Onko muilla tällaista pelkoa?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Missy80
Member
Member
Viestit: 339
Liittynyt: 16:05, 04.11.2012
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Onko muilla tällaista pelkoa?

Viesti Kirjoittaja Missy80 »

Omaa akvaarioharrastusta on aina häirinneet kaikki ylimääräiset poksahdukset, joku uusi vedenliritus, kaikki pienetkin ns. tunnistamattomat naks-äänet. Näitä naksauksia tulee siis ainakin järjen mukaan mm. ajastimista, valaisimen viiletessä ja jääkaappi ja muutkin sähkölaitteet pitää sellaisia ääniä, joita tulee kuunneltua vasta hiljaisuudessa. Veden ääntä voi alkaa kuulua heti jos vedenpinta akvassa laskee vähän alle sisäsuodattimen tuloaukon. Ne häiritsee unta, vaikka tietää akvaarioiden olevan ihan ehjiä ja toimintakuntoisia. Kai mulla on vaan kamala pelko, että joku aamu olisi tuhat litraa vettä lattialla ja mieletön remontti edessä. Pakko myöntää, että tämä pelko vaikuttaa harrastukseen, mutta koitan edelleen vaan tottua :D. Olenko ihan ainoa?
tnt73
Starting Member
Starting Member
Viestit: 29
Liittynyt: 11:30, 03.12.2012
Sukupuoli: Mies

Re: Onko muilla tällaista pelkoa?

Viesti Kirjoittaja tnt73 »

Enpä ole tullut moista miettineeksi, mutta nyt kun kysytään, niin vastataan.
Eipä ole moista pelkoa, 80 luvun puolivälistä ollut liki aina yksi tai useampi
akvaario, mutta eipä ole pelotellut 8-)
Koomikko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2235
Liittynyt: 13:14, 20.04.2012
Akvaarioseurat: Kalasoppa
Sukupuoli: Mies

Re: Onko muilla tällaista pelkoa?

Viesti Kirjoittaja Koomikko »

Ei ole tuollaisia pelkoja. Ensimmäisen kerran kun täyttää akvaarion sitä sormet ristissä toivoo että akvaario kestää. Nykyisen akvaarion kanssa ihmettelin pitkään kun päivittäin akvaarioon sai lisätä noin 5l vettä. Kaikki tuli tarkastettua moneen kertaa ettei vaan vuoda mistään. Vaikka letkuliitokset ja suodattimet on varmistettu moneen kertaan ja vuodoista ilmoittaa hälyttimet silti kävin kaikki moneen kertaan läpi etsien vuotokohtaa. Kun selvisi ja myönsin itselleni että tuon verran vettä vaan haihtuu olen saanut mielenrauhan ja luotan siihen ettei mitään vahinkoa tapahdu. Lorinat, naksahtelut, pöri ja veden haihtumiset ei enään häiritse.
Kirjoituksistani ei pidä loukkaantua.
ninnuliini
Junior Member
Junior Member
Viestit: 208
Liittynyt: 12:31, 12.07.2011
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Oulu

Re: Onko muilla tällaista pelkoa?

Viesti Kirjoittaja ninnuliini »

Kyllähän sitä yöllä joskus herää jos joku napsahtaa, mut en mä pahemmin mieti asiaa. Jos pelolle antaa vallan niin harrastus ei ole kivaa silloin. Nytkin tulossa isompi allas ja kohta olkkarissa melkein 1000l vettä. Yhtälailla saattaa vesivahinko tulla astianpesukoneesta, pyykinpesukoneesta tai niinkuin meidän naapurin lattiat keni remonttiin kun lämminvesivaraaja oli vuotanut tovin aikaa ilman, että sitä oli huomattu.
suomunaama
Senior Member
Senior Member
Viestit: 585
Liittynyt: 17:45, 29.05.2013
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kaarina

Re: Onko muilla tällaista pelkoa?

Viesti Kirjoittaja suomunaama »

Kun sain tuon 1200-litraisen, ensimmäinen yö oli vähän levoton totutellessa uuden laitteiston ääniin. Sen jälkeen ei ole pelottanut. Mä kuuntelen kanssa illalla musiikkia kuulokkeilla niin pitkään, että en sen jälkeen oikein edes huomioi mitään ääniä. Joskus, kun iso +20 cm kala hyppää vedestä päin kansilasia, säpsähtää väkisinkin. :) Isopurje käy välillä pinnassa ''kääntämässä kylkeä''. kun on valinnut niin ahtaan piilon, ettei mahdu kunnolla. Joskus vedenpinta oli yhäällä, ja suodatin roiskaisi aina ilmakuplia päästäessään vettä lattialle, ja se levisi suodattimen alle. Kyllä siinä tuli neuroottisena pyyhkeen kanssa istuttua suodattimen vieressä ja vahdittua mahdollista vuotoa, kunnes itse huomasin, että suodatinhan sitä vettä ruiskii.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”