
Kiekon ruokinta
Valvoja: Moderaattorit
Kiekon ruokinta
Sellainen asia tuli eteen, että kaikki muut kiekkopakasteruoat loppuneet, paitsi tuo omatekemä räkmix. Hiutaleita ja muita kuivaruokia toki on vaikka kuinka monia mutta niitä melko harvoin tarjoilen, pääasiassa kun olen pakasteilla noita ruokkinut. Nyt ei kummastakaan Hml:n eläinkaupasta saa mitään pakastetta (toisesta surviaista mitä en ole kiekoille syöttänyt enää), toisesta lupasivat syksyllä sitten katsella?! Käsittämätöntä mutta tällaista täällä on. Ei kai auta muu kuin ruokkia itse tehdyllä räkmixillä ja kuivaruoilla kun ei oikein ole aikaa eikä kiinnostustakaan lähteä Tampereelta/muualta hakemaan pelkästään ruokia kun muutakaan menoa ei ikinä ole...Onko jollain jotakin neuvoa tämän suhteen tai pakastimessa liikaa kiekkoruokia täällä seudulla? 

Re: Kiekon ruokinta
Olen myöskin huomannut että parasta Hämeenlinnassa on akvaristin kannalta tuo etelään ja pohjoiseen johtava moottoritieMisu kirjoitti:Sellainen asia tuli eteen, että kaikki muut kiekkopakasteruoat loppuneet, paitsi tuo omatekemä räkmix. Hiutaleita ja muita kuivaruokia toki on vaikka kuinka monia mutta niitä melko harvoin tarjoilen, pääasiassa kun olen pakasteilla noita ruokkinut. Nyt ei kummastakaan Hml:n eläinkaupasta saa mitään pakastetta (toisesta surviaista mitä en ole kiekoille syöttänyt enää), toisesta lupasivat syksyllä sitten katsella?! Käsittämätöntä mutta tällaista täällä on. Ei kai auta muu kuin ruokkia itse tehdyllä räkmixillä ja kuivaruoilla kun ei oikein ole aikaa eikä kiinnostustakaan lähteä Tampereelta/muualta hakemaan pelkästään ruokia kun muutakaan menoa ei ikinä ole...Onko jollain jotakin neuvoa tämän suhteen tai pakastimessa liikaa kiekkoruokia täällä seudulla?

Niin, taitaa olla tuo moottoritie ainoa apu tässä asiassa. Elokuun lopussa tai syyskuussa saattaa tulla Tampereen reissu, silloin haen ruokia jos en aikaisemmin niitä täältä ole saanut. Ihan pelkästään en ruoan takia viitsi sinne lähteä ja kun on tuo aikataulukin melkoisen tiukka...Mutta eiköhän tämä jotenkin hoidu, täytyy miettiä josko jollain eri ohjeella tosiaan tekisi toisen ruokaseoksen itse...
On se vaan omituista palvelua, ettei viitsitä asiakkaalle tilata liikkeeseen tarvikkeita kun kuitenkin on alan erikoisliikkeestä kyse.
On se vaan omituista palvelua, ettei viitsitä asiakkaalle tilata liikkeeseen tarvikkeita kun kuitenkin on alan erikoisliikkeestä kyse.
Sauvasekoittimella pärjää, jos pilkkoo veitsellä lihan ja kalan ensin ihan pieniksi, raastaa esimerkiksi vihannekset jos niitä laittaa seokseen ja antaa pakastetun tavaran sulaa kohtuunotkeaksi ennen lisäämistä. Sauvasekoittajalla hienontaessa seoksesta tulee myös aika ilmavaa, se uppoaa sulamisen jälkeen hiukan hitaammin ja kiekot tuntuvat syövän sitä halukkaammin ja nopeammin kuin ainoastaan pari kertaa lihamyllyn läpi jauhettua tavaraa.
Olisiko sinulla Maaliskyy (tai muut) ohjetta tuollaisen naudansydänruoan tekoon? Minulla tosiaan on tuota omatekemääni räkmixiä, jonka ohjetta en nyt juuri muista mutta kalaa siinä on ja kasviksia ja mielelläni tekisin tuota naudansydänruokaakin koska sitä olen välillä ostettunakin syöttänyt. Ja sauvasekoitin löytyy. Olisi sitten hieman monipuolisempi tarjoilu pakasteita eikä tarvitsisi hiutaletta syöttää kuin nimeksi joskus. 

No kokeiles kuitenkin vaikka tätä:
Keskiyön auringon kiekkomix
1/2 tuore naudan sydän
350 g kalafilettä, pakastettuna tai tuoreena
350 g katkarapuja
200 g hernettä
2 dl tuoreita korpihilloja
3 kananmunakeltuaista tai kukkurallinen ruokalusikallinen soijalesitiiniä (saa suurempien kauppojen luontaistuotehyllystä)
1 suuri tuore valkosipulin kynsi
10 spirulinatablettia
2 Pirkka monivitamiini-hivenainetablettia
8 liivatelehteä
1 1/2 l minigrip-pusseja
1/2 pulloa lakkalikööriä
Ota kaikki jäinen materiaali sulamaan hyvissä ajoin, mieluiten jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään vesikulhoon. Siivoa ja paloittele naudan sydän. Kaada lakkalikööriä pieneen, kauniiseen lasiin ja maistele likööriä. Jauha sydän lihamyllyssä, jos sellainen on. Muussa tapauksessa pilko sydän postimerkin kokoisiksi kuutioiksi. Pilko kala ja melkein sulanut katkarapu pieniksi paloiksi. Kaada kala, katkaravut ja kananmunankeltuaiset tai lesitiini suureen kulhoon ja hienonna soseeksi. Odottele sauvasekoittimen jäähtymistä ja maistele hiukan lisää likööriä. Sekoita kalasoseen joukkoon hillat, valkosipuli sekä minigrip- pussissa hienoksi jauhetut spirulina ja vitamiinit, sillä eihän kiekonkaan suu tuohesta ole. Soseuta. Maistele likööriä. Lisää herneet, soseuta. Lisää kulhoon hienonnettu tai jauhettu sydän vähän kerrallaan ja jauha jähmeähköksi tasaiseksi tahnaksi. Toivo ettei sauvasekoitin kärvähdä.
Kiehauta 3/4 dl vettä kattilassa ja nosta pois liedeltä. Maistele vähän likööriä sillä välillä kun vesi vähän jäähtyy. Lisää tulikuumaan veteen liivatelehdet yksi kerrallaan ja sekoita. Kun lehdet ovat liuenneet lisää seos ruokamassaan ja hurauta vielä sauvasekoittajalla seos tasaiseksi. Lusikoi minigrip- pusseihin 3 kukkuraista ruokalusikallista/pussi ja painele oikein litteäksi levyksi (2-3 mm paksu) niin että kaikki ilma poistuu pussista. Merkitse pusseihin spriitussilla päivämäärä ja nosta leikkuulaudan päällä jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään. Juo lakkalikööri loppuun kiittääksesi itseäsi kovasta urakasta. Nosta ruokalevyt pakastimeen.
Keskiyön auringon kiekkomix
1/2 tuore naudan sydän
350 g kalafilettä, pakastettuna tai tuoreena
350 g katkarapuja
200 g hernettä
2 dl tuoreita korpihilloja
3 kananmunakeltuaista tai kukkurallinen ruokalusikallinen soijalesitiiniä (saa suurempien kauppojen luontaistuotehyllystä)
1 suuri tuore valkosipulin kynsi
10 spirulinatablettia
2 Pirkka monivitamiini-hivenainetablettia
8 liivatelehteä
1 1/2 l minigrip-pusseja
1/2 pulloa lakkalikööriä
Ota kaikki jäinen materiaali sulamaan hyvissä ajoin, mieluiten jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään vesikulhoon. Siivoa ja paloittele naudan sydän. Kaada lakkalikööriä pieneen, kauniiseen lasiin ja maistele likööriä. Jauha sydän lihamyllyssä, jos sellainen on. Muussa tapauksessa pilko sydän postimerkin kokoisiksi kuutioiksi. Pilko kala ja melkein sulanut katkarapu pieniksi paloiksi. Kaada kala, katkaravut ja kananmunankeltuaiset tai lesitiini suureen kulhoon ja hienonna soseeksi. Odottele sauvasekoittimen jäähtymistä ja maistele hiukan lisää likööriä. Sekoita kalasoseen joukkoon hillat, valkosipuli sekä minigrip- pussissa hienoksi jauhetut spirulina ja vitamiinit, sillä eihän kiekonkaan suu tuohesta ole. Soseuta. Maistele likööriä. Lisää herneet, soseuta. Lisää kulhoon hienonnettu tai jauhettu sydän vähän kerrallaan ja jauha jähmeähköksi tasaiseksi tahnaksi. Toivo ettei sauvasekoitin kärvähdä.
Kiehauta 3/4 dl vettä kattilassa ja nosta pois liedeltä. Maistele vähän likööriä sillä välillä kun vesi vähän jäähtyy. Lisää tulikuumaan veteen liivatelehdet yksi kerrallaan ja sekoita. Kun lehdet ovat liuenneet lisää seos ruokamassaan ja hurauta vielä sauvasekoittajalla seos tasaiseksi. Lusikoi minigrip- pusseihin 3 kukkuraista ruokalusikallista/pussi ja painele oikein litteäksi levyksi (2-3 mm paksu) niin että kaikki ilma poistuu pussista. Merkitse pusseihin spriitussilla päivämäärä ja nosta leikkuulaudan päällä jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään. Juo lakkalikööri loppuun kiittääksesi itseäsi kovasta urakasta. Nosta ruokalevyt pakastimeen.
-
- Junior Member
- Viestit: 161
- Liittynyt: 20:34, 15.08.2005
- Paikkakunta: Kuopio
Misu kirjoitti:Niin, taitaa olla tuo moottoritie ainoa apu tässä asiassa. Elokuun lopussa tai syyskuussa saattaa tulla Tampereen reissu, silloin haen ruokia jos en aikaisemmin niitä täältä ole saanut. Ihan pelkästään en ruoan takia viitsi sinne lähteä ja kun on tuo aikataulukin melkoisen tiukka...Mutta eiköhän tämä jotenkin hoidu, täytyy miettiä josko jollain eri ohjeella tosiaan tekisi toisen ruokaseoksen itse...
On se vaan omituista palvelua, ettei viitsitä asiakkaalle tilata liikkeeseen tarvikkeita kun kuitenkin on alan erikoisliikkeestä kyse.
Luulisi sielläkin alan harrastajia olevan...? Eli patistamaan kauppiasta hommaamaan pakasteita?
Minkä niminen akvaliike on?

Alan toinen liike sanoi, että katsotaan syksymmällä kuten taisin aikaisemmin mainita, kysyntää on niin vähän. Toisesta liikkeestä oli pakastin hajonnut joten ei ole edes mahdollista ruokia siellä säilyttää. Mutta ehkäpä sinne saadaan ennen kuin "joskus syksyllä" pakasteita kun siellä niitä on yleensä ennekin ollut...Liikkeitä sen kummemmin mainostamatta. 

Miten todennäköisetä on muuten loisten saaminen 'ötökkäpakasteista' (survarit, mysis jne)? Itse olen käyttänyt ainoastaan Gamman-tuotteita, jotka mainospuheen mukaan steriloidaan säteilyttämällä jossain vaiheessa.
Syöttävätkö kiekko-'gurut' näitä ollenkaan? Vai luotetaanko enemmän omiin mixeihin?
Itsellä on mielessä ajatus hylätä nämä ötökkäpakasteet kokonaan ja siirtyä itse valmistettuun tai kaupasta ostettuun (esim Jack Wattleyn) kiekko-mixiin ja kuivaruokaan.
Syöttävätkö kiekko-'gurut' näitä ollenkaan? Vai luotetaanko enemmän omiin mixeihin?
Itsellä on mielessä ajatus hylätä nämä ötökkäpakasteet kokonaan ja siirtyä itse valmistettuun tai kaupasta ostettuun (esim Jack Wattleyn) kiekko-mixiin ja kuivaruokaan.
Hyvä kysymys... Olen minä hemmotellut kiekkojani välillä survarillakin, mutta pääasiassa ruokin omatekemällä mixillä ja sivussa discusrakeilla. Luulisin että loiset kuitenkin kuolevat pakkasessa?KatjaN kirjoitti:Miten todennäköisetä on muuten loisten saaminen 'ötökkäpakasteista' (survarit, mysis jne)? Itse olen käyttänyt ainoastaan Gamman-tuotteita, jotka mainospuheen mukaan steriloidaan säteilyttämällä jossain vaiheessa.
Syöttävätkö kiekko-'gurut' näitä ollenkaan? Vai luotetaanko enemmän omiin mixeihin?

Ex-kiekkoilija...
Noilla on pärjätty mainiosti ainakin meillä! Mixistähän voi tehdä eri versioita taatakseen kiekoille "monipuolisia makuja", emmehän mekään mätä muusia ja lihapullia päivästä toiseen
Laittaa toiseen seokseen vaikka enemmän kasviksia ja toiseen enemmän katkarapua yms.. Minä lisänä tarjoilen esim tuommoista TetraDelica hyytelösafkaa.

Ex-kiekkoilija...