Aikomuksena tehä tuosta n.100-litrasesta altaasta kotilo-allas tiikeri,- omena- ym kotiloille. Kaloiksi ajattelin platya tai jotain muuta pientä. Päälajina kuitenkin kotilot. (Käy sääliksi tiikerikotiloita kiekkoaltaassa kun raukkojen kuoret on aivan kauhean näköisiä).
Nyt sitten kiinnostaisikin tietää että kuinka paljon tuonne noita kotiloita voi ottaa? Ja miten menetellä veden suhteen? Hanasta tulee suunnilleen tällasta: ph 7, kh2, Gh3. Eli neutraalia ja pehmeää. Kipsiä ja soodaa sekaan vai? Molempia löytyy. Mitenkäs korallinpalat? Osaako kotilot käyä niitä rapsimassa? Kannattaako niitä laittaa altaaseen vai vaikuttaako ne kuinka paljon vesiarvoihin?
Entäs mitenkäs sitten kotiloitten lisääntyminen? Omenakotilothan lisääntyy makeassa vedessä, mutta olikos että tiikeri tarvihtis murtovettä? Tiikerin munia tuolla kiekkoaltaassa olisi vaikka kuinka paljon. Niitä olisi mukava ruveta kasvattamaan, tiiä sitten kuinka vaikeaa loppujen lopuksi.
Entäs ruokinta? Tavallinen kalanruoka ilmeisesti, hiutaleet, pelletit, granulaatit? Salaatti, pinaatti, spirulinatabut?
Kotilofarmi perusteilla
Valvoja: Moderaattorit
Mä kovetan vettä kipsilä, ruokasoodalla. Pohjalla on myös korallin palasia, seepiansuomua, kalkkikiveä. Vesi on altaassa kovuutta 8-9gh. Joten niille ihan jees.
Syötän kaikkia noita. Varsinkin pinaatti on suuressa suosiossa. Yksi pienilehti akvaarioon pohjaan ankkuroituna.. ja ryntäyksen saa ihan nähdä
Tiger
Syötän kaikkia noita. Varsinkin pinaatti on suuressa suosiossa. Yksi pienilehti akvaarioon pohjaan ankkuroituna.. ja ryntäyksen saa ihan nähdä

Tiger
-
- Advanced Member
- Viestit: 1700
- Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Tampere
Mikset perusta samantien murtovesiallasta kotiloille? Suola hoitaa kovuudenkin kuntoon. Itsellä tekniikkana toiminut hyvin mattosuodatin ja pumpuksi sellainen, joka soveltuu meriveteen.
Kasveja sitten vaan ruoaksi muista altaista. Ei se vaikeaa ole.
Kasveja sitten vaan ruoaksi muista altaista. Ei se vaikeaa ole.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Mitenkähän kävisis jos rupeaisin vielä suolalla läträämään, ottaen huomioon suolankäyttöni kokatessa niin todennäkösesti suola-aste olisi Kuolleenmeren luokkaa tuolla purkissa.
Mitenkäs kuitenkin jos innostuisin tuohon murtovesijutskaan niin minkälaiset testit pitää olla että tietää paljonko suolaa on lisättävä/vähennettävä ettei siitä tuu sitä Kuolluttamerta? Vai heittääkö aina vedenvaihdon yhteydessä mutu-tuntumalla suolaa sekaan? Ei kai kuitenkaan?!?
Mitä taas tulee tuohon kipsiin niin tein sillä pienen kovetustestin, 4L vettä ja rkl kipsiä kippoon. Kipsi painu pohjalle ja kovettu sinne. Kipossa oli ilmasin liikuttamassa vettä.
Jos kerran pienessä kipossa käy noin kipsille niin miten sitten tuossa altaassa? Tuon kokeiluni perusteellahan se kipsi painuu pohjalle ja kerääntyy kasoiksi sinne. Ei mitenkään nätin näköistä kun pohja on tummaa soraa (tiiän, kotilot tykkäisivät paremmin hiekasta).
Mitenkäs kuitenkin jos innostuisin tuohon murtovesijutskaan niin minkälaiset testit pitää olla että tietää paljonko suolaa on lisättävä/vähennettävä ettei siitä tuu sitä Kuolluttamerta? Vai heittääkö aina vedenvaihdon yhteydessä mutu-tuntumalla suolaa sekaan? Ei kai kuitenkaan?!?
Mitä taas tulee tuohon kipsiin niin tein sillä pienen kovetustestin, 4L vettä ja rkl kipsiä kippoon. Kipsi painu pohjalle ja kovettu sinne. Kipossa oli ilmasin liikuttamassa vettä.
Jos kerran pienessä kipossa käy noin kipsille niin miten sitten tuossa altaassa? Tuon kokeiluni perusteellahan se kipsi painuu pohjalle ja kerääntyy kasoiksi sinne. Ei mitenkään nätin näköistä kun pohja on tummaa soraa (tiiän, kotilot tykkäisivät paremmin hiekasta).
No, kun sitä kipsiä normaalisti laitetaan ehkä teelusikallinen kymmeneen litraan (jolloin GH nousee 10 astetta), niin ei se silloin enää jää pohjalle. Nimim. kokemusta on. Sekoittelee ensin sen kipsin pieneen määrään vettä ja sitten laittaa akvaarioon.
Mutta, tuosta murtovedestä. Omenakotilot eivät sitten suolasta kovasti tykkää. Oikeastaan kaikki muut kotilot kyllä suolassakin menevät, mutta omenakotiloita en sellaiseen purkkiin laittaisi.
Mutta, tuosta murtovedestä. Omenakotilot eivät sitten suolasta kovasti tykkää. Oikeastaan kaikki muut kotilot kyllä suolassakin menevät, mutta omenakotiloita en sellaiseen purkkiin laittaisi.