittynyt: 21:35, 13.10.2006
Paikkakunta: TRE

Viesti Kirjoittaja JohannaR »

Eilen lähti mun kasvatit liikkeeseen myyntiin. Vielä ei kovin monesta erottanut sukupuolia mutta vein ne nyt hyvissä ajoin pois ennenkuin mitään nahisteluja rupeaa tulemaan. Tosin elivät kyllä viimeisen reilun kuukauden 120 litrasessa koko 50 poikasen porukka äidin ja isän kanssa ilman mitään ongelmia. Vanhemmatkin lopetti kutemisen siinä vaiheessa kun laitoin poikaset tonne. Tosiaan arvioin ensin että noita olis n.30 kpl mutta olikin 50 paikkeilla.

Nyt taitaa jäädä taistojen viljely ainakin hetkeksi ja keskityn muihin projekteihin. Jonkin verran töitäkin vaatii(tietysti) tuo kasvattaminen eikä sillä kyllä rikastumaan ainakaan pääse(tuskinpa sitä täällä kyllä kukaan yrittääkään).

Täällä vielä "jäähyväiskuvia" kasvateistani:
http://kuvablogi.com/nayta/1040573/
perunahillo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 19
Liittynyt: 17:22, 05.04.2008
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja perunahillo »

Noniin, nyt lisää kuulumisia pikku taistonpoikasista: mä olen aika huolissani niistä, sillä oma aikani kun ei millään tahtoisi riittää muilta projekteiltani täyspäiväiseen poikasten hoitamiseen.. Poikasia on kuollut paljon, mutta on niitä ihan kivasti vielä jäljelläkin. toisaalta ehkä ihan hyvä että heikommat kuolevat pois..

Ongelmia on ollut etenkin ruokinnan suhteen. Kalat ovat kasvaneet todella hitaasti, mutta kuitenkin sen verran että banaaninkuoriliuoksen likoeläimet eivät enää taida olla tarpeeksi suurta saalista. Olenkin saanut artemian toukkia kuoriutumaan, vaikkakin vain pienen pieni osa munista kuoriutuu. Ongelmana on se, että en saa suodatettua toukkia pois suolavedestä. Olen yrittänyt kahvin suodatinpussin läpi, mutta suurin osa toukista tulee suolaveden mukana pussista läpi! Uskomatonta, sillä kuoriutumattomat munat ja pienen pienetkin pölyhiukkaset jäävät kuitenkin ihan helposti suodatinpussiin.

Onko jollakulla siis jotain kokemusta siitä, kuinka saisin toukat pois suolavedestä? Onko kahvin suodatinpusseja kenties olemassa pienemmällä tiheydellä, siis että toukat eivät menisi siitä läpi?

Tänään murskasin ihan pienen pieneksi ihan tavallista purkkihiutaletta, mutta en ainakaan nähnyt, että poikaset olisivat sitä tajunneet syödä. Pitäisikö kokeilla keitetyn kananmunan keltuaista?

Vinkit ovat tervetulleita :)
JohannaR
Junior Member
Junior Member
Viestit: 64
Liittynyt: 21:35, 13.10.2006
Paikkakunta: TRE

Viesti Kirjoittaja JohannaR »

Suosittelen Hobbyn artemiakasvattamoa. Omani tilasin www.akvaarioon.fi-nettikaupasta(on muuten hyvä palvelu, suosittelen). Siinä on sellanen siivilä, johon ne toukat ui. Siitä ne saa kätevästi nostettua pois ja suolavesi valuu pois ilman, että toukat menis mukana.

Itse ihmettelen poikasistani sitä, että huomasin kun niitä pyydystin kauppaan vientiä varten, että aika monella oli joku kulma tms. pyrstössä. Eli jotain rakennevikoja siis. No olihan niitä terveitä n 50 kpl mutta noi pikkuvikaset jätin itelle, niitä on joku reilu 5 kpl. Ja osan lahtasin sillon kasvatusvaiheessa kun huomasin että niissä on vikaa. Näistä monet on nyt sellasia, ettei vikaa huomaa ellei katso niitä suoraan ylhäältäpäin. Mistä lie tommoset viat johtuvan..
Pirtsakka
Senior Member
Senior Member
Viestit: 531
Liittynyt: 20:52, 22.05.2003
Paikkakunta: Halikko

Viesti Kirjoittaja Pirtsakka »

Onpa muuten mielenkiintoista, että Tampereella(?) eläinkaupat ottavat vastaan keskenkasvuisia poikasia, joista ei kaikista vielä edes sukupuolet erotu. Täällä takapajulassa varsinkin koirailla pitää olla jo kunnolla näköä ja kokoakin, ennen kuin kelpaavat... toisaalta ihan hyvä, paikallisessa eläinkaupassa on jatkuvasti "tyttöjen altaassa" suuri määrä tukusta tulleita nuoria tai lyhyteväisiä koiraita. Enpähän sitten ainakaan ole osaltani kartuttamassa tyttöinä myytävien poikien määrää :roll:
Serene and silent sky,
Rays of moon are dancing with the tide,
A perfect sight, a world devine -J.Liimatainen/Sonata Arctica-
Retuliini
Member
Member
Viestit: 359
Liittynyt: 20:54, 05.01.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Siuntio

Viesti Kirjoittaja Retuliini »

Mun ensimmäiset kasvatit ovat kuteneet mun huomaamatta. Äsken huomasin, että ukko majailee yhden kasvin alla ja kun oikein tiirailin sinne, niin kasvi kuhisee pieniä poikasia. Äkkiä haavin akan pois altaasta ja nyt jäi ukko vahtimaan pieniä tirriäisiä. Ukko on harjoitellut jo useamman viikon kuplapesän valmistamista, mutta en ole nähnyt itse kututapahtumaa lainkaan. Eli ihan salaa on poikaset päässeet syntymään. Ihan mukava yllätys :D .
Miksi tehdä samat virheet uudelleen,
kun voi tehdä kymmeniä uusia.
http://kuvablogi.com/blog/5383/1/
http://kuvablogi.com/blog/5383/24/ (myynnissä olevaa tavaraa)
perunahillo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 19
Liittynyt: 17:22, 05.04.2008
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja perunahillo »

Hei nytpä koinkin paljon ahaa-elämyksiä tänään! Kiitos muuten siitä artemiakasvatusvinkistä, olenkin lukenut noista aiemminkin, mutta nyt selvisi, että ne pikkuötökät jotka olen onnistunut suodattamaan kahvinsuodatuspussin läpi eivät edes ole mitään artemiantoukkia vaan ihan tavallisia likoeläimiä (ilmankos olivatkin niin tutunnäköisiä örvelöitä :D). Ihan oikea artemian toukka ei kuulema ole mjitenkään mahdollinen suodattaa suodatinpussista läpi, se on sen verran iso.

Kävi ilmi, että artemianmunat joita olin ostanut eräästä eläinkaupasta, olivat olleet väärin säilöttyjä (tavallisessa kuivahyllyssä eikä jääkapissa niin kuin pitäisi), joten munat olivat pilaantuneita. Niistä ei ole siis koskaan mitään kuoriutunutkaan!

No, tänään kävin ostamassa toisesta kaupasta uusia (oikeinsäilöttyjä) munia, jotka ovat sitäpaitsi aivan erivärisiä kuin ne edelliset. Vielä mulla on parikymmentä kalanpoikaa hengissä, ja ainahan voin laittaa taistot uudelleen hommiin :) joten toivottavasti nyt olisi enemmän kalaonnea :)

Saan onneksi rahani takaisin niistä pilaantuneista munista, kunhan vain ennätän käydä kyseisessä eläinkaupassa piipahtamassa joku päivä.. Uudet artemiat laitoin juuri hautumaan suolaveteen :)
-----------------------------------------
Mä epäilen, että kalanviljelyssä useinmiten epämuodostumat aiheutuvat vedenvaihdon yhteydessä, jolloin pienikin virtaus saattaa saada hennot poikaset taittamaan ruotojaan. Silloin ne lähtevät jatkossa kasvamaan jotenkin vinoselkäisiksi.

Toinen syy epämuodostumiin tietääkseni voi olla epäpuhdas tai jotenkin muuten hiukan epäsopiva vesi. Se kai aiheuttaa kalalle sen uintirakon (vai mikä ilmapussi se nyt onkaan)epämuodostumista, jolloin kalan selkärankakin kasvaa vinoon.

Noita epämuodostumisia on kyllä ihan mahdotonta mun mielestä välttää, sillä pakkohan niille pikku poikasillekin vettä on vaihtaa.. Täytyy vaan olla tosi varovainen, sillon epämuodostuneita poikasia tulee vähemmän :)
perunahillo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 19
Liittynyt: 17:22, 05.04.2008
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja perunahillo »

No niin, nyt on artemiat kuoriutuneet oikein massoittain niinkuin pitääkin :)
Olen ihan innoissani kykkinyt iltaisin poikasaltaan äärellä tuijottelemassa, ja tulee niin hyvä mieli kun näkee pienen avuttoman poikasen nappaavan sapuskaa suuhunsa. Osalla poikasista onkin nyt maha jo ihan pullollaan ruokaa. Hyvä homma, olivat niin nälkiintyneitä ja riutuneita pari ensimmäistä viikkoa, kun en saanut ruokinta onnistumaan :) Ihan surkutti.

Nyt olen saanut myös sen kahvinsuodatuspussitouhun onnistumaan. Se olikin tekniikkakysymys! Vähän aikaa piti harjoitella, niin sitten lähti sujumaan. Suodatuskohdassa ei nimittäin saa olla lainkaan saumakohtaa, sillä siitä kohin artemian toukat pääsevät luikahtamaan suolaveden mukana pois. Nyt osaan vihdoinkin :D

Nämä on näitä palkitsevia onnistumisen hetkiä, mutta vielä on pitkä matka edessä, ennekuin koittaa se päivä kun taaperran kalakauppaan esittelemään omia nuoria aikuisia kasvattejani.. Mutta olen varma, että se päivä koittaa vielä :) Tsemppiä muillekin kalanviljelyyn!
Tindra
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1482
Liittynyt: 19:04, 03.09.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja Tindra »

Täällä on kudetusyritys meneillään; ostin juuri uuden naaraan ja se näytti jo kaupan altaassa naarasporukassa kuturaitoja joten laitoin se eilen samantien ukon kanssa yhteen. Kuljetuksen aikana tulleet kauhuraidat vaihtui salamana kuturaidoiksi kun naaras sai pussin läpi katella ukkoa ja ukko kovasti tästä innostuneena esitteli kiduksiaan eviään pörhistellen. Naaras on käynyt ihan kuumana ja käynyt innokkaasti lähentelemässä ukkoa ja suorastaan väkisin ängennyt mädin puristusläheisyyteen. Ongelmana nyt on, ettei ukko meinaa saada millään kuplapesää tehtyä :( :? Edellisellä yrityksellä toisen naaraan kanssa se kovasti rakenteli pesiä, jotka tuppasivat aina jossain vaiheessa tosin hajoamaan eikä se naaras vain hommasta lämmennyt. Nyt tosiaan ukko ei ole koko aikana tehnyt kunnollista pesää, ihan sellaista pientä onnetonta kulmaan. Naaras käy kovasti lähentelemässä huolimatta siitä, että on saanut aika pahasti selkäänsä, ei malta juuri pysyä piilossa. Monta kertaa "hääpari" kokeilikin kutusolmua, poitsu vähä tyri useimmilla kerroilla kun ei saanut naarasta käännettyä oikeaan asentoon sivuittain, mutta lopulta onnistui puristamaan mätimunia ulos ja napsi ne suuhunsa. Kuplapesää vaan ei ollut :( Joten sen koommin niitä mätimunia ei enää näkynyt. Naaras myöhemmin itse jotenkin punnasi joitakin mätimunia ulos ja söi ne. Lisäksi naaras kävi rikkomassa surkeahkon kuplapesäyritelmän hyppimällä sen mäsäksi. Poitsu tietysti veti herneen nenäänsä ja antoi naaraalle kyytiä. Ukko ei ole edelleenkään saanut pesää tehtyä. Mikähän sitä oikein vaivaa kun ei saa pesää aikaan vaikka sai valmiiksi kuumana käyvän naaraan ja silloin kun edellinen naaras ei ollut järin kiinnostunut niin rakensi pesiä vaikka millä mitalla... :? Pitäisikö vain odotella vaikka muutama päivä ja seurailla tilannetta vai ottaa naaras toviksi pois?
Akvarismia 1992-2014
Retuliini
Member
Member
Viestit: 359
Liittynyt: 20:54, 05.01.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Siuntio

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja Retuliini »

Taas on kutusessiot tehty salaa yön aikana. Tällä kertaa siniset olivat asialla. Tarkoitus oli siirtää siniset taistot alakertaan ja laitoin jo niiden uuden asumuksen valmiiksi ja nappasin jo akan haaviin, kun aloin etsiskelemään ukkoa. Aivan etulasin vierestä löytyi erittäin pieni kuplapesä ja kappas vaan, kutupallerothan siellä on vahdittavana. No sopivasti akka sitten muutti sieltä pois. Haavitaan ukko sitten muutaman päivän päästä uuteen asumukseen perässä. Akvaan jäi vielä partis, mutta toivotaan, että ukko saa pidettyä sen loitolla kudusta. Partista en olisi saanut kiinni ilman, että kuplapesä olisi hajonnut.

Edelliset taistolapset erotin tänään erikseen, kun osoittautuivat kaikki (3 kpl) uroksiksi. Taistelut alkoivat aamulla. Hyökkäilivät toistensa kimppuun valtavalla raivolla. Hauskaa, että niistä tulee kaikista täysin erivärisiä. Yksi valkoinen, yksi kamputsealainen punaisin evin ja yksi sekavärinen. Valkoisen ajattelin pitää, muiden kohtaloa täytyy miettiä. Tuo sekavärinen ehti saada turpiinsa muilta, katsotaan selviääkö vai ei. Näyttää, kun sen kroppa olisi taittunut vähän ennen pyrstöä. Levätköön huomiseen ja katsotaan huomenna tilannetta uudestaan.
Miksi tehdä samat virheet uudelleen,
kun voi tehdä kymmeniä uusia.
http://kuvablogi.com/blog/5383/1/
http://kuvablogi.com/blog/5383/24/ (myynnissä olevaa tavaraa)
POM
Starting Member
Starting Member
Viestit: 18
Liittynyt: 12:45, 11.06.2008
Sukupuoli: N/A
Paikkakunta: Ylöjärvi
Viesti:

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja POM »

Seurassa syntyneistä "luomupoikasista" näyttää valtaosa olevan uroksia.
Taitaa tuolta lehtienjoukosta kuitenkin löytyä viisi tytteliäkin. Lisäksi jostain on taas ilmestynyt pari pikkutaistoa sekaan hämmentämään soppaa.
Rouvat ja isäntä näyttävät pitävän poikaset aikas hyvin kurissa ja ojennuksessa.

Viisiraitabarbit ovat siirtyneet taustalle parveilemaan, ainoastaa ruoka-aikaan porukka "napsii rusinoita pullasta".
Eli seura-akva on tällä hetkellä hieman sinivoittoinen kalojen värityksen suhteen. 8-)
Paljon mahtuu puhetta maailmaan, tekoja sopii aina odottaa.
trumphill
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 15:15, 21.12.2008
Paikkakunta: Lieto

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja trumphill »

Onko kovinkin harvinaista, että taisto-naaras auttaa ukkoa munien keräämisessä altaan pohjalta ja käy puhaltamassa ne pesään kuten ukko konsanaan? 8O
Näin meinaan tapahtuu meillä parhaillaan...ja munia tullut jo useamman tunnin ajan....kauanko niitä voi odottaa? Neitonen rupeaa olemaan jo erittäin solakassa kunnossa. :)
"Sinä et tiedä mitä sinä et tiedä, kunnes tiedät mitä et tiennyt..."

200L + 52L, 1 suomenravuri, 3 koiraa (2ksn+1ssn), 2 viljaa
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

trumphill kirjoitti:Onko kovinkin harvinaista, että taisto-naaras auttaa ukkoa munien keräämisessä altaan pohjalta ja käy puhaltamassa ne pesään kuten ukko konsanaan? 8O
Ymmärtääkseni kuuluu asiaan. Naaras osallistuu myös munien keräilyyn, osalla tosin saattaa olla pahat (=herkuttelu) mielessä. Kun kutu loppuu, eli naaras on tyhjänä, ajaa koiras sen pois norkoilemasta nurkilta. Aluksi siis molemmat saattavat hetkellisesti hoitaa pesää, kunnes koiras toisin päättää ;).
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
trumphill
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 15:15, 21.12.2008
Paikkakunta: Lieto

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja trumphill »

Pakko laittaa hyvä kuva ukosta, kun se säntää putoilevien munien perään... :mrgreen:
Liitteet
putoavat munat.jpg
putoavat munat.jpg (80 KiB) Katsottu 2396 kertaa
"Sinä et tiedä mitä sinä et tiedä, kunnes tiedät mitä et tiennyt..."

200L + 52L, 1 suomenravuri, 3 koiraa (2ksn+1ssn), 2 viljaa
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Taidan siirtää poikasjuttuni tuolta "Hienoja kuvia omista taistoista" ketjusta tänne, minne ne vähän paremmin sopivat :mrgreen: . Eli poikaset ovat nyt pauttiaralla puolentoista kuukauden ikäisiä. Mittaa alkaa olla jo reteästi yli sentti (TL), paitsi yhdellä pahnanpohjimmaisella. Erinäisten mokailujen ja källien ansiosta poikasmäärä on päätä huimaava kymmenen yksilöä :roll: . Koiraana toimi tämä huntuevä ja naaras näyttää tältä.

Poikasissa on ilahduttavan paljon värivaihtoehtoja, olin jo varautunut paljon huonompaan saldoon. Keltaiselle koiraalle olisi siis tarkoitus jättää mahdollisimman keltainen naaras. Joukossa on todellakin yksi ainoa keltainen, jonka sukupuoli on edelleen kysymysmerkki. No, se selvinnee ajan myötä kyllä ;). Tuuppasin poikasten kuvat pienine teksteineen blogiin, suoralinkitys on vähän oikkuillut joten vaavasia voi kurkata helpoiten täältä.

Lämpimästi suosittelen kaikille kasvattejille joko päiväkirjaa, muistivihkoa tai blogia. Äärettömän helppo tsekata asioita jälkeenpäin :D
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Dixie
Senior Member
Senior Member
Viestit: 999
Liittynyt: 16:29, 17.04.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Rmk

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja Dixie »

Pakko kysyä, että millaisia teidän kutualtaat on? Miten vaihdatte vettä ilman että pesä hajoaa.

Ensi viikolla olisi tarkoitus hakea pikkuallas n 30l kotiin. Kutualtaaksi ajattelin. Tänään kun tapoin koko poikueen vesiä vaihtaessani. Pesä hajosi ja vasta silloin huomasin kuoriutuneet poikaset :roll: .
"Olisinpa tikka! Saisin elantoni hakkaamalla päätä puuhun."
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja millia »

Mulla on pari 25-litraista ja yksi 40-litrainen. Silloin kun poikaset on pesässä, en vaihda vettä ja yritän muutenkin olla ronkkimatta akvaariossa.
Silloin kun poikaset ovat niin pieniä, että niitä ei voi olla lappoamatta, vaihdan veden akvaan hanasta. Akvaariossa on suodatusmaton palasella tukittu letku mikä tulee akvaarion ulkopuolelle. Letkun toisessa päässä on hana. Ei tarvi muuta kuin laittaa ämpäri alle ja kääntää hana auki.
Liitteet
letku3.jpg
letku3.jpg (67.61 KiB) Katsottu 2632 kertaa
letku2.jpg
letku2.jpg (76.31 KiB) Katsottu 2636 kertaa
hana.jpg
hana.jpg (29.48 KiB) Katsottu 2634 kertaa
Dixie
Senior Member
Senior Member
Viestit: 999
Liittynyt: 16:29, 17.04.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Rmk

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja Dixie »

Kiitos taas! Huomenna kypsyttelemään allasta :P
"Olisinpa tikka! Saisin elantoni hakkaamalla päätä puuhun."
Retuliini
Member
Member
Viestit: 359
Liittynyt: 20:54, 05.01.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Siuntio

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja Retuliini »

Tuo millian vedenvaihtosysteemi vaikuttaa todella nerokkaalta. Oletko itse rakentanut systeemin vai löytyykö jostakin vastaavia valmiina? Letkuja varmasti löytyy kaapeista, mutta entäs tuollainen hana? Tällähetkelläkin punainen taistopariskunta kutee ja huomenna olisi ollut vedenvaihtopäivä.
Miksi tehdä samat virheet uudelleen,
kun voi tehdä kymmeniä uusia.
http://kuvablogi.com/blog/5383/1/
http://kuvablogi.com/blog/5383/24/ (myynnissä olevaa tavaraa)
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Taistelukalojen viljely

Viesti Kirjoittaja millia »

Vedenvaihtohanansysteemin kaikki osat on ulkosuodattimen osia ja Eheimin suodattimista. Se on kait rakentelijasta kiinni, mitä osia haluaa käyttää. Hanoja saa akvaariokaupoista. Yleensä niitä tupataan laittaa ulkosuodattimiin, joten yritä olla hämmentämättä myyjää sen enempää kertoilemalla mitään vedenvaihtoerikoissysteemeistä. :mrgreen:
Eheim 2213:n imuputki olis muuten kanssa ihan passeli tuohon käyttöön. Lisäksi ei tarvi muuta kuin suodatusmaton palanen, 12/16 letkua ja siihen sopiva hana.
Täytyykin muuten kääntää akvasäläkaappi. Siellä vois olla jo valmiina kaikki osat tuollaiseen viritykseen ja mä en niitä oikeasti tarvi. Laitan myynti-ilmoituksen sitten jos löytyy. [;)]
Lukittu

Palaa sivulle “Viljely”