APUA, Eheim 2224 ja hirveä yllättävä meteli

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Pullamössö
Junior Member
Junior Member
Viestit: 233
Liittynyt: 17:56, 08.05.2005
Paikkakunta: Helsinki

APUA, Eheim 2224 ja hirveä yllättävä meteli

Viesti Kirjoittaja Pullamössö »

Mitä pitäisi tehdä? Pari päivää sitten huomasin, että ko ulkosuodatin ei toimi. Irrotin sen, huuhtelin massat ja vaihdoin päällimmäisen valkoisen suodatinlevyn. No sitten taas toimi.

Tänään se pe****leen vekotin pitää niin jumalatonta ääntä, että oli pakko ottaa töpseli pois ja näin äkkinäkemältä vesi ei taaskaan kierrä.

Mitä ihmettä teen!!!! Kauanko kalat kestää ilman suodatusta?

Mitään moottoreita en uskaltaisi alkaa availemaan (en saa sitä kuitenkaan uudestaan kasaan :) ), mutta oma arvioni on, että vika tai lika on moottorissa...

Akvaario on todennäköisesti menossa myyntiin joka tapauksessa, mutta ikävä lähteä myymään kokonaisuutta, jonka suodatin on sökö (tai sitten ei). Koko paketti on alle 2 vuotta vanha ja allas 200 l.

Eli alanko kiireellä hankkimaan kaloille uusia koteja, koska uutta suodatinta ei tässä kohtaa ole mahdollista eikä järkevää ostaa????
miihku
Starting Member
Starting Member
Viestit: 12
Liittynyt: 23:07, 18.01.2006
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja miihku »

Pesit massat ja suodatuslevyt, mutta putsasitko moottorin? Se kannattaa aina myös putsata kun massoja putsaa ja on ihan yksinkertainen avata: Kun kansi (eli moottori) on irti pyöräytät VASTAPÄIVÄÄN noin neljäsosakierroksen sen propellin päältä pyöreän peitelevyn auki. Se voi olla tiukassa, jos et ole sitä vielä ikinä avannut.
Tämän jälkeen otat roottorin lavasta kiinni ja nyppäät roottorin ja sen akselin, sekä akselin päissä olevat pienet, mustat kumitulpat pois, varo etteivät ne tipu viemäriin...
Epäilisin, että sieltä moottorin "pesästä"löytyy kivenmuren tai vastaava, joka aiheuttaa metelin. En ole kuullut, että 2224 noinkin nuorena hajoaisi. Ihan tiskiharjalla (semmoisella, missä ei ole pesuainetta)tai vielä parempi, pulloharjalla putsaat kaikki osat ennen kokoamista. Siellä kannen sivussa on pieni kuminen lappu, joka lähtee myös ihan vaan nyppäämällä pois, siitäkin reiästä rassaat liat pois. Ja kyllä ne kalat siellä parikin päivää pärjäävät, kunhan vaan lappoamalla vaihdat vettä, mieluiten aamuin illoin, ehkä noin neljäsosa? Hyvä olisi kyllä saada pian joku tilapäinen suodatin, jos et saa tätä 2224 itse kuntoon. Jossain täällä palstalla oli tarkempikin ohje suodattimen puhdistukseen, mutta en sitä tähän hätään löytänyt.
Pullamössö
Junior Member
Junior Member
Viestit: 233
Liittynyt: 17:56, 08.05.2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Pullamössö »

Jep. Kai se on pakko yrittää avata se vekotin. Nyt kyllä menee pari päivää ennen kuin pääsen operaatiota aloittamaan, toivottavasti kalaset selviää säikähdyksestä :cry: .
miihku
Starting Member
Starting Member
Viestit: 12
Liittynyt: 23:07, 18.01.2006
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja miihku »

Niinkuin todettua, ei ole vaikea homma itsekään opetella, ensikertalaisena arvelisin sinulta vievän ehkä reilu puoli tuntia koko operaatiossa.
Jos menee sormi totaalisesti suuhun, ainahan voit viedä sen suodattimen johonkin akvaarioliikkeeseen ja kysyä sieltä neuvoa. Kannatta kyllä soittaa etukäteen. Katso vaikka vierestä kun kaupantäti/-setä putsaaja kokoaa suodattimen. En usko että paljon vaivanpalkkaa ottavat. En tosin tiedä suostuvatko moiseen. Täällä maalla ainakin suostuisivat.
Itse en raaskisi kolmatta päivää kaloja ilman suodatinta pitää, kyseessä kuitenkin ainoa VÄLTTÄMÄTÖN laite, jota kalat tarvitsevat...
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Sen avaaminen on todella yksinkertaista ja helppoa. Suosittelen mahdollisimman nopeasti sen teko, sillä kalat eivät välttämättä kestä vuorokauttakaan ilman.
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
Pullamössö
Junior Member
Junior Member
Viestit: 233
Liittynyt: 17:56, 08.05.2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Pullamössö »

No sain avattua ja vielä kasattuakin suodattimen :) ! En sieltä mitään ihmeitä löytänyt, mutta hyvin tuntuu taas toimivan.

Kaunis kiitos neuvoista!
rullarapu
Member
Member
Viestit: 298
Liittynyt: 23:09, 16.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja rullarapu »

Nostan tämän topicin jälleen esille, koska omalla kohdallani eheim myös pörisee aika kovaäänisesti. Se oli jo alkanut pöristä jo edellisellä omistajalla, keneltä suodattimen sitten sain, ja se otettiin tuolloin hetkeksi pois käytöstä. Itse vielä availin moottoripesänkin ja katsoin että siellä olisi kaikki kunnossa, mutta se pörisee edelleen. Ilmaa suodattimessa ole, ei johdu siitä.

Mietin vaan, että onko tuollaisessa suodattimessa jonkin sortin laakereita, ja voivatko ne hajota? 8O kun suodatin oli alkanut pöristä, kävin tarkistamassa tilanteen, ja suodattimen poistoletku oli ollut varmaan pitemmänkin aikaa "kuristuksissa".

Tuo pyörittää kyllä vettä kohtalaisen hyvin, mutta meteli jatkuu. Kyhäsinkin pöntön ympärille melko hyvän vaimennuksen :roll:
Ex-kiekkoilija...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”