Kotiloiden myrkytys

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Vastaa Viestiin
lilliputti_92
Starting Member
Starting Member
Viestit: 36
Liittynyt: 19:45, 13.11.2004

Kotiloiden myrkytys

Viesti Kirjoittaja lilliputti_92 »

Minulla on ollut jo vähän aikaa kotiloita akvaariossani. Olen koittanut poistaa ne ostamalla touhunuoliaisia (2 kpl), eivätkä kotilot lähteneet. Pitäisikö ostaa lisää touhunuoliaisia vai voisinko myrkyttää akvaarion? Voiko myrkytyksestä olla haittavaikutuksia kaloille? :?
amanda
Senior Member
Senior Member
Viestit: 964
Liittynyt: 11:04, 27.08.2004
Akvaarioseurat: LAS
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja amanda »

Omakohtaista kokemusta myrkyistä ei ole, mutta olen kuullut pelkkää huonoa niiden käytöstä. Useimmiten kasvit ja herkimmät kalat ovat kärsineet, jopa kuolleet, ja kotilot sen kun porskuttavat. :?

En silti sano, etteikö tehokasta ja turvallista myrkkyä voisi olla, minä vain en ole sellaisesta kuullut. Meilläkin on kotiloita, mutta minusta ne kuuluvat akvaarion elämään. Ylimääräiset ja häiritsevät nypin säännöllisesti pois ja syötän siskon tiikerinuoliaisille. Tähän järjestelyyn ovat kaikki olleet tyytyväisiä. (No joo, kotilot nyt eivät ehkä niinkään... :mrgreen: )
Ken kuuseen kurkottaa, se käpyjä poimii
Teemu Salonen

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

JBL:n schnecktol toimii erittäin hyvin. Valitettavasti vaan kierteisten kanssa on vähän ongelmia kun ne tykkää elää siellä pohjan joukossa jossa ei vesi pahemmin kierrä.
Kotilomyrkky suoranaisesti ei vaikuta kaloihin eikä kasveihin mitenkään. Sekundaarisesti kylläkin. Eli kuolleet kotilot mädäntyessäät pilaavat veden. Kotilomyrkytyksen aikana pitää siis olla erittäin tarkka pH:n ja nitriitin kanssa. Tarvittaessa sitte reilummat vedenvaihdot.
tanttu
Starting Member
Starting Member
Viestit: 5
Liittynyt: 20:46, 20.10.2005

Viesti Kirjoittaja tanttu »

Syyskesästä käytin Limnasid nimistä kotilomyrkkyä. Ensimäinen annostus tuotti kyllä tulosta ja koska halusin niistä kokonaan eroon, niin kauppiaan neuvosta laitoin uudelleen, noin parin viikon kuluttua toisen kerran (koska näkyi vielä eläviä kotiloita). Ikävä kyllä kokemukseni oli se että suht vasta hankkimani piikkisilmät, 5 -vuotias partamonni sekä 4 partiksen poikasta kuolivat noin 1,5vko sisään toisesta annostuksesta.
Jälkiviisaana päättelin että en tehnyt tarpeeksi usein vedenvaihtoja (noin viikon välein kuten ennenkin) ja/tai myrkyttämisen väli oli liian lyhyt. Kyseisen myrkyn ohjeista sitä ajoitus-ohjetta yritin tuloksetta löytää. Jatkoa ajatellen tarkoitus hankkia noita nuoliaisia hoitamaan homma luonnollisesti, harmittaa vieläkin nii-in peevelisti 'möllykkäni' menetys (hidasta kuolemaa myrkytykseen en halua edes yrittää kuvitella) [}:)]
Jos siis myrkkyihin päädyt, niin kannattanee kysellä mahdollisimman monelta taholta mahdollisimman paljon.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”