Muutama tovi (=päivä!) on mennyt noita kypsytyslinkkejä lukiessa, ja silti jäänyt muutama tyhmä kysymys. Pytty (126 l) on siis vielä paketissa, samoin suodatin massoineen, Eheim professionel 2224 (700l/h).
Arvelluttaa kukkamullan käyttö ymppinä, lähinnä epävarmuus siitä, että samennus/liete ei häviä (tällä ei ole järjen kanssa mitään tekemistä!

). Tämä mielikuva kummittelee muutaman viestiketjun perusteella. Ymmärsinkö oikein, että 126 l:n altaaseen n. pari kourallista sukkahousuihin ja veden sekaan? Huljuttelua silloin tällöin ja milloin saa ottaa pois altaasta? Ja lietettä ei poisteta?
Hiekka (Biltsikan karkeampi puhallushiekka) on hankittu. Hirvensarvisuola hankitaan tänään, keittiönkaapissa on ruokasoodaa varmuuden vuoksi. Kasveja ei hankita vielä. Tippatesteistä on hankittu Tetran No2, No3 ja pH. Näilläkö pärjään, vai tarvitaanko muita? Ammonium? Kovuustestit?
Ja paras kaikista
![Embarrased [:I]](./images/smilies/icon_redface.gif)
: kun kasveja ei ole, tarvitsenko lainkaan valoja bakuille? Vai tuleeko päinvastoin levää, jos valot ovat päällä? Valothan nostaisivat lämpötilaa kaiketi pari astetta. Lämmitin on. Ja sopiva lämpötila, onko se n. 24-26 astetta?
Kiirettä ei ole, päinvastoin tahtoo tehdä kaiken "oikein".
Taasen kiitokset jo etukäteen, me noviisit käymme varmaan joskus hermoille, kun pyörä keksitään aina uudelleen!
