Tällainen kaveri löytyi yllättäen meidän akvan ulkosuodattimesta viime lauantaina suodattimen puhdistuksen yhteydessä. Emme ole sukarapuja akvaamme hankkineet, joten kaveri on varmaankin tullut salamatkustajana kasvien mukana. Se on asunut akvassamme mahdollisesti kuukausiakin, koska tämä oli uuden akvan eka suodattimen puhdistus ja uusia kasveja ei ole hankittu muutamaan kuukauteen. Ristimme reippaan otuksen Jokeksi ja siirsimme sen välittömästi asumaan pienempään akvaamme hehkutetrojen, hohtokiilakylkien ja kiltin partamonnin seuraksi. Jokke-parka - tynnyrissä kasvanut Jokke vaikuttaa nyt kuitenkin sopeutuneen uuteen elämäänsä suodattimen ulkopuolella ja on valloittanut meidät villillä jalkojen vispaamisellaan ja pienten silmien intensiivisellä tuijotuksella.
Mittaa Jokella on noin 3.5 cm ja selässä sillä on selkeästi erottuva leveähkö vaalea juova. Muuten se on kirkkaan punainen. Ensin katsottiin Varjon kirjasta että Jokke on varmaankin kirsikkasukarapu, mutta tuo selkeä juova mietityttää...Mitä mieltä olette onko Jokke kirsikkasukarapu?
Liitteet
Jokke pieni vispaaja
Jokke.jpg (60.14 KiB) Katsottu 2976 kertaa
If there is magic on this planet, it is contained in water.
(Loran Eisely)
Jokke on selkeästi kirsikkasukarapu. Niistä on monia eri värivaihtoehtoja, toiset raidalla ja toiset ilman.
Jokkella on mun mielestä sen verran pullea takaruumis, että se näyttää vähän Jaanalta..
Kiitos vastauksesta! Tämähän olikin järkytys sitten, nimittäin se että Jokke ei olekaan ehkä Jokke No, joka tapauksessa tämä viehättävä hyrrääjä on saanut meidät kiinnostumaan sukarapujen maailmasta ja pitää laittaa harkintaan lajitoverien hankintakin. Raastavaa ajatella millaista sen elämä on ollut suodattimessa, mutta onneksi se vaikuttaa nyt ihan elinvoimaiselta ja ympäristöstään kovin kiinnostuneelta.
If there is magic on this planet, it is contained in water.
(Loran Eisely)
Nyt on makeasta vedestä luovuttu viimeistä rapusta myöten. Niitä löytyin sen 60 sijaan lähemmäs 600.... Meriveteen on tarkoitus tulla myös sukarapujen tapaisia veijareita kuten Lysmata debelius ja Lysmata wurdemanni.
Olen pitkään ihmetellyt miksi monet ihmiset pitävät rapuja (varsinkin sukarapuja) eettisesti eriarvoisiana kuin kaloja. Jotkut jopa viljelevät niitä ruuaksi ja syöttävät surutta aikuisiaki yksilöitä. Tälläistä jos harrastaisi kalojen kanssa niin saisi kyllä koko foorumin vihat niskaansa. Vähän sama kuin koiralla ja kissalla...että kun on ärsyttävää.
No siinähän se Mauiween sininen tikru on, eli nyt tiedän ettiä sille samanvärisen vaimon.
Noi sun mehiläiset on kyllä ennemminkin musta-valkoisia tulisukarapuja.
Hienoja kuvia oot saanut niistä kaikista!
Sukaravut alkaneet olemaan reilusti rohkeampia ja aktiivisempia, kun pääsivät omaan 40-litraiseen. Lämpötilat kestäneet tasaisesti 23 asteessa siitä lähtien kun sain tuulettimet valmiiksi. Kaikki 10 hengissä ja yksi poikanen kasvanut jo 6-7 milliseksi. Taas kantaa naaras munia, toivottavasti onnistuu tällä kertaa paremmin kuin edellinen pesue Lisää jaavansammalta ja kiviä kun tuonne vielä saisi, niin voisi jo ottaa kuviakin.
vallumaarit kirjoitti:No siinähän se Mauiween sininen tikru on, eli nyt tiedän ettiä sille samanvärisen vaimon.
Noi sun mehiläiset on kyllä ennemminkin musta-valkoisia tulisukarapuja.
Hienoja kuvia oot saanut niistä kaikista!
Jes siinähän se.. Osa mehiläisistä on ruskeavalkoisia ja osa mustavalkoisia. Kutsun ite niitä kaikkia mehiläisiksi kun on lyhyempi nimi
AnnaS kirjoitti:Onko muut ostaneet Retulta kuivattua nokkosta? Se maistuu rapusille tosi hyvin, siitä suorastaan tapellaan!
Miten se on kuivattu? Ihan vaan kuivaamalla vai pakkasessa? Pitääkin lähteä heti.. nokkostamaan
1. Voinko pitää sukarapuja 15litran altaassa
2. Miten lisääntyminen tapahtuu
3. Millaiset vesiarvot vaativat
4. sisustus kämpässään
5. kaikki perustieto
Nokkosta ei sitten kannata kerätä mistä vaan; ei ainakaan mistään saastuneesta paikasta tai sellaisesta, johon on tullut ylimääräistä typpeä esim. lannoitteen tai lannan muodossa. Retun nokkoset on turvallista ruokaa sukaravuille, sillä ne tulee puhtaalta luomutilalta.
AnnaS kirjoitti:Nokkosta ei sitten kannata kerätä mistä vaan; ei ainakaan mistään saastuneesta paikasta tai sellaisesta, johon on tullut ylimääräistä typpeä esim. lannoitteen tai lannan muodossa. Retun nokkoset on turvallista ruokaa sukaravuille, sillä ne tulee puhtaalta luomutilalta.
Juu meinasin tuolta metsästä missä ei ole isoa tietä vieressä eikä viljelymaata lähellä. Pitäis kyllä muutenkin kerätä niin vois juoda nokkosteetä
Kuinka yleisiä ovat nämä lämpimämmän veden rapuset, siis (Varjon kirjan mukaan) viher-, raita-, viiru-, mehiläis-, levä-, ja nokkasukarapu? Olen taistolle miettimässä kämppiksiä ja huomasin että nuo yleisemmin tarjolla olevat tuli & kirsikkaravut eivät kovin lämpimästä vedestä pidä. Haluaisin hankkia ravut kasvattajalta, mutta mahtaako onnistua ja mihin hintaan? Ovatko nuo Varjon kirjan tiedot ylipäätään oikein lämpötilan suhteen?
Moi!
A-luokan tulisukia on tulossa tiistaina, mutta nyt alko vähä epäilyttämään, selviävätköhän altaassani... Eli muutamaan kysymykseen kaipaisin vastauksia.
Perustietoa: (Kuvia altaasta alempaa.)
Allas: n.35l, suodatin Eheim pickup 2006, lämmitin ei käytössä, mutta lilluu altaassa.
Ollut toiminnassa n. 1/2 v, hieman yli.
Edelliset asukkaat: taistelukala, kierteisiä, omppu (edellinen muutti pois toissapäivänä siivouksen yhteydessä)
Tällä hetkellä asukkaina vain kierteisiä.
Vesiarvot tänään mitattuna (JBL Easy Test 5 in 1)
No3 = 10mg/l
NO2 = 0mg/l
GH = 4°d
KH = 6°d
PH = n. 6,4
Lämpötila n. 22 astetta (huoneenlämpö)
1. Kuulemma tulisukaset ovat herkkiä, mahtoiko altaan bakteerikanta/tasapaino järkkyä, kun järjestelin altaan uudestaan toissapäivänä?
Vaihdoin 80% vedestä ja laitoin uusia esineitä altaaseen. Altaassa vanha hiekka, suodatin ja pienet kivet. Uutena altaaseen laitoin kannon ja isoimman kiven. (liotin 2-3 päivää vedessä, jonka jälkeen pesin kuumalla vedellä juuriharjan kanssa...) Lisäksi vaihdoin kaikki kasvit toisiin.
2. Laitanko tulisuat tuohon kyseiseen altaaseen, vai vaihtoehtoisesti odottelemaan 112-ltraiseen taiston, kuparimonnisten ja partamonnin seuraan?
3. Ehdotuksia altaan ulkonäön muokkaukseen?
4. Muita vinkkejä, miten saan tulisuat viihtymään. (Jaksoin lukea tämän keskustelun noin puoleen väliin asti, jonka jälkeen lukuinto lopahti...)