75 litraa ja pallokalat?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Azrael
Starting Member
Starting Member
Viestit: 22
Liittynyt: 17:49, 09.07.2004
Paikkakunta: Turku

75 litraa ja pallokalat?

Viesti Kirjoittaja Azrael »

Tervehdys!
Olen muutaman päivän tässä selaillut viestejä ja uskaltauduin vihdoin kirjoittelemaankin :)
Olen aikeissa hankkia tässä lähitulevaisuudessa 75l akvaarion ja jonkin verran olen tutkaillut mahdollisia asukkejakin.

Erityisesti olisin kiinnostunut pallokaloista ja koitan nyt hankkia niistä mahdollisimman paljon tietoa. Mutta miten tuo 75l? Onko se tarpeeksi iso esim. kääpiöpallokalalle tai punapyrstöpallokalalle? Kimalaispallolle taitaa olla hieman liian pieni ainaskin :I

Entä punapyrstön hoito? Onko jotain suuresti eriävää esim. kääpiöpallokalaan?
Haluaisin kovasti akvaariooni myös jonkun ravun. Amanorapu olisi levänpoiston kannalta kätevä, mutta joutuuko se suurella todennäköisyydellä pallojen pilhomaksi?
Entäs marmorirapu? Tai sitten mangroverapu ( http://www.akvaariokeskus.com/kalat/taskurapu.htm ) ?

huh.. siinä nyt jokunen kysymys ensialkuun :) Kovasti kiitokset jo etukäteen mahdollisista vastauksista!
mysli
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1308
Liittynyt: 15:15, 06.06.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja mysli »

Vaikka omia kokemuksia ei ole kuin kimalaispalloista, niin uskallan sanoa, että kyllä tuonne ainakin kääpiöpalloja mahtuu.

Ja veikkaisin, että jos jonkun lajin kanssa rapu selviää, niin sitten se on tuo kääpiöpallo. Amanoravut ovat kuitenkin niin pikkuisia ja hentoisia olentoja, että vähänkin isompi pallo näkee siinä lounaan eikä kämppistä.

Marmorirapuja taas suosittelen toki jokaiselle palloharrastajalle. Mutta en sitten samaan altaaseen. Jos rapu on riittävän iso pitääkseen puoliaan, niin pallo on vaarassa. Jos rapu on liian pieni, niin se ei kauaan ole rapu. Eli omassa altaassaan kasvavat marmoriravut ja etenkin niiden poikaset ovat se paras idea.

Palloissa on toki eroa, melkeinpä joka lajissa on ne omat juttunsa, jotka erovat muista pallolajeista. Omien kokemusteni pohjalta voisin todeta pallon elämän suolan olevan syöminen, joten oikeanlaista ruokaa tulee olla tarjolla ja riittävästi vieläpä. Aika sottaisia ovat siis kaikki. Noiden kääpiöpallojen ruokinta lienee se haastavin, pienet ja nirsot mahat kun eivät mitätahansa ruokaa huoli, mutta silti sitä pitää olla usein.

Suosittelen kyllä lämpimästi pallohin tutustumista. Jos olet vanhoja viestejä hakutoiminnolla tai muuten selannut, niin olet varmastikin huomannut, että puolet pallokeskusteluista on silkkaa asiaa ja toinen puoli näiden persoonallisten pörrääjien ominaisuuksien ihastelua. :mrgreen:
Dixi et animam levavi.
Azrael
Starting Member
Starting Member
Viestit: 22
Liittynyt: 17:49, 09.07.2004
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Azrael »

Kiitokset vastauksesta =)
Juuri vanhoja viestejä selailtuani aloin tulla siihen tulokseen että pallokala voisi olla aika hauska asukki akvaariossa. Akvaario ei vielä ole pystyssä, mutta aloittelen hitaasti tiedonkeruun merkeissä :)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”