Millaisella annostelulla (per sata litraa) on ihmiset pelanneet? Etenkin jos joku Turun talousvedellä on annostelua hionut niin kiitollisna otetaan tietämys vastaan.
Tietenkinhän sen jaa kokeilemalla ja laskemalla, mutta mutta..

Valvoja: Moderaattorit
Sammy_S kirjoitti:Ja sitten kävi niin, ettei ruokasooda enään nosta pH:ta tarpeeksi korkealle, eli ennen on päässyt helposti 7.8-8.2 lukemiin, mutta viime aikoina se on jotenkin lakannut tehoamasta. vaikka KH huitelee jo 20+ tietämillä niin vesi pysyy pH arvoltaan 7.2 ja kalat ei tykkää kun värit on haaleina osalla. Kannattaisko nyt sitten ostaa tuota NL-aquan seosta tai sitten seachemin vastaavaa että kalat sais taas normaaliarvot uidakseen? Suosituksia?
Kai lisäsit sen valmiiksi liuenneena veteen? Hyvä kierto ja kipsijauhe sekoitettuna/liuotettuna lasilliseen lämmintä vettä ja itselläni ainakin aina sameus katosi tunneissa.Mervi* kirjoitti:Lisäsin tänä aamuna kipsiä omppulaan ja vesi muuttui sameaksi, kauanko kestää, kun sameus häviää ja häviäähän se kokonaan? Tätäkö se on nyt sitten joka veden vaihto... Kotilotkin säikähti ja vetäytyi kuoreensa, mutta pian alkoivat jo liikkua normaalisti.
Miten ois vaikka:akvape kirjoitti:Nii jos joku vois kiireenvilkkaa kertoa luotettavan ja helpon ohjeen roukasoodan annosteluun veteen, niin että siitä vedestä tulisi Malaweille sopiva?
kr6984 kirjoitti:1 tl kipsiä / 100l = 1 GH nousu
1 tl ruokasooda / 100l = 1 KH nousu
muista myös, että samalla nousee PH!