Tarkkuutta nettikauppoihin

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
dogfish
Member
Member
Viestit: 321
Liittynyt: 16:18, 04.11.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Porvoo

Tarkkuutta nettikauppoihin

Viesti Kirjoittaja dogfish »

Aloitan uuden keskustelun, koska aihe alkoi mennä offtopiciksi tuolla hiilidioksidijärjestelmän palikkaohjeosiossa. Tilasin siis Saksasta Top-Messtechniciltä ph-controllerin (ph-201) ebayn kautta, jota en saanut kalibroitua sitten millään. Anturi ei reagoinut millään tavoin, kun sen siirsi emäksisestä liuoksesta happamaan. Kun laitoin asiasta sähköpostia, vastasivat kyllä kiitettävän nopeasti ja kehoittivat aktivoimaan elektrodin pitämällä sitä tislatussa vedessä 4-8 tuntia. En tiedä mihin tuo perustuu, mutta ei auttanut. Olivat kovin haluttomia ottamaan tuotetta takaisin, neuvoivat kyllä kalibroinnissa kovasti. Jankkasivat samoja ohjeita, jotka olin saanut paketin mukana ja joiden mukaan olin kalibrointia yrittänyt suorittaa. Pitkän sähköpostittelun jälkeen he vastasivat, että "Hyvä on, lähetä se takaisin halvimmalla tavalla". Pyysivät myös huomioimaan, että jos tuote ei olekaan viallinen heidän tarkastettuaan sen, he laskuttavan 30 € + postikulut paluupostista.

Tämä on sinänsä kummallinen asenne, koska EU:n sisällä nettikaupasta ostettavilla tuotteilla on palautusoikeus. Saksaan vieläpä 14 vuorokautta. Näin ollen saan halutessani vaikka palauttaa tuotteen huolimatta siitä onko se viallinen vai ei. Aikaisemmat kokemukseni nettiostoksista Zooplussaan ja Aquaristikshoppiin ovat sujuneet ongelmitta. Palautettavat tuotteetkin haetaan ovelta ja palvelu on ollut esimerkillistä. Tämän Top-Messtechnikin kanssa hieman arveluttaa, mutta toivotaan että homma päättyy hyvin...

Tosin jätän elektrodin vielä akkuveteen vuorokaudeksi, koska olen lähdössä reissuun ja yritän VIELÄ KERRAN kalibroida. Ellei onnistu, ristin sormeni ja lähetän tuotteen takaisin.

Laitan viestiä siitä, miten homma etenee, mutta mielelläni kuulisin muiden kokemuksia mahdollisesti vältettävistä nettikaupoista.
Aqualung
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5530
Liittynyt: 13:54, 06.04.2007
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lieto

Re: Tarkkuutta nettikauppoihin

Viesti Kirjoittaja Aqualung »

Mikä tässä sitten oli se pointti? Että ensin keskustellaan ja pyydetään oikeasti selvittämään ja kun se ei tuottanut tulosta pyydetään palauttamaan tuote? Noinhan juuri se nyt kuuluukin mennä; eri asia jos olisivat lähettäneet väärää tavaraa jolloin luonnollisesti heti palautukseen.
My word's but a whisper - your deafness a SHOUT.
I may make you feel, but I can't make you think.

Liikkuvaa ja liikutettua kuvaa riutastani YouTubessa
aquamarina
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1451
Liittynyt: 18:46, 28.07.2005
Paikkakunta: oulu/Kempele

Re: Tarkkuutta nettikauppoihin

Viesti Kirjoittaja aquamarina »

Taitaa olla väärää tieto tuo, että nettikaupoissa on automaattisesti palautusoikeus http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/yr ... misoikeus/, ainakin tuon mukaan.
dogfish
Member
Member
Viestit: 321
Liittynyt: 16:18, 04.11.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Porvoo

Re: Tarkkuutta nettikauppoihin

Viesti Kirjoittaja dogfish »

Aqualung: Pointti on lähinnä se, että jos tuotteella on 14 päivän palautusoikeus, miten liike voi periä ylimääräisiä kustannuksia tuosta viallisuuden tarkistamisesta. Jos tuotteen saa palautta joka tapauksessa. Toki palautettavan tuotteen on oltava käyttämätön.

Eli jos joku osaa tulkita tai tietää, miten noita palautusoikeuksia tulkitaan, kuulisin mielelläni. Tätä lähinnä ajoin takaa sekavan selvitykseni kanssa. Katsellaan nyt sitten miten suhtautuvat palautukseen, jos siihen päädytään.

Hyvin yhteistyö siis pelannut tähän mennessä, ei siinä mitään, vaikka tiukan linjan ottivatkin. Ehkä päädyn antamaan heille positiivisen palautteen, koska maksavat jokaisesta postiivisesa palauteesta asiakkaale 5€ suuruinen alennus kupongin [;)] !
dogfish
Member
Member
Viestit: 321
Liittynyt: 16:18, 04.11.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Porvoo

Re: Tarkkuutta nettikauppoihin

Viesti Kirjoittaja dogfish »

No niin, laite tuli saksanmaalta takaisin. Tilalle olivat laitteneet uuden anturin, joka oli ilmeisesti testattu, koska oli "nesteessä" kun otin suojan pois. Kalibrointi sujui ongelmitta, koska itselläni sattui olemaan Seran kalibrointinesteet. Olivat testanneet anturin niillä nesteillä, jotka paketissa oli mukana. Toisin sanoen käyttäneet mun kalibrointinesteet. No, ei ole iso tappio. Toisessa pullossa oli tippa jäljellä, toinen typötyhjä.

Lopputuloksena sanoisin, että ei kai tätä kauppaa kannata boikottiin panna. Kalibrointinesteet ja palautuspostit tuli takkiin, mutta loppu hyvin.... Saksalaisen tarkkaa toimintaa kaikin puolin :mrgreen:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”