Tuore ravinto
Valvoja: Moderaattorit
Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
- akvaarion tilavuus ja mitat
- Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
- Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
- Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
- Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
- Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
- Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
- Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?
Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Tuore ravinto
Olen monesta eri lähteestä lukenut, että kaloille voi antaa myös tuoretta ravintoa, esim. kurkkua, paprikaa, salaattia. Varsinkin partamonnien suurta herkkua on kuulemani mukaan kesäkurpitsa. Millaisessa muodossa tuore ravinto, esim. kesäkurpitsa, kaloille annetaan? Annetaanko se ihan raakana, vai pitääkö se käsitellä jotenkin?
-
- Advanced Member
- Viestit: 1040
- Liittynyt: 14:48, 02.11.2001
- Paikkakunta: Vaasa / OAS
Re: Tuore ravinto
Raaka kelpaa hyvin. Raa'at kurkut, paprikat, kesäkurpitsat jne kelluvat, joten jotain lisäpainoa niihin pitää laittaa. Paljon käytetty keino lävistää vihannes pikkulusikalla ja pudottaa eines lusikkoineen päivineen altaasee. Kiehautettu (tai mikrossa vesikupissa minuutin tms hauduttettu kesäkurpitsa uppoaa paremmin.Maippi kirjoitti:Olen monesta eri lähteestä lukenut, että kaloille voi antaa myös tuoretta ravintoa, esim. kurkkua, paprikaa, salaattia. Varsinkin partamonnien suurta herkkua on kuulemani mukaan kesäkurpitsa. Millaisessa muodossa tuore ravinto, esim. kesäkurpitsa, kaloille annetaan? Annetaanko se ihan raakana, vai pitääkö se käsitellä jotenkin?
Liiallisuuksiin ei kannata mennä: varsinkin kurkku vetisenä voi pilata vettä liian kauan vedessä lilluessaan. Partikselle sopiva annoskoko on mielestäni noin sokeripalan kokoinen viipale. Partikselle kelpaavat myös pakasteherneet mainiosti (pakasteherneet uppoavat itsestään).
-
- Elite Senior Member
- Viestit: 15316
- Liittynyt: 16:24, 05.11.2001
- Akvaarioseurat: HAS, Ciklidistit,
- Sukupuoli: Mies
- Paikkakunta: Helsinki/HAS/Ciklidistit/TAS
- Viesti:
Millainen kalastosi on. Josko ne seuraavanlaista tuoreruokaa söisivät:
http://www.aquahoito.info/suomi/ohjeita/rakmix.php
http://www.aquahoito.info/suomi/ohjeita/rakmix.php
Sivuillani voi jo olla vastaus kysymykseesi:
http://www.aquahoito.info/suomi/sivuni.php
jo yli 15000 kirjoittamaani viestiä täällä.
http://www.aquahoito.info/suomi/sivuni.php
jo yli 15000 kirjoittamaani viestiä täällä.
Onko joku kokeillut noihin mixeihin tuoretta kotimaista nokkosen lehteä? Keväällähän niitä kannattaisi poimia ja pakastella.
" Silikonirinnat ovat kuin jalopuuratti Ladassa: Kiva hivellä mutta kyyti ei parane"
http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Syksyllä seuran kanssa tehtiin räkmixiä, johon laitettiin tavanomaisten ainesten lisäksi nokkosta. Hyvin tuo on ainakin meillä maistunut, en tiedä sitten mitenkä muilla.jartzu65 kirjoitti:Onko joku kokeillut noihin mixeihin tuoretta kotimaista nokkosen lehteä? Keväällähän niitä kannattaisi poimia ja pakastella.
Kuivaus on varsin hyvä ja luonnollinen nokkosen säilytyskeino. Pimeässä tai vähintään varjossa pienissä nipuissa ilmavasti riippuen kuivavat sisällä ihan itsestään. Kun varretkin ovat kuivia tai lähes kuivia, siirretään paperipussiin.
En ole ihan varma, mutta ehkäpä C-vitamiini ei säily niin hyvin kuin pakastettaessa kuitenkaan, mutta sitä on runsaasti nokkosessa.
En ole ihan varma, mutta ehkäpä C-vitamiini ei säily niin hyvin kuin pakastettaessa kuitenkaan, mutta sitä on runsaasti nokkosessa.
Tuossa mietin vaan että kummassakohan säilytysmenetelmässä, kuivatus/pakastus tuo vitamiinipitoisuus on paremmin taattu?liina kirjoitti:Kuivaus on varsin hyvä ja luonnollinen nokkosen säilytyskeino
" Silikonirinnat ovat kuin jalopuuratti Ladassa: Kiva hivellä mutta kyyti ei parane"
http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasvin tilavuus pienenee ja se vahvistuu kuivattaessa tilavuuteensa nähden. Esimerkiksi acerolakirsikkatabletissa on hirmuinen määrä c-vitamiinia yhdessä tabletissa ja se on kuivattua kirsikkaa. (Ainakin tuo pilleri mitä olen tavannut käyttää. Ei Xylisweet, vaan se puhdas.)
Ja eikö C-vitamiini ole niitä herkimmin säilyviä vitamiineja? Siis helposti pilkkoutuvaa sorttia. Liika lämpökin sitä tuhoaa.
Ja eikö C-vitamiini ole niitä herkimmin säilyviä vitamiineja? Siis helposti pilkkoutuvaa sorttia. Liika lämpökin sitä tuhoaa.
Olen kaloille kuivaillut nokkosen- ja voikukanlehtiä.
Niitä syö ja nyppii melkein kaikki kalat ahneesti.
Kuivatus senvuoksi, että pakastin on jo pullollaan kaikkia kalanruokia, ettei ihmisruuat tahdo sekaan sopia.
Ihan perheriitoja välttääkseni pitää ainakin osa kalanmuonista siis säilöä muuten kuin pakastamalla![Wink [;)]](./images/smilies/icon_wink.gif)
Niitä syö ja nyppii melkein kaikki kalat ahneesti.
Kuivatus senvuoksi, että pakastin on jo pullollaan kaikkia kalanruokia, ettei ihmisruuat tahdo sekaan sopia.
Ihan perheriitoja välttääkseni pitää ainakin osa kalanmuonista siis säilöä muuten kuin pakastamalla
![Wink [;)]](./images/smilies/icon_wink.gif)
Alkuperäiselle kysyjälle: Kurkku kelpaa mainiosti nuorille partamonneille täällä.
Teen niin että otan kaksi ronskia viipaletta kuoritusta kurkusta, lankaan on sidottu kivi päähän, ja neulalla pujotan langan sopivasti näiden kurkkujen läpi niin että kurkut ovat langassa pystyssä kuin autossa renkaat.
Tämän lasken pohjalle ja sitten lanka kiinni lasia vasten akvaarion yläreunaan vaikka teipinpalalla.
Monnit hyökkäävät heti syömään, ja imevät niin kauan että kurkusta on kovat reunat vain jäljellä, ja monnit pystyvät uimaan kurkun läpi, johon ovat imeneet reiän.
Sitten vaan nostan langan ylös ja kurkut roskiin, lanka hyllyyn kiven ympärille kelattuna - näin on monnit ruokittu.
Annan usein muutamia tunteja kurkun olla altaassa, kyllä ne sen siinä ajassa syövät.
3 partamonnia on parhaimmillaan parissa tunnissa 3 kurkunviipaletta imeskellyt puhki.
Teen niin että otan kaksi ronskia viipaletta kuoritusta kurkusta, lankaan on sidottu kivi päähän, ja neulalla pujotan langan sopivasti näiden kurkkujen läpi niin että kurkut ovat langassa pystyssä kuin autossa renkaat.
Tämän lasken pohjalle ja sitten lanka kiinni lasia vasten akvaarion yläreunaan vaikka teipinpalalla.
Monnit hyökkäävät heti syömään, ja imevät niin kauan että kurkusta on kovat reunat vain jäljellä, ja monnit pystyvät uimaan kurkun läpi, johon ovat imeneet reiän.

Sitten vaan nostan langan ylös ja kurkut roskiin, lanka hyllyyn kiven ympärille kelattuna - näin on monnit ruokittu.
Annan usein muutamia tunteja kurkun olla altaassa, kyllä ne sen siinä ajassa syövät.
3 partamonnia on parhaimmillaan parissa tunnissa 3 kurkunviipaletta imeskellyt puhki.
-
- Advanced Member
- Viestit: 1313
- Liittynyt: 21:53, 23.09.2003
- Akvaarioseurat: HAS
- Sukupuoli: Mies
- Paikkakunta: Lappeenranta
Nokkosia ei sitten kannata kerätä sieltä missä ne parhaiten kasvavat eli lantalan vierestä. Sellaisissa paikoissa kasvaneissa nokkosissa on ihmisellekin liikaa nitraattia joten vaikutus akvaariossa saattaisi olla huima.jartzu65 kirjoitti:Onko joku kokeillut noihin mixeihin tuoretta kotimaista nokkosen lehteä? Keväällähän niitä kannattaisi poimia ja pakastella.
Jos vain tilat sallivat niin kyllähän toki kuivattaminen on taloudellisempi vaihtoehto kuin pakastaminen ja taitavat nuo vitamiinitkin säilyä vielä vähän paremmin. Voisihan nokkosenlehtimurskaa ehkä tarjota hiutaleruokanakin niitä syöville kaloille.
Hän joka sanoo ettei koskaan pidä antaa periksi, ei hyväksy elämän realiteetteja.