Amazon biotooppi

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Henkkaz
Member
Member
Viestit: 266
Liittynyt: 15:17, 08.12.2008

Amazon biotooppi

Viesti Kirjoittaja Henkkaz »

Elikkäs mielessä ois amazon biotooppi. Allas on 200 litraa ja kalastona tällä hetkellä lehtikala (tiedetään liian pienessä), 2 haarniskamonnia, 4 palettia + 6 poikasta ja parttis. Aattelin myydä/lahjoittaa nuo kaikki pois ja uutta kalastoa suunnitelin tämänäköiseks.

3 Kimalaispalloa
10 monnista (ei tietoa vielä mikä laji)
30 kardinaalitetraa
ja sitten joku pleko ois ihana (ehdotuksia)

pH vois olla siinä 6,5 tuntumassa kuhan saadaan se CO2 lisäys. Lämpötila olis joku 26 astetta.

Kasveja on jo valmiina miekkakasvia, mutta muut kasvit hakusessa (ehdotuksia).

Suunniteltiin isoa moorapuu juurakkoa ja semmosia levymäisiä kiviä.

Kasvi ja pleko ehdotuksia ja muita neuvoja ja muuta toivoisin saavani. :D
kimsl
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1009
Liittynyt: 14:52, 19.03.2007
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Amazon biotooppi.

Viesti Kirjoittaja kimsl »

Kimalaispallokaloja ottaisin mieluummin enemmän, sillä on parvikala! Jätä mieluummin vaikka kardinaalit pois ja otat isomman parven palloja :D ?!
Henkkaz
Member
Member
Viestit: 266
Liittynyt: 15:17, 08.12.2008

Re: Amazon biotooppi.

Viesti Kirjoittaja Henkkaz »

Eli oisko tää sit parempi?

6 kimalaispalloa
10 monnista
joku kiva pleko
Sit vois otta vielä jotakin lajia vai??
eeli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 19:07, 24.10.2004

Re: Amazon biotooppi

Viesti Kirjoittaja eeli »

Käytetäänpä tätä vanhaa ketjua kun samansuuntaisia ajatuksia pyörii. Akvaario on 240 litrainen, ph ilman turvelisäyksiä 6,8, lämpötila n. 26 astetta. Kovuuksia en nyt juuri muista, keskikovaa oli, tarkistan lukemat piakkoin. Turvelisäystä suunnittelen, liekö tarpeen? Suunnitelmissa ei siis ole tiukka biotooppi vaan lähinnä geotooppi.

Tällä hetkellä kalastona on 10 lasitetraa ja kookas lehtikala, pohjalta lähdössä isopurje ja ripsari. Helmimonnisia haluan pohjalle suuren parven, lukumäärä x. Kimalaispallokaloja mielisin parvea, tetrojen ja lehtikalan kohtalo vain mietityttää. Talkkareita kaipaisin, mitäs noihin arvoihin sopivaa tuolta suunnalta löytyisi?
Debugger
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 610
Liittynyt: 18:36, 20.11.2008
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lahti

Re: Amazon biotooppi

Viesti Kirjoittaja Debugger »

Täällä ilmoittautuu yksi Amazonas diggari. Itselläni myös enemmän geotooppi kuin biotooppi, koska sitä on vaikea vaalia ihan tarkasti. Onneksi vesilaitokseni tarjoama vesi on sitä 6.8 luokkaa jo valmiiksi eikä käytetä klooria. Turveuute on tarpeellista vain jos kalat sitä vaativat, humus ja ruskeavesi ongelma hoituu kun laittaa tarpeeksi kantoja, mieluiten mangrovea koska se on partisten herkkua, siitä irtoaa myös humusaineita ihan itsekseenkin. Peruskasveina on hyvä pitää vallisnerioita jotka antavat kasvipöheikköjä ja piiloja, samoin kun kantoja ja sokkeloita saa olla runsaasti, riippuu tietysti kalastosta mutta vaihtelevaa pohjanrakennettakin kannattaa käyttää, ruovimpaa ja pehmeää jota saa eri soralajikkeita sihtaamalla.

Itselläni on kaloina kaksi vannekirjoahventa, yksi helmikirjoahven, yksi iso lehtikalapoika (morsian hakusessa) kymmenkunta inkkaria. Löytyy myös avainkirjoahven pari joten nämä edustavat tätä ahven osastoa ja pikkukaloja. Pohjan asukkeina on kaksi partamonnia, kuusi kuparimonnista, yksi noitamonni ja sokerina pohjalla iso okajuovamonni. Nilviäisiä edustaa x määrä kierteissarvikotiloita ja omenakotiloita. Kasveina on pääasiassa erillaisia vallisnerioita, peikonlehteä ja ruttojuurta. Ahvenet tekevät hennoista kasveista silppua, joten niitä ei kannata yrittää. Kantoja on useita ja ne muodostavat sellaisen sokkelon, että kaikille riittää piiloja, jättiläisvallisneria metsään on helppo pujahtaa myös jos tulee tukalaa ja paeta pitää. Ahventen välillä tulee aina otteluita, sitä ei voi välttää.

Allas on 525 litraa ja sitä puhdistaa JBL CristalProfi e1501 ja Fluval 305 ulkosuodattimet. Aikaisempi kokonaisuus oli 185 litraa, mutta se jäi harmittavan pieneksi joten isontamisen aika tuli noin vuosi sitten. Nykyisellään on myös pienempi 140 litranen avarampi ja vähempikasvinen tetra-allas jossa on kaksi partista ja 40 neontetraa. Se toimii myös evakuointi altaana jos isossa pöntössä aletaan oikein kunnolla tappelemaan. Vedet pitää olla tietenkin samat, tai ainakin lähellä toisiaan.

Ihmeen vähän on amazonas poppoota? Minusta tälle voisi perustaa vaikka oman kokonaisen alueen, on se sentään yksi maailman suurimmista makeanveden altaista ja sen kaikkia ekosysteemin yksityiskohtia tuskin koskaan tullaan selvittämään täydellisesti.
Minä kerkiän portille 0,8 sekunnissa, entä sinä?
My love: Chiclidae
eeli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 19:07, 24.10.2004

Re: Amazon biotooppi

Viesti Kirjoittaja eeli »

Mun Amazon on tainnut levähtää Etelä-Amerikkalaksi. Pallokalahaaveista luovuin, tämän hetken elämäntilanne kaipaa helpompia hoidokkeja. Kasveissa löytyy vielä muiden maanosien edustajia joista on tarkoitus luopua jahka aika on, kantoja pitäisi hankkia lisää. Kalasto kaipaisi vielä tehokasta levänsyöjää, lisäksi pohdin noiden lehtikalojen kohtaloa, joku tiukassa parvessa uiva pikkukala saattaisi olla näyttävämpi. Mies ja lapset ovat tosin noihin kovin ihastuneita. :roll: Nokkamonnia mulle on suositeltu, noitamonnit ovat hauskoja ja joku plekokin olisi kiva. Kalastona on tällä hetkellä:
6 lehtikalaa (määrä vähenee jos/kun kudut alkavat)
10 lasitetraa
6 helmimonnista (15 tulossa)
6 nuolimonnia
Partamonni
Keltabarbi (jäänne vanhasta kalastosta)
3 omenapallokotiloa tulossa

Olisi tosiaan kiva lueskella miten muut ovat oman biotooppinsa toteuttaneet. :)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”