Ruokakaupan merisuola..?

Meri- ja murtoveden akvaariot, kalat, tekniikka ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
liejuryömijä
Junior Member
Junior Member
Viestit: 119
Liittynyt: 00:52, 04.12.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Ruokakaupan merisuola..?

Viesti Kirjoittaja liejuryömijä »

Voiko ruokakaupoissa myytävää merisuolaa (joditonta) käyttää murtovesikaloille? Onko siitä kalojen elimistölle tai iholle/kiduksille haittaa? Sen tiedän että korallit vaativat paljon mineraalirikkaampaa suolaa eli oikeaa akvaariomerisuolaa, mutta hinnan takia minua kiinnostaa voiko liejuryömijöille käyttää kaupan suolaa?
Suosikkeina isot petokalat ja pallokalat :)
hx
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1294
Liittynyt: 10:55, 26.11.2004
Paikkakunta: espoo

Re: Ruokakaupan merisuola..?

Viesti Kirjoittaja hx »

Kovin montaa euroa et -oletettavasti aika pienillä vesitilavuuksilla ja kohtuullisen alhaisilla suolapitoisuuksilla- tuolla lailla säästä. Vaikka vaihtelisit vettä aika taajaankin.
Jättäisin ruokakaupan merisuolan ruuanvalmistukseen.
-Gone fishing-
Kimmo S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2243
Liittynyt: 14:37, 18.04.2002
Akvaarioseurat: SMAS, Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ruokakaupan merisuola..?

Viesti Kirjoittaja Kimmo S »

Tuskinpa voi käyttää. Ainakin merikalat tarvitsevat kasvaakseen mineraaleja suolavedestä. Vesiarvotkaan tuskin asettuu kohdilleen kuten oikean merisuolan kanssa.
Ankerias
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 20:41, 02.02.2013
Sukupuoli: Mies

Re: Ruokakaupan merisuola..?

Viesti Kirjoittaja Ankerias »

Perusteilla on 40-litrainen nanoriutta-akvaario. Tuollaiseen vesimäärään ei kulu isoja määriä suolaa enkä viitsisi kovin isoa suolatonkkaa ottaa nurkkiin pyörimään, jos ei ole pakko. Tietenkin suolaa tarvitsee lisätä vedenvaihtojen yhteydessä, mutta silti tarve tullee olemaan varsin pieni. Kävikin siksi mielessä (vaikka tätä ei suositellakkaan) käyttää kaupasta saatavaa, ensisijaisesti ruoanlaittoon tarkoitettua merisuolaa. Saatavilla olisi puhdistamatonta ja lisäaineetonta suolaa joka siis käsittääkseni on juuri samaa mineraaliseosta kuin valtamerissäkin, tässä tapauksessa atlantissa. Nouseeko yhtään peukkua?
SKMake
Junior Member
Junior Member
Viestit: 239
Liittynyt: 21:33, 04.05.2012
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: New York

Re: Ruokakaupan merisuola..?

Viesti Kirjoittaja SKMake »

Ei nouse meikäläisen peukku, mutta en ole kyllä koskaan kokeillut minkälaiset vesiarvot sellaisella suolalla saa aikaan. Äkkiseltään tulee mieleen ajatus, että mikäli se ruokakaupan suola kävisi niin se olisi yleisesti harrastajien käytössä. Olisi suorastaan maailmanluokan huijaus mikäli riuttasuola olisi rahanhukkaa! Tuollaiseen 40 litraiseen tekisin viikottaisia sanotaan 10 litran vedenvaihtoja, jolloin tarvitset about 7kg Red Sean riuttasuolaa vuodessa. Se (7kg) ämpäri on pieni ja helppo piilottaa. Maksaa alta kolmekymppiä, joten ei se hinnasta jää kiinni.

Sitten se tärkein - Netti on pullollaan neuvoja kuinka paljon ja kuinka tiheään vettä pitää vaihtaa. Sanoin yllä, että 10 litraa viikossa ja perustan sen omiin kokemuksiin nanoriutasta. Pienellä akvaariolla vedenvaihdoilla hommaa pyörittää varsin mukavasti. Vedenvaihton suuruuden ja tiheyden määrää lopulta se, että...

1. miten nopeasti vesi likaantuu? Mitä enemmän elukkaa, sitä enemmän jätettä.
2. kuinka suurta kulutus on? Mitä enemmän elukkaa´, sitä suurempaa on kulutus.
Fluval Sea 20L
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Meri- ja murtovesi”