The redox potential is low or even negative. The ideal range is between -50 and -250 mV.
If it exceeds -50 mV, the denitrification reaction may stop at the nitrite stage!
If it falls below -300 mV, all the nitrate is reduced. The bacteria then start to use sulphate. This is a
very undesired process because the end product of this reaction is Hydrogensulfide.
Hydrogensulfide (H2S) is toxic and smells very strange like fouling eggs.
The Nitratereductor can be controlled by the rate of feeding or the flow rate of water:
If the redox potential exceeds -50 mV or even gets positive, the dosage of food can be increased or
the flow rate decreased.
If the redox potential sinks below -300 mV, the feeding can be reduced or the flow rate increased.
Kopio/liitä tuonne teksti, niin saat "suurinpiirtein" suomennoksen. Pikkasen hassulta näytti mutta jyvälle pääsee.
(sorry en nyt jaksanut itsekkään tuota alkaa "suomentamaan" kieliasuun) ihan vaan vinkiksi tulevaisuuteen.
Pannaan tähän väliin vapaa käännös kansantajuisesti.
Redox arvon on hyvä olla välillä -50 ja -250. Ei saa mennä yli -50 tai lopettaa toimintansa. Jos taas menee alle -300 niin alkaa haisemaan paskl...
Jos Redox nousee yli -50 niin pienennetään virtausta ja/tai lisätään ruokaa bakteereille. Jos taas laskee alle -300 niin lisätään virtausta ja/tai vähennetään ruokaa.
Suositus virtaus tolle härvelille on 1-4l/h.
Suuri Kiitos Jorg...Oli just mitä toivoin jonkun tekevän..
Helpottaa taas elämää..
Olen laitamassa 750L Pytyn kohta toimimaan..
Ilman ala allasta, sen takia toi NR 1000 on nyt 250 litrasessa kypsymassä