Miltsien kasvatus

Synnyttävät ja kutevat hammaskarpit. Miljoonakalat, mollit, platyt, killikalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Tolvis78
Starting Member
Starting Member
Viestit: 12
Liittynyt: 09:34, 27.09.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Heinola

Miltsien kasvatus

Viesti Kirjoittaja Tolvis78 »

Vinkkejä miten pääsisin alkuun miltsien kasvatuksessa ja mitä erikoista siihen tarvitaan? Otatteko aina tietyn uroksen erikseen kasvatusta varten ja mistä hankkitte kalat sitä varten? Kasvatatteko jotain tiettyä väriä? Käytättekö jotain lisävitamiineja tai miljoonakalojen omaa ruokaa? Kaikki tieto olis nyt tarpeen näin aloittelijalle, kiitos. :D
Aprikoosi
Member
Member
Viestit: 282
Liittynyt: 14:02, 29.07.2010
Akvaarioseurat: PAK
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Harjavalta

Re: Miltsien kasvatus

Viesti Kirjoittaja Aprikoosi »

Jos ihan "tavallisista" milkkiksistä (ei hohdoista) on kyse, niin kannattaa varmistaa, että niiden perusvaatimukset on tiedossa ja myös hanskassa. Akvaario on ilmeisesti jo perustettu, joten se puoli on hoidossa (vesiarvot, hoitorutiinit yms.)?
100 l: sinineppareita, tähtipartis ja sukarapuja. MYYTÄVÄNÄ!!!!!
250 l: monnisia, paratiisikala, lehtarit ja partikset.
Jebuzca
Member
Member
Viestit: 430
Liittynyt: 20:25, 13.05.2009
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Miltsien kasvatus

Viesti Kirjoittaja Jebuzca »

Meillä ei muuta kuin ostettiin pari naarasta ja uros millis ja laitettiin valmiiseen altaaseen. Nyt niitä on allas 128l täynnä poikasia ja muutamia naaraita tulee osteltua. Jos haluaa kasvattaa tiettyä väriä niin sitten hommaa sitä tiettyä väriä. Miljoonakala kun viihtyy se lisääntyy ihan itsekseen ei se muuta tarvitse. [;)]
95l Low Teck, 4 kissaa, 2 koira, poika ja uusi elämä. Hiljalleen palaamassa asiaan <3
Nniina+++
Senior Member
Senior Member
Viestit: 821
Liittynyt: 14:17, 10.11.2008
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Miltsien kasvatus

Viesti Kirjoittaja Nniina+++ »

Millejä kannattaa ruokkia hyvin eli meillä discusta murenettuna menee ja monnisten katkispellettiä ahmivat myös. Mulla poijaat tykkää täl hetkel vaan yhestä tytöstä eli kannattaa hankkia useempia naaraita ja halutun värinen poju ja kattoo mitä ekaks tulee. Sitten kun poikaset kasvaa niin "uutta verta" sekaan ettei tuu serkunkumminkaimoja kovin paljoo.
Lyhyt muisti takaa hyvän omantunnon
320 l NPT-allas
Tolvis78
Starting Member
Starting Member
Viestit: 12
Liittynyt: 09:34, 27.09.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Heinola

Re: Miltsien kasvatus

Viesti Kirjoittaja Tolvis78 »

Heips! täällä on jo ensimmäiset poikaset kasvateltu ja uusia näyttäis olevan taas tulossa, siirrän vastasyntyneet omaan pieneen faunaboksiinsa hapettimen kera kasvamaan ja ruokin niitä 3 - 5 kertaa päivässä ja veden vaihdan päivttäin ja sitten kuukauden päästä uusi siirto isompaan laatikkoon kasvamaan viellä hetkeksi ennen kuin päästän ne tonne´98 litraiseen äitiensä kaveriksi kasvamaan (siis mulla on kolme akvaariota 200, 150 ja 98 litraiset ja se vauvala siihen päälle) 200 litraisessa on lehtikaloja ja sitten tuolla 150 litraisessa on plätyjä ja millis urokset ja 98 litrainen toimii sitten synnytysosastona ja vanhempien poikasten kasvatus altaana siinä samassa. Elikkäs alkuun ollaan jo päästy tässä homassa ja nyt sitten innoissani odottelen minkäläisia poikasia meillä on kasvamassa...... :D Otan tytöt pois poikien luota tietysti etteivät keskenään pääse lisääntymään ja nyt sitten vain uusia naaraita kehiin ja pikku hiljaa sitten jalostusta kohti :D mitenkäs teillä muilla on miltsien kasvatus onnistunut?
Felikez
Junior Member
Junior Member
Viestit: 98
Liittynyt: 13:29, 21.04.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Oulu

Re: Miltsien kasvatus

Viesti Kirjoittaja Felikez »

Mulla on itellä useampi poikue kasvamassa, mutta jostain syystä yhtään koirasta ei näy. Osa muksuista on vielä niin pieniä ettei niistä voi sanoakaan mitään, mutta paljon isompia, ilmiselviä naaraita on tuloillaan. Ensimmäinen oma kasvatti on oikeen komea punainen poju, mutta kaikki muut näyttäis olevan tyttöjä :O Teenkö jotain väärin, voiko hoito / lämpötila / vastaava vaikuttaa sukupuolijakaumaan?

--

Nettiä kaiveltuani löysin vastauksia, joski löytyy monta eri teoriaa... Ite veikkaisin lämpötilaa, vois kokeilla nostaa vähän ja kattoa miten käy :) Tuo yks poju kun on syntyny pahimpien helteiden aikaan ja loput nyt syksyn mittaan.
Syntymävuosi 1989, akvaarioharrastelua vuodesta 1995. Ei paha!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hammaskarpit”