"rumat kalat"

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
talvikko
Junior Member
Junior Member
Viestit: 70
Liittynyt: 11:07, 21.04.2015
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Rovaniemi

"rumat kalat"

Viesti Kirjoittaja talvikko »

Tuttava tuli käymään ja katsomaan akvaarioita. Odotti näkevänsä altaat täynnä sateenkaaren kirjavia isoja kaloja. Olohuoneen 400l edessä tuli kysymys: miksi sulla on noin rumia kaloja tuolla? Loukkaantuneena halusin perusteluja. Partamonni: toi suu niin ällö, ruma pää. Haarniskamonni:inhat ne sen viikset ja ruma muutenkin. Selkäuimari: luonnoton kun on niin kummallisessa asennossa ja mitä iloa niistä on kun ovat vaan piilossa ja ruman värisiäkin. Pantterikiipijä: kummat nuo sen mulkosilmät ja ruma suu. Käärmekala: miksi pidät käärmettä akvaariossa, eikö se syö noita kaloja ja käärmeet on inhottavia olioita yleensäkin, eikä ole edes kaunis. Kauneushan on katsojan silmissä ja itse olen näihin örkkeihin ihastunut, käärmekalat varsinkin ovat aivan mahtavia. Onneksi toisen huoneen kiekkolan edessä tuli sitten jo kommenttia: voi kun upeita.
Fisutar10
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6209
Liittynyt: 20:10, 25.01.2011
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: "rumat kalat"

Viesti Kirjoittaja Fisutar10 »

Suosittelisin vierasta katsomaan itseään pelistä.... :P [;)]
Akvat: 3x450l, 350l, 240l, 180l, 126l, 2x110 l,64l. Myydään: helmipallo-, sokkelo-, enkeli- ja monte dourado -plekoja, maatiais-, albiino- ja super red -partiksia, hammaskarppeja, Synodontis lucipinnis -ripsimonneja. http://www.fisutar.fi
Riippasaarni
Senior Member
Senior Member
Viestit: 991
Liittynyt: 11:28, 23.07.2014
Sukupuoli: Nainen

Re: "rumat kalat"

Viesti Kirjoittaja Riippasaarni »

talvikko kirjoitti:Tuttava tuli käymään ja katsomaan akvaarioita. Odotti näkevänsä altaat täynnä sateenkaaren kirjavia isoja kaloja. Olohuoneen 400l edessä tuli kysymys: miksi sulla on noin rumia kaloja tuolla? Loukkaantuneena halusin perusteluja. Partamonni: toi suu niin ällö, ruma pää. Haarniskamonni:inhat ne sen viikset ja ruma muutenkin. Selkäuimari: luonnoton kun on niin kummallisessa asennossa ja mitä iloa niistä on kun ovat vaan piilossa ja ruman värisiäkin. Pantterikiipijä: kummat nuo sen mulkosilmät ja ruma suu. Käärmekala: miksi pidät käärmettä akvaariossa, eikö se syö noita kaloja ja käärmeet on inhottavia olioita yleensäkin, eikä ole edes kaunis. Kauneushan on katsojan silmissä ja itse olen näihin örkkeihin ihastunut, käärmekalat varsinkin ovat aivan mahtavia. Onneksi toisen huoneen kiekkolan edessä tuli sitten jo kommenttia: voi kun upeita.
8O On aina mukavaa kuulla ihmisistä, jotka uskaltavat vailla minkäänlaista pelkoa kanssaihmisen loukkaamisesta tuoda esiin vilpittömän ennakkoluuloisen ja syväluotaamattoman näkemyksensä toisen harrastuksesta. Nojaa, meitä on moneen junaan ja osa on jäänyt asemalle.

Itseä kun kiehtoo enemmän kalojen käytös, kuin ulkonäkö on jäänyt nuo muut osiot vähän vähälle. Tietysti jos kala on kirkas värinen ja sen käytös on monimutkaisempaa niin onhan siinä yksi plussa enemmän, mutta jos kahdesta on valittava niin mieluummin ne erikoistuneemmat aivot.
Ahvenia ja monneja.
MinJas03
Starting Member
Starting Member
Viestit: 13
Liittynyt: 15:28, 22.10.2009
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Söderkulla

Re: "rumat kalat"

Viesti Kirjoittaja MinJas03 »

Heheh, samantapaista kommenttia sain aikoinaan (8-9 vuotta sitten) 300L altaastani jossa asusteli kaikenlaisia kummallisuuksia.
Kaveri nimesi sen omituisten otusten kerhoksi :mrgreen:

Allas sisälsi siis selkäuimareita, haarniskamonneja, lasimonneja, banjomonneja, piikkisilmiä, pari partista ja parven seeprakaloja. Olikohan seassa vielä joku pleko ehkä :) Kaikista löytyi jotain sanottavaa :D

Muoks.

Ja omasta mielestäni yksikään näistä kaloista ei tosiaan ole ruma, kaikki persoonallisia ja nättejä omaan silmään [;)]
270L Aasia/seurala, 52L helmiseeproja, 2 kissaa, labradorinnoutaja
suomunaama
Senior Member
Senior Member
Viestit: 585
Liittynyt: 17:45, 29.05.2013
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kaarina

Re: "rumat kalat"

Viesti Kirjoittaja suomunaama »

Meillä kanssa aikoinaan äiti vastusti partamonnin ottamista ensiakvaarion talkkariksi, heikäläiset kuulemma näyttävät virtahevoille ja ovat "hirveän isojakin".

Mulla tuli joku rakkaus monneihin ja matomaisiin luikeroihin ensisilmäyksellä, enkä oo ikinä nähnyt mitään rumaa noissa nykyisissäkään kasvateissa. Kirjoahvenet jostain syystä ei mulla nappaa.

Nykyään partamonnilla on seuranaan 42 ja 25 cm isopurjeplekot. Kuulemma eivät oo yhtään kauniimmiksi muuttuneet, mutta minkäs niille enää voi kun talossa jo asuvat. [;)]
malawi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1269
Liittynyt: 14:59, 22.09.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: "rumat kalat"

Viesti Kirjoittaja malawi »

Älä huoli. Ne eivät ymmärä meitä ;)
Siltsu
Senior Member
Senior Member
Viestit: 938
Liittynyt: 21:32, 10.02.2012
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tuusula

Re: "rumat kalat"

Viesti Kirjoittaja Siltsu »

talvikko kirjoitti:miksi sulla on noin rumia kaloja tuolla?
Sullahan on juuri oikeanlainen Afrikkalainen kokoonpano! 8O Jotkut (monetkaan) eivät vaan ymmärrä meitä... :mrgreen: Vain urospartamonnit ovat itsestäni kummallisia, mutta niiden sijasta noita naaraita ja muita plekoja on sitten senkin edestä! Perhoskala enää puuttuu?
450L kiipiät, teräkalat, norsukala, L75, L128, L201
180L L199, L-411, tetroja ><((((º> ><((((º> ><((((º>
100L L046, tetroja
kalaton1
Senior Member
Senior Member
Viestit: 791
Liittynyt: 18:37, 01.03.2013
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: "rumat kalat"

Viesti Kirjoittaja kalaton1 »

Fisutar10 kirjoitti:Suosittelisin vierasta katsomaan itseään pelistä.... :P [;)]
Jos täällä olisi tykkää nappi niin olisin painanut sitä :D

Meillä anoppi on ottanut asiakseen aina huomautella jotain mun akvaario harrastuksesta, no kaloja se ei vielä oo haukkunut rumaksi.
Kuuluisia lausahduksia anopin suusta:
-Eikö tuo ole liian kallis harrastus sinulle, öö? No mä en tuhlaa rahojani kaiken maailman naisten "hömpötyksiin", ja mitä tuo mun rahatilanteestani muutenkaan mitään tietäisi, omat on pennoseni.
-Kuinka sä jaksat käyttää aikaasi noihin akvaarioihin noin paljon? No tämä on oikeastaan ainoa harrastukseni. No käythän sä jumpassa, joo niin käyn :mrgreen:
-Aika ällöttävää (kun näki mut siivoamassa akvaariota), mikä sen koiran kusista/oksennuksista tai kakkakikkareisesta koiran takapuolesta tekee vähemmän " ällöttävää" [;)]

Anoppini on kuuluisa sammakoistaan, pieniä juttujahan nuo on mutta on se kumma että aikuinen ihminen ei tuohon ikään mennessä ole oppinut juurikaan käytöstapoja :roll:
Krooninen akvaariokuume vuodesta 2012
Verna
Senior Member
Senior Member
Viestit: 542
Liittynyt: 17:21, 18.02.2014
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jämsä

Re: "rumat kalat"

Viesti Kirjoittaja Verna »

Konnapartamonni (Ancistrus ranunculus) on niin ruma, että se on ihan hellyttävä. Semmoisen tahtoisin. Ja kiitos mielellään käärmekaloja myös. Konnapartis olisi mahdollinen jo nykyiseen kokoonpanoon, kärmekset jäävät "sitten joskus" -listalle.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”