Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.
liero kirjoitti:Seeproja ja helmirihmoja olisi tarkoitus koittaa, mutta tuskimpa onnistuu
Meillä seeprojen lisääntymisen ehdoton edellytys on ollut mattosuodatin. Hienonkin maton taakse kuleutui mystisesti joko kutua tai minipieniä poikasia, ja siellä ne sitten hissukseen kasvoivat turvallisiin mittoihin etteivät tule syödyksi. Hiljattain siirsin ne altaaseen, jossa on karkea matto ja pikku polskijoita näkyy vielä reippaasti enemmän. Toinen edellytys on hyvä pintakasvipöheikkö, esim. liuskavesisaniaista tai ricciaa, jossa temmeltää.
Tänään löyty töyhtökääpiön uivia poikasia ihan vahingossa. Kaksi naarasta ollut toista viikkoa kateissa ja tänään toinen ilmesty näkyville lapsineen. Missäköhän se toinen on....
Yksi punatetrojen vahinkolapsi löytyy (mittaa tuuman verran), lisäksi viime syksynä maailmaan ilmestyneen keltakääpiöahvenpoikueen jämät uiskentelevat altaassa. Monnisvauvat toiveissa, helmiset ovat kuteneet muutaman kerran mutta en ole ehtinyt keräämään kutua talteen ennen kuin se on päätynyt tetrojen lounaaksi.
elyise kirjoitti:
Kirjomonnisilla en ole huomannut juuri mitään sutinaa saatika muniakaan...välillä kyllä pyörivät pareina virrassa, mutta sen kummepaa liikehdintää en oo päässy todistamaan. Mutta ehkä joku kaunis päivä sitten. Vois tietty kokeilla niitäkin siirtää tuohon pienempään altaaseen aina välillä.
Jepjep, meillä juuri näitä myös...
Oon huomannu että yhden selkäevä on harmaa, muilla kaunis vaalea raita "eturuodossa". Vissiin on sitte vain yks tyttö tässä jengissä?
Bongasin akvaariosta kaksi kirsikkabarbin poikasta vähän aikaa sitten , lisäksi lehtikalat yrittävät kutua ahkerasti, mutta tulokset ovat olleet heikkoja.
Ei ole vielä kalavauvoja, mutta odotan kovasti piikkisilmien kutevan. Tänään kun ruokin piikkisilmiä grindalmadoilla ja luultavasti tyhjästä ilmestyneillä änkyrimadoilla, muutamat piikkarikoiraat osoittivat yllättäen kiinnostusta vastakkaiseen sukupuoleen. Muutaman kierroksen revittelivät hiekalla ja möyrivät, siinä kaikki. Pitänee jatkaa elävällä ruoalla syöttämistä.
Juuri nyt on kasvamassa neonsateenkaarikaloja ja ihan tavallisia maatiaispartamonneja. Monnisista juuri harkitsen, että ottaisinko perun kultaisten mätiä talteen ja kasvattelisin uuden poikueen.
Helmirihmakalat ovat yrittäneet väsätä ensimmäistä pesää, mutta yritykseksi tuo näyttää jäävän tällä kertaa. Näitä en kyllä ajatellut edes kokeilla kasvatella.
Vuosien tai vuosikymmenten aikana on lisääntyneet ainakin:
miljoonakala, mustamolli, miekkapyrstö, platy, keltakirjoahven, kääpiörihmakala, kardinaalitetra, lehtikala, erilaiset monniset. Kiekot tuossa yrittävät kovasti, nytkin puskevat tuota kutua ympäri kantoa. Pari kertaa ovat poikaset lähteneet liikkeelle, mutta eivät löydä emojen kyljille
Miljoonakalan pentuja tuossa jaloissa pyörii On sinistä ja punaista, lilaa, mustaa, vaaleanpunaista ja oranssia. Ekaa synnytystä seurasin tuntitolkulla aivan innoissani, nyt sitä rukoilee jo erillistä allasta ukoilla ja akoille Nyt näyttää kuitenkin siltä, että ns. 'tasapaino' on saavutettu, eivätkä kalat kansoita akvaariota enää samalla innolla kuin ennen.
Etsin Vaasa-Seinäjoki akselilta täplämonnisia, katinkultamonneja, marmoritapparakaloja sekä sinineontetroja. Myös kasvit toivottuja. YV:llä tavoittaa.
Lisään aikaiseempaani, että Isoseepraplekojen L-333 lisäksi myös Hieroglyfiplekojen L-260 poikasia on samaan tapaan poikashäkissä kasvamassa, vaikka kappalemäärä onkin vain 8kpl tällähetkellä.
Tällä hetkellä altaissa polskii taistelukalojen, pikkumonnisten, miljoonakalojen ja platyjen poikasia. Aikaisemmin ovat lisääntyneet keltakääpiöahvenet, kuparimonniset ja tietenkin omenakotilot ja ravut, neontetrat ovat todistetusti kuteneet mutta hiukopaloiksi päätyi kutu.
Tällä hetkellä seuraavilla lajeilla on poikasia: kuparimonniset, täplämonniset, kirsikkabarbit ja lisäksi omenakotiloilla sekä marmoriravuilla tietysti.
Täällä pöntöissä on poecilia sp. endlers:ien poikasia useampi kymmenen kappaletta, kuparimonnisia sekä albiinoja että taviksia n. 10kpl, sekä parilla eri asteella olevia klovnitonkijan poikasia.
Muita veden eläviä poikasina löytyy ainakin red cherryjä, caridina sp. bumblebee:tä sekä kutuvaiheessa reilu kymmenen kiinankellosammakkovaavia.
Täällä kiilat kutevat joka viikko veden vaidon jälkeen. Kutu kyllä on saanut olla rauhassa siihen asti kunnes pikku sintit kuoriutuvat ja päätyvät sitten vanhempiensa suihin . Pitäisi varmaan ens viikolla ottaa kutu talteen..
Joskus aikoinaan millis- ja palettikalavauvoja, nyt on kasvamassa n.60 kpl keltabarbeja. Kohta 2cm mittaisia.
Melkoisia kututykkejä muuten nuo keltabarbit...
VesiEläin kirjoitti:
-Otot(Täplis) kuteneet ja poikasia tullut useampikin.
Oo mäkin haluan saada otot kutemaan. Vaikka menee OT:ksi, niin miten ne kutevat? Millaisissa vesiarvoissa? Kaikki tiedot tervetulleita. Jos nämä tiedot ovat jo olemassa, voisiko joku linkittää, koska en edelleenkään saa haulla kovin tarkkoja tuloksia (tosin taidot kehittyy koko ajan).
Ja sitten takaisin aiheeseen, eli mulla poikii millikset ja platyt niin kovaa tahtia, ettei niitä kerkeä mihinkään lahjoittamaan samaa tahtia (taas kasvamassa kumpaakin rotua ~30). Tänään uusi tuttavuus västäräkkiplaty teki ensimmäiset poikasensa. Platyt muuten tulevat myös toimeen ilman koirasta, sillä viimeinen koiras kuoli jo kauan sitten ja poikasia puskee silti koko ajan .
Meillä on poikasia seuraavasti: lehtikalaloilla ensimmäiset, viitisentoista kappaletta, lisäksi miljoonakalanpoikasia, platyja ja kirsikkabarbeja. Kupari- ja albiinomonniset yrittävät myös mutta taitaa häipyä kutu parempiin suihin=) Miekkapyrstö on räjähtämäisillään, toivottavasti niitäkin vauvoja kohta nähdään.
Aiemmin ollut myös hopeapallomollin poikasia, ne lisääntyivät "ihan itsestään" ilman sen kummempia toimenpiteitä.
Aamulla ensimmäiseksi ja illalla vielä viimeiseksi pitää vauvoja käydä tirkistelemässä, kaikki pienet on ihania, ihmislapset ja eläinvauvat
Jos ei tiedä, aina voi kysyä. Koskaan ei tiedä mitä voi oppia!
Huushollissa pieni poika, mies ja saksanpaimenkoira, 2 kissaa ja altaat 31, 45, 98, 2x300L sekä lukemattomat villakoirat=)
Isoksi asti on selvinnyt yksi inkkarin poikanen sekä yksi jaguaarimonnisten poikanen. Lisäksi punaiset noitamonnit + kulmatetrat kutevat ajoittain, mutta poikasia ei ole isoksi asti kasvanut...
Oih ihanuutta meillä on eri ikäisiä perinteisen hunajarihmakalan poikasia. Neljä niistä on jo noin cm kokoisia ja loput 20 - 25 kpl ovat siitä asteittain pienempiä.
Ovat niin ihana virkeitä ja livakoita ja leikkisiä.
2marjaa kirjoitti:Meille "ilmestyivät" muutama päivä sitten 2 safiiritetran poikasta! Hihii, innoissani olin kuin pikkulapsi! Mun ekat kalavauvat!
Toivottavasti selviävät lehtikalojen kidasta. Hyvin osaavat kyllä puikkelehtia pakoon jos joku tulee liian uteliaaksi...
Mitä poikasia muilla uiskentelee?
No nyt on bongattu 5 uutta poikasta samaiselta lajilta!
Lehtarit ja kumppanit edelleenkään eivät näistä lisääntymispuuhista välitä tuon taivaallista!
Meillä alkavat nuo aiemmin mainitut rusokiilakyljet olemaan jo sen kokoisia että muuttavat kohta takaisin vanhempiensa seuraan.
Juuri nyt ei ole pikkuisia polskimassa, mutta kova on odotus.
Kiekkojen kutuharjoitukset jatkuvat, nyt on jo pariin kertaan näkynyt ihan uimakykyisiä poikasia, mutta kyljille asti eivät ole vielä poikasiaan saaneet. Ja taas näyttäisi olevan mädin vahtimiset menossa.
Tulirihmakalakoiraankin kurkku on toistamiseen pullollaan, edellisestä yrityksestä ei näkynyt poikasia, mutta nyt tuo haudonta on kestänyt jo paljon pidempään kuin edellisellä kerralla.