Ca-reaktorin toimintaperiaate?
Mitä tapahtuu mistä menee minnekkin ja mitä?
Mihin tarvitaan co2:sta?
Miten annostellaan altaaseen?
Onko co2 pullo välttämätön?
Toimiiko kilju menetelmällä?
Mihin tarvitaan kiertovesi pumppua?

Valvoja: Moderaattorit
Tämän ei ole nyt tarkoitus olla mikään henkilökohtainen hyökkäys ketään kohtaan, vaan ihan noin yleisellä tasolla. Omasta mielestäni tämä merivesitouhu on täällä Suomessa vielä niin pienen piirin puuhaa että eiköhän olisi järkevää yrittää sietää ilman piikittelyä niiden muutaman aloittelijan ja haaveilijan kysymyksiä joita tänne foorumille silloin tällöin eksyy. Fakta on kuitenkin varmasti se että kun enemmän harrastajia mukaan tulee niin kaikki hyötyvät kun elävän valikoima kaupoissa paranee ja lähetyksiä voidaan ottaa sisään useammin.Silakka kirjoitti:Ei varmaankaan olisi liikaa vaadittu, että uudet harrastajat, tai purkkista haaveilevat vaivautuisivat lukemaan edes ton FAQ:n ... ?
http://elpuri.aqua-web.org/faq/#kalkkireaktori
Noh nuo kysymykset ilmeisesti viittaavat nimen omaan Ca-reaktorin toimintaan mihin ei kovin syvällisesti ole siinä FAQ:ssa paneuduttu.Silakka kirjoitti:No Elpuri nyt on kuitenkin nähnyt pykälän verran vaivaa tuon FAQ:n eteen, ja tarkoituksena oli nimenomaan karsia pois ne kysymykset, mitä tänne heitettään ainakin kerran kuukaudessa. Tämä vetää nyt koko homman vessanpöntöstä.
Tyhmiä kysymyksiä ei ole... paitsi ne, joihin on vastattu FAQ:ssa.
Tietty tota ekana kelluvaa otsikkoa voisi tarkentaa, lisäämällä siihen vaikka "LUE TÄMÄ ENSIN".
Niin kuin tuossa jo todettiinkin niin CO2 ei kannata yhdistää kalkkiveden kanssa. Tuosta pinnantasauksesta sen verran että laita sen pinann tasaajan pumppu pumppaamaan sitä korvausvettä sinne kalkkivesisekoittajaan(?) ja anna sieltä ylimääräisen valua painovoimalla altaaseen.kalastaja kirjoitti:CO2 tulee kiljun käymisestä hohkakiven läpi korvaus vesi astiaan,
josta vesi valuu reaktorin pohjaan ja nousee kalsimhydroksidin läpi reaktorin yläosaan, josta letkulla vedenpinnan tasaajan kautta ala-altaaseen.
Pumppuja ei tarvita koska korvausvesi astia on paljon ylempänä kuin ala-altaan läheisyydessä sijaitseva tekniikka.
Täsmälleen samaa mieltä.Omasta mielestäni tämä merivesitouhu on täällä Suomessa vielä niin pienen piirin puuhaa että eiköhän olisi järkevää yrittää sietää ilman piikittelyä niiden muutaman aloittelijan ja haaveilijan kysymyksiä joita tänne foorumille silloin tällöin eksyy.
Joskus kun kotisivut saan tehtyä niin sinne sitten olisi tarkoitus laittaa. Mielessä on käynyt myös pdf-versio mutta koko on yli 10Mbytea joten sen avaaminen kohteessa on hitailla liittymillä liian pitkä ja en oikein tykkää siitä, että se imuroitaisiin omalle kovalevylle.elpuri kirjoitti: Mikael: aiotko laittaa jossain vaiheessa sen oppaan PDF:nä nettiin? Olis tosi jees.
Kalkkireaktori ei ole kauhean vaikea tehdä itse, PVC putkea ja PVC liimaa, jonkun verran kärsivällisyyttä ja tarkaa mitoitusta.kalastaja kirjoitti:No tarkoituksenani on tehdä itse reaktori...![]()
Moka tuli itseltänikin huomattua mutta vasta tulostamisen jälkeen. Kuvien paikkaa piti jonkun syyn vuoksi vaihtaa ja teksti jäi siinä yhteydessä korjaamatta. Nuo kirjoitusvirheetkin voisi poistaa jos muistat missä ne ovat - pistä postia tulemaan. Teksti on luettu kahden silmäparin voimalla ja Anne teki tosi hienon työn oikolukemisessa mutta silti kömmähdyksiä tapahtuu.Cano kirjoitti:Lisätään vielä pieni tarkennus tuosta loistavassa uudessa perustamisoppaassa ja tässä aiheena olleiden reaktoreiden sekaantumisessa: Sivulla 138 on Ealexin tekemiä omia "reaktoreita". Tekstissä vain tullut pieni lapsus ja keskellä on kalkkiVESIreaktori ja oikealla kalkkireaktori. Muutamia kirjoitusvirheitä lukuunottamatta loistava kirjanen. Kiitos.