Jotain omituista Itä-Helsingissä vedessä 8.10!

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
jjantti
Junior Member
Junior Member
Viestit: 154
Liittynyt: 12:35, 17.03.2005
Paikkakunta: Itä-Helsinki

Jotain omituista Itä-Helsingissä vedessä 8.10!

Viesti Kirjoittaja jjantti »

Vaihdoin normaalin rutiinin mukaisesti vettä rapulaan (vajaa puolet, suunnilleen saman lämpöistä vettä altaaseen kuin lämpötila altaassa) ja ikinä ei ole mitään tapahtunut. En ole vettä siis seisottanut tai vedenparannusainetta lisännyt, ei ole ollut tarvetta kun homma on ihan pelittänyt. Tänään ei sitten pelittänyt. Eli vedenvaihdon jälkeen ravut alkoivat välittömästi pomppia pintaa kohti ja jonkin ajan päästä osa jo kellotteli kyljellään ja selällään jalat viuhtoen. Jonkinnäköisestä myrkytyksestä näyttävät raasut kärsivän. Ja mitään omituista ei ravuissa ennen vedenvaihtoa ollut. Eli jos vaihdatte vettä täällä suunnassa, niin nyt kannattaa laittaa sitä vedenparannusainetta ja seisottaa vettä! Jatkossa teen niin ainakin itse vaikka aikaisemmin ei ole näyttänyt tarvetta siihen olevan. Ja kalat näyttää voivan hyvin, niillä ei mitään hätää (raitarasborat). Ensiapuna tyhjensin nyt rapulan ja laitoin vettä toisesta akvasta rapulaan, saa nähdä selviääkö yksikään rapu hengissä :cry: Ainoa toivo on nyt, että nopeasti vaihdoin veden asian heti huomattuani.
4 kissaa, koira ja 3 akvaa
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5539
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: Jotain omituista Itä-Helsingissä vedessä 8.10!

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Tästä varmaan huomasit, että sen vedenparannusaineen käyttö on välttämätöntä JOKA kerta. Ihmisille valmistettu juomavesi ei todellakaan ole kaloille eikä varsinkaan äyriäisille sopivaa tavaraa.
Siiderihai
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 12:04, 16.09.2008
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Re: Jotain omituista Itä-Helsingissä vedessä 8.10!

Viesti Kirjoittaja Siiderihai »

Mittasitko vesiarvot? Tai siis kiinnostaisi tietää mikä siinä oli omituista.
jjantti
Junior Member
Junior Member
Viestit: 154
Liittynyt: 12:35, 17.03.2005
Paikkakunta: Itä-Helsinki

Re: Jotain omituista Itä-Helsingissä vedessä 8.10!

Viesti Kirjoittaja jjantti »

Niin, minustakin olisi mielenkiintoista tietää mikä siinä nyt sitten oli tällä kertaa erilaista kuin näiden viiden vuoden aikana kun akvat on minulla ollut ja mitään ei ole tapahttunut. En osaa sanoa, kun en omista testejä esim. kuparin yms kaltaisten aineiden varalle. Helsingin veteen soitin ja kysyin onko mitään erilaista tapahtunut ja ainoa ero oli veden hieman alempi lämpötila aikaisempaan verrattuna, jonka seurauksena kloramiinia ei ole niin paljon ja nopeasti hajonnut kuin aikaisemmin veden ollessa vähän lämpöisempää. Eli vedenparannusaineen kävin eilen hommaamassa ja tästä lähin myös seisotan rapujen veden yön yli ennen altaaseen laittoa mahdollisen kloramiinin vähentämiseksi. Eli en tiedä mikä vedessä oli. Sunnuntaina vaihdan rapulaan ja akvoihin vettä mutta ajattelin kyllä laittaa vähän kerrallaan ja katsoa tapahtuuko jotain vai ei. Nyt on vähän varovainen olo.

Mielenkiintoistahan tässä on myös se, että kun Päijänteestä Vantaan joen veteen vaihdutiiin, niin silloin ei tapahtunut mitään vaikka olen tähän asti AINA laskenut veden suoraan altaseen sekä ravuille että kaloille ilman mitään vedenparannusainetta. Ja siten olen toiminut 5 vuotta ja kertaakaan ei ole mitään tapahtunut. Useampikin akvaarioharrastaja sekä muistaakseni Faunatar kertoi silloin, etteivät käytä mitään vedenparannusaineita, koska Helsingin veden laatu täyttää akvaariokriteerit. Ja näin on ollutkin 5 vuotta.

Niin, ja alkuperäisen viestin tarkoitus oli siis kertoa asiasta varoituksena muillekin, ettei satu samanlaista. Eli siis kehottaa varovaisuuteen mahdollisesti vedenvaihdon yhteydessä ja seuraamaan tilannettta sen jälkeen. Ei ruikuttaa omaa tilannetta, koska sillehän nyt ei juurikaan mitään voinut. Ja kiitos Teemu, sain tuon saman neuvon myös akvaarioliikkeestä sinne soitettuani ja kysyessäni olisiko mitään muita hätäaputoimenpiteitä kuin vedenvaihto toimivasta altaasta.

Tänä aamuna tilannekatsauksessa 1 kuollut leväsukarapu tusinasta ja 5 kuollutta tulisukaa 6:sta. Koska v*****s on nyt kova, niin lopetan asian omalta osaltani tähän, koska en todellakaan osaa sanoa mitä vedessä nyt sitten oli.
4 kissaa, koira ja 3 akvaa
vallumaarit
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1601
Liittynyt: 14:45, 26.03.2007
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jotain omituista Itä-Helsingissä vedessä 8.10!

Viesti Kirjoittaja vallumaarit »

Kiitos varoituksesta, mittailenpa tänään vesiä Vuosaaressa, ihan mielenkiinnosta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”