Suunnitelmasi kuulostaa erittäin hyvältä.
Itsekin tuliliskoallasta perustettaessani painiskelin vesiarvojen kanssa. Vähitellen selvisi (Herppinetistä) ettei vesiarvoja varsinaisesti tarvitse "muokata" tulareille tietynlaiseksi. Tietenkin allas pitää kypsyttää valmiiksi kuten kaloillekin.
Veden kovuudella ja pH:lla ei ole niin suurta merkitystä. Meillä oli esim. suhteellisen kovaa kaivovettä jonka pH oli 7 pintaa... Tosin koska altaassa oli niin paljon kantoja, veden kovuus ja pH pysyi altaassa alhaisena.
Nitraattia (NO3) on hyvä seurata jollei vedenvaihtoja tee viikottain säännöllisesti. Itse en alun jälkeen mittaillut vesiarvoja ollenkaan kun altaan hoitorutiinit olivat niin säännöllisiä ja vesi oli aina kirkasta.
Jos kesällä saat lämpötilan pidettyä noin alhaisena kuin 20 asteisena, se olisi aivan täydellistä. Meillä huonelämpötila nousi välillä 32 asteeseen ja silloin altaan kansilasien päällä oli tietokonetuuletin puhaltamassa pienestä raosta hieman ilmaa altaaseen. Se piti altaan veden noin 25 asteisena huoneen korkeasta lämpötilasta huolimatta. Tosin lyhyet ajat lämpimämpää vettä ei sairastuta liskoja jos vesiolot ovat muuten hyvät ja eläimet terveitä. Mielestäni lyhyistä lämpöaalloista kesällä ei tarvitse kauheasti stressata.
Tuuletintahan kannattaa kokeilla kesähelteillä kunhan pitää huolen siitäkin ettei altaan sisällä tuule liikaa. Liskojen iho nimittäin kuivuu liikaa jos välillä oleilevat maa-alueella.
Ainakaan ei kesäkuumalla kannata heittää altaaseen jääpaloja tai vaihtaa altaaseen kylmää vettä - nämä kun ovat vain hetken helpotuksia. Jatkuva lämpötilavaihtelu varmasti enemmän stressaa liskoja kuin helpottaisi näiden oloa.
Meillä ei talvisin ole ollut vedenlämpötila koskaan noin alhainen, vaan siinä 20-23 asteista, joten en osaa sanoa olisivatko altaan kasvit kärsineet niin alhaisesta lämpötilasta. Tuliliskoaltaassani kuitenkin on aina kasvanut melalehtiä, anubiaita (sidottu juurakoihin niin että juuret ovat pinnan alapuolella, lehdet yläpuolella), jaavansaniaisia ja tavallista vallisneriaa. Juurakoiden päällä (maa-alueella) kasvaa esim. jaavansammalta.
Minäkään en suosittele minkään "kemikaalin" kaatamista altaaseen. Eli ei siis kasviravinteita eikä vedenparannusaineita tarvita. Tulareiden omat jätökset pitävät huolta kasvien ravinnetarpeesta ja vaikka liskojen iho on herkkä, en uskaltaisi siltikään lisätä altaaseen vedenparannusainettakaan.
Sisäsuodattimen käänsin tuliliskoaltaassa nurkkaan päin niin että veden virtaus olisi mahdollisimman pieni. Tosin koska veden pinta milteinpä seisoi koko ajan, muodostui veden pinnalle bakteerikalvo mutta sen saa helposti estettyä laittamalla altaaseen ilmastin. Jostain syystä pinnalle muodostuvat kuplat pitävät kalvon poissa.
Eläimille syötin isoja surviaisen toukkia pinseteillä jokaiselle yksitellen. Tämä siksi että näin kuinka paljon kukin yksilö söi (ja varmasti sai syötyä) ja siksi ettei pohjalle jäävät toukat pilaa vettä.
Myös pikkuruiset elävät kastemadot olivat suurta herkkua kuten myös satunnaisesti pienet palaset pakastekatkarapuja (vedessä liotettu ja sulatettu).
Onnea ja menestystä "uudessa" harrastuksessasi. Tuliliskot ovat kyllä erittäin suloisia otuksia
